10 locuri de vizitat în Moldova

10 locuri de vizitat în Moldova
 
 

Regiunea din nordul ţării, Moldova, este un ţinut populat cu oameni inimoşi şi cu care natura a fost darnică. Moldova este un amestec omogen de spiritualitate, cultură şi istorie. În nordul ţării vei redescoperi traiul pastoral al oamenilor şi legătura acestora strânsă cu natura. Moldova este locul în care sunt păstrate datini şi obiceiuri, meşteşuguri străvechi şi un număr impresionant de biserici, mânăstiri şi fortificaţii medievale.

Am întocmit o listă cu zece dintre cele mai importante obiective turistice ale Moldovei, deşi numărul acestora este infinit mai mare. Descoperă-le alături de noi şi completează lista cu locuri de vizitat din Moldova.

Cetatea Neamţului, judeţul Neamţ

Cetatea Neamt

Fotografie preluata de pe www.trecator.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fortificaţia medievală se ridică impunătoare pe vârful Culmii Pleşu, la 45 de kilometri de oraşul Piatra Neamţ. Simbol al valorilor durabile, Cetatea Neamţ a fost muză şi sursă de inspiraţie pentru poeţii şi scriitorii români şi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova. Istoria Cetăţii Neamţ este lungă şi zbuciumată, dar este important de precizat că această fortificaţie nu a putut fi niciodată cucerită din exterior. În prezent, Cetatea Neamţ este reabilitată şi îşi aşteaptă turiştii.

Municipiul Iaşi, judeţul Iaşi

Iasi

Capitală a Moldovei, municipiul Iaşi este un centru cultural şi spiritual important al ţării noastre. Iaşul este un oraş în care nu ai cum să te plictiseşti, indiferent de anotimp. Construit pe şapte coline, Iaşul este oraşul care l-a inspirat pe marele poet naţional Mihai Eminescu şi locul în care acesta s-a plimbat pe sub teii fără soţ. Palatul Culturii, Parcul Copou şi Grădina Botanică sunt câteva dintre motivele pentru care să vizitezi municipiul Iaşi.

Rezervaţia de zimbri, Vânători Neamţ

Rezervatia de zimbrii

Fotografie preluata de pe casaafetelor.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă din Vânători Neamţ se întinde pe 30 de hectare, pe versantul de est al Munţilor Stănişoarei. În rezervaţia de zimbri pot fi admirate animale aflate pe cale de dispariţie, precum ursul brun, cerbul carpatin, cerbul lopătar şi zimbrii. În acest areal sălbatic, o parte dintre exemplarele de zimbri trăiesc în libertate.

Castelul Sturdza, Miclăuşeni

Castelul Sturdza

Fotografie preluata de pe www.wikiwand.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Castelul de la Miclăuşeni a fost construit între anii 1880 şi 1904, în stil neogotic de către familia Sturdza. Clădirea este impresionantă şi prezintă turnuleţe, decoraţiuni specifice stilului gotic, o scară impresionantă de marmură, parchet de mahon şi mobilă de lux. În interiorul castelului pot fi admirate colecţii de arme, costume medievale, tablouri şi colecţii rare de cărţi. Castelul Sturdza de la Miclăuşeni se află la 65 de kilometri de Iaşi. 

Mânăstirea Voroneţ, judeţul Suceava

Manastirea Voronet

Albastrul de Voroneţ este celebru în întreaga lume, iar asta datorită lăcaşului de cult cu acelaşi nume, ridicat la sfârşitul secolului al XV-lea. Mânăstirea Voroneţ mai este cunoscută şi sub denumirea de Capela Sixtină a orientului şi face parte din grupul Bisericilor pictate din Moldova. Picturile şi frescele au rezistat mai bine de patru secole, iar reţeta culorii albastre care colorează pereţii mânăstirii a rămas şi acum un mister.

Podgoriile Moldovei

Podgorii Moldova

Fotografie preluata de pe www.cotnari-infocentru.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Moldova este sinonimă cu vinurile aromate, fiind o regiune recunoscută pentru potenţialul său viticol. Pe plan internaţional, din Moldova s-au făcut cunoscute soiurile de struguri albi care dau cel mai aromat vin dulce şi demi-dulce. Podgoriile Cotnari şi Odobeşti sunt cele mai cunoscute din această zonă, iar vinurile produse aici au dobândit numeroase premii internaţionale.

Staţiunea Slănic Moldova, judeţul Bacău 

Slanic Moldova

Fotografie preluata de pe anonymverkaufen.ch. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Slănic Moldova este considerată Perla Moldovei şi regina staţiunilor balneoclimatercie din ţară. Nu mai puţin de 20 de izvoare minerale îmbogăţesc această zonă, care se bucură şi de un climat de salină, fiind situată în apropiere de Târgu Ocna. În staţiunea Slănic Moldova te poţi bucura de cel mai ozonat aer din România.

Vatra Dornei, judeţul Suceava

Vatra Dornei

Fotografie preluata de pe ro.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Staţiunea Vatra Dornei este situată în inima Bucovinei. Micuţa localitate este străbătută de râul Dorna şi se bucură de numeroase izvoare minerale ale căror ape au proprietăţi curative pentru afecţiuni ale aparatului respirator. Vatra Dornei este situată într-un cadrul natural de poveste şi se află la mică distanţă de Mănăstirile Humor, Suceviţa, Moldoviţa, Putna şi Voroneţ.

Comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava

Ciocanesti

Fotografie preluata de pe kissfm.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Comuna Ciocăneşti este locul în care vei simţi cu adevărat spiritul bucovinean. Celebră pentru casele decorate cu motive tradiţionale, comuna Ciocăneşti are statutul de comună muzeu. În fiecare an, micuţa localitate este gazdă a unor festivaluri şi manifestări culturale dedicate conservării patrimoniului cultural. Dacă ajungi la Ciocăneşti, trece pe lista obiectivelor turistice şi Muzeul Ouălor Încondeiate.

Hanul Ancuţei, judeţul Neamţ

Hanul Ancutei

Fotografie preluata de pe ro.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nici o vizită în Moldova nu este completă fără un popas la Hanul Ancuţei, locul care la inspirat pe Mihail Sadoveanu. Hanul a fost construit la începutul secolului al XVII-lea, în comuna Tupilaţi, judeţul Neamţ, cu scopul de a oferi un loc de popas pentru călătorii de la acea vreme. Hanul Ancuţei, locul preferat al lui Mihail Sadoveanu, este un simbol veritabil al Moldovei.

Locuri de cazare în Moldova

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să vizitezi toate aceste locuri minunate, iată și câteva locuri de cazare în Moldova pentru toate bugetele:

Dacă aceste locuri de cazare din Moldova nu te atrag, poți găsi o mulțime de alte variante aici.

Harta atractiilor turistice din Moldova

Tu cu ce alte locuri din Moldova ai completa lista noastră de călătorie?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers