10 locuri ciudate pe care trebuie să le vezi ca să crezi

10 locuri ciudate pe care trebuie să le vezi ca să crezi
 
 

Lumea este plină de locuri minunate, unele de o frumusețe rară și altele care sunt atât de ciudate încât ai impresia că nu sunt reale. Dacă îți place să vizitezi obiective turistice neobișnuite, atunci noi îți prezentăm 10 dintre cele mai ciudate locuri din lume, pe care trebuie să le vezi ca să crezi că există în realitate.

The Giant’s Causeway, Irlanda de Nord

În urmă cu 60 de milioane de ani a avut loc o uriașă erupție vulcanică ce a scuipat bazalt topit, care apoi s-a solidificat și s-a contractat pe măsură ce s-a răcit, creând forme ciudate ce pot fi admirate și în ziua de azi, pe coasta nordică a Irlandei de Nord. Sunt aproximativ 37.000 de coloane poligonale, cu forme aproape perfecte în jurul cărora s-au țesut o mulțime de legende. Mai exact, localnicii spun că aceste coloane au fost create de giganți, de unde și numele de Giant’s Causeway.

 The Giant’s Causeway

Pamukkale, Turcia

Un remarcabil loc de patrimoniu UNESCO din sud-vestul Turciei, Pamukkale sau Palatul de Bumbac îți va tăia respirația din prima clipă. O vizită la Pamukkale include și o incursiune printre ruinele antice de la Hierapolis, un fost oraș antic construit în jurul acestui sit. Totuși, nimic nu se compară cu panoramele de la apus, când apa se scurge lin în cascade peste terasele albe de travertin, învăluite în nuanțele trandafirii ale ultimelor raze de soare.

Pamukkale

Insula Socotra, Yemen

Separată de continentul african mai bine de 6 milioane de ani în urmă, această insulă izolată seamănă cu decorul unui film SF. Biodiversitatea unică și fascinantă din Insula Socotra înseamnă că aici vei găsi plante și copaci care nu se află în niciun alt loc din lume. Cei mai cunoscuți sunt copacul-sticlă și bătrânii copaci dragon, cu trunchiurile lor răsucite și bizare.

Socotra

Munții Tianzi, China

Aflate în nord-vestul provinciei Hunan din China, aceste stânci ascuțite din calcar cu forme dubioase sunt unele dintre cele mai ciudate locuri din Asia. Stâncile Munților Tianzi sunt acoperite cu vegetație bogată și deseori sunt învăluite în ceață. Un funicular îi duce pe curioși până în satul Huangshi, iar de acolo poți parcurge diferite trasee de drumeții de unde poți admira panorame incredibile cu Munții Tianzi, a căror nume se traduce prin "fiul Paradisului".

Tianzi

Lacul pătat, Canada

Venerat de cultura Okanagan de sute de ani, Lacul Pătat din British Columbia formează un peisaj cel puțin bizar. În timpul verii, apa lacului se evaporă și apar mici piscine de minerale cu diferite culori. Pentru a admira Lacul Pătat în toată splendoarea sa, trebuie să ajungi pe Highway 3, la nord-vest de orășelul canadian Osoyoos.

Lacul Pătat

Thor’s Well, SUA

Atunci când valurile uriașe lovesc coasta statului american Oregon, apa se ridică prin dolina cunoscută sub numele de Thor’s Well (Fântâna lui Thor) sau Spouting Horn și țâșnește câțiva metri în sus. Acest spectacol fascinant al naturii poate fi urmărit de la centrul de vizitatori Cape Perpetua Scenic Area.

Thor’s Well, SUA

Lacul Hillier, Australia

Acest lac fascinant a fost descoperit în 1802 pe cea mai mare insulă din arhipelagul Recherche, din vestul Australiei. Lacul Hillier are o culoare roz închis tot timpul anului, despre care oamenii de știință spun că se datorează gradului ridicat de salinitate combinat cu prezența unei specii de aleg și a unei bacterii roz. Oricare ar fi explicația, un lucru este sigur – apele roz ale lacului Hillier formează cel mai neobișnuit peisaj. 

Lacul Hillier, Australia

Mâna din Deșert, Chile

Sculptorul chilian Mario Irarrázabal a realizat această operă de artă ciudată ce se înalță din nisip în mijlocul deșertului Atacama din Chile. Irarrázabal este faimos pentru lucrările sale ce ilustrează suferința umană iar această sculptură enormă prezintă sentimentul de singurătate, exacerbat de locația izolată.

Mâna din Deșert, Chile

Dealurile de ciocolată, Filipine

Cele 1.700 dealuri conice împrăștiate în centrul insulei filipineze Bohol au o formă perfect geometrică și ai impresia că au fost făcute de mâna omului. Dar, potrivit UNESCO, aceste formațiuni supranumite Dealurile de ciocolată sunt falii de ridicare ale unor depozite de coral sculptate de apa de ploaie. Dealurile par a fi "de ciocolată" în timpul sezonului uscat când frunzele copacilor se veștejesc și cad. 

Dealurile de ciocolată, Filipine

Fly Geyser, SUA

Acest gheizer ciudat se află pe un teren privat la marginea deșertului Black Rock din statul american Nevada. Fly Geyser a fost creat din întâmplare în 1964, după ce o companie energetică a forat în ape geotermale. Astăzi fântâna cu ape fierbinți erupe peste un metru și jumătate în aer, iar mineralele care se depozitează pe această formațiune ciudată mărește acest con cu câțiva centimetri în fiecare an. Nuanțele superbe de roșu și verde se datorează algelor termofile.

Fly Geyser, SUA

Fotografie preluata de pe forums.anandtech.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Care dintre aceste locuri ți se pare cel mai ciudat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers