10 locuri de vizitat în Transilvania

10 locuri de vizitat în Transilvania
 
 

Transilvania este o destinaţie turistică de excelenţă, mereu prezentă în topurile realizate de publicaţiile de specialitate şi care oferă atracţii şi obiective în concordanţă cu toate preferinţele în materie de turism. Transilvania este o regiune care se bucură atât de un relief spectaculos, cât şi de un patrimoniu cultural de excepţie. Descoperă Transilvania alături de noi şi lasă-te purtat pe culmi de munte, în zone de podiş, printre ziduri de cetate, pentru a descoperi farmecul celei mai atractive regiuni din România.

Castelul Corvinilor, Hunedoara

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele medievale din Europa. Construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, de Castelul Corvinilor se leagă numeroase legende şi poveşti, printre care şi cea potrivit căreia este locul în care a fost ţinut prizonier Vlad Ţepeş şi unde acesta s-a transformat în Dracula. Odată ce ai ajuns la castel, vei fi transpus în atmosfera medievală a secolelor XV – XVI.

Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina este o fortificaţie bastionară în formă de stea, care atrage anual mii de turişti în municipiul Alba Iulia. Între zidurile cetăţii a fost constituită Marea Unire din 1918 şi este un loc de referinţă pentru istoria poporului român. Cetatea Alba Carolina a fost construită în urmă cu trei secole şi este unul dintre monumentele istorice impresionante din Transilvania.

Castelul Bran, Pasul Rucăr-Bran

Castelul Bran

Castelul Bran concurează cu cel din Hunedoara în topurile celor mai frumoase castele din Europa. Simbol al României, Castelul Bran se ridică impunător la graniţa Transilvaniei cu Muntenia. Castelul este considerat una dintre cele mai înspăimântătoare destinaţii din Europa, de acesta legându-se Legenda lui Dracula, construită în jurul domnitorului Vlad Ţepeş.

Salina Turda, Turda

Salina Turda

Zăcămintele de sare din Transilvania s-au format în urmă cu mai bine de 13 milioane de ani. Pe teritoriul Transilvaniei sunt numeroase puncte de explorare a acestor zăcăminte, dar cel mai frumos şi mai cunoscut dintre toate este Salina Turda. Despre salina din oraşul Turda vorbeşte o lume întreagă datorită proprietăţilor curative ale aerului din subteran. O vizită la Salina Turda este o adevărată terapie pentru sistemul respirator.

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra, Sibiu

Muzeul Astra Sibiu

În apropiere de Sibiu, în Pădurea Dumbravei, se află cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din România. Este vorba despre Muzeul Astra, amenajat de jur împrejului unui lac. La Muzeul Astra turiştii pot vedea moştenirea popular-tradiţională a ţării noastre. Expoziţiile muzeului, şase la număr, prezintă unelte şi tehnici de prelucrare a produselor animaliere, casnice şi a uneltelor.

Biserica fortificată din Viscri

Biserica viscri

Comuna Viscri a devenit celebră în întreaga Europă după ce Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a cumpărat aici o casă şi vine în vizită anual. Localitatea este dominată de una dintre cele şapte biserici forticate incluse în patrimoniul UNESCO. Comuna Viscri este locuită de o comunitate de saşi şi este un loc pitoresc unde tradiţiile şi spiritul transilvănean nu au fost alterate de lumea modernă.

Lacul Roşu, Cheile Bicazului

Lacul Rosu

Fotografie preluata de pe radiocatch22.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Cheile Bicazului se află unul dintre cele mai ciudate lacuri din România – Lacul Roşu, cunoscut şi sub denumirea de Lacul Ucigaş. Apele lacului au nuanţe nefireşti, cu tonuri de roşu şi purpuriu, iar luciul apei este străpuns de numeroase trunchiuri de pin şi brad, dându-i un aspect uşor înfricoşător. Lacul Roşu este cel mai mare baraj natural din România şi s-a format în 1837.

Grădina botanică Jibou

Gradina botanica Jibou

Fotografie preluata de pe commons.wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Gradina Botanică din Jibou are o suprafaţă de peste 27 de hectare şi este a doua ca mărime din ţară. Amenajată în stil englezesc, pe domeniul nobiliar Wesselenyi, Grădina Botanică Jibou a intrat în proprietatea statului după naţionalizarea din 1949, dar abia după 1960 primeşte statutul actual. Grădina botanică are o colecţie impresionantă de plante indigene şi exotice.

Sarmisegetusa Regia, Munţii Orăştiei

Sarmisegetusa Regia

Cetatea Sarmisegetusa Regia din Munţii Orăştiei este locul în care a avut loc geneza poporului român. Capitală a Daciei înainte de colonizarea romană, Sarmisegetusa Regia este un loc cu o puternică încărcătură spirituală şi culturală. Cetatea este inclusă în patrimoniul UNESCO, este cea mai mare fortificaţie dacică din România şi locul în care au fost găsite comori, bijuterii şi modene dacice.

Castelul Karolyi, Carei 

Castelul Karolyi

Fotografie preluata de pe mapio.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În oraşul Carei, înconjurat de un parc dendrologic, se ridică impunător Castelul Karolyi, moştenire a familiei nobiliare Karolyi. Castelul Karolyi este prima reşedinţă a familiei nobiliare maghiare şi a fost ridicat în secolul al XV-lea. Legendele locului spun că această construcţie este legată de Cetatea Ardud prin intermediul unui pasaj secret din subteran.

Tu ce alte obiective turistice din Transilvania ai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers