10 experienţe de încercat gratuit pe mapamond

10 experienţe de încercat gratuit pe mapamond
 
 

Avem o mulţime de scuze pentru a nu călători şi, cu toate acestea, internetul joacă un rol important în a ne ajuta să mergem mai departe. Avem acum o mulţime de siteuri pentru cazare, care ne ajută să găsim cea mai convenabilă soluţie, putem urmări oferte la sejururi sau la bilete de avion, ne putem caza la cineva acasă şi câte şi mai câte. Cu toate astea, nu vei pleca niciodată în vacanţă cu buzunarul gol... ai nevoie de un loc unde să stai, de transport, de mâncare etc. Şi atunci de ce să nu te bucuri de experienţele extraordinare pe care ţi le oferă lumea în mod GRATUIT?

Noi am ales 10 activităţi cu 0 lei pe care e musai să le încerci în vacanţe. Dacă tot eşti aproape de ele, nu le rata, pentru că nu te costă nimic, doar îţi vor îmbunătăţi experienţa de vacanţă.

Urcă pe Table Mountain

Table Mountain este unul dintre cele mai cunoscute masive ale lumii, datorită aspectului său unic. Poţi opta pentru o călătorie cu telegondola, însă muntele este accesibil şi pe cărări pentru cei dornici de o drumeţie. Priveliştea din vârf asupra oraşului Cape Town şi asupra oceanului este nepreţuită.

Urcă pe Table Mountain

Vizitează British Museum, Londra

În inima Londrei, British Museum este un obiectiv la care trebuie să ajungi. Este complet gratuit, ca multe alte muzee londoneze, şi aici turiştii pot admira o statuie de pe Insula Paştelui, faimoasa Rosetta Stone şi o mulţime de alte artefacte nepreţuite.

Vizitează British Museum, Londra

Petrece pe plajă în Thailanda

Petrecerile pe plajă se ţin lanţ pe insulele din Thailanda. Însă una dintre cele mai cunoscute astfel de petreceri este Full Moon Rave. Are loc în Ko Pha Ngan, o dată pe lună, în noaptea cu lună plină conform calendarului, intrare este gratuită şi turiştii se pot aştepta la distracţie până în zori.

Petrece pe plajă în Thailanda

Admiră New York-ul din Staten Island Ferry

Staten Island Ferry este cursa care îţi va oferi cele mai memorabile privelişti asupra oraşului New York şi este gratuită! Vei putea admira panorama de zgârie-nori şi vei avea parte de una dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase privelişti asupra Statuii Libertăţii.

Admiră New York-ul din Staten Island Ferry

Participă la spectacolele Operei din Viena pe ecrane

Din aprilie şi până în iunie, iar apoi din nou în luna septembrie, Opera din Viena, ale cărei bilete nu sunt tocmai dintre cele mai accesibile, proiectează pe un ecran imens cele mai frumoase spectacole. Ecranul este amplasat în Karajan-Platz.

Participă la spectacolele Operei din Viena pe ecrane

Admiră luminile Hong Kong-ului

În fiecare seară la ora 20, de ambele părţi ale Portului Victoria din Hong Kong, 47 clădiri devin scena unui spectacol impresionant de lumini. Aşa-numita Simfonie a Luminilor poate fi admirată din mai multe puncte strategice şi durează 14 minute.

Admiră luminile Hong Kong-ului

Vizitează Basilica Sf. Petru, Roma

Una dintre cele mai frumoase biserici ale lumii, Basilica Sf. Petru, este deschisă publicului gratuit. Multe dintre faimoasele clădiri ale Vaticanului au taxe de intrare destul de piperate şi cozi lungi, dar această frumoasă basilică îşi deschide porţile gratuit. În plus, şi aici poţi admira celebre opere ale lui Michelangelo şi nu mai puţin faimoasa sculptură Pieta.

Vizitează Basilica Sf. Petru, Roma

Surfing în Sydney

O activitate gratuită, ideală pentru cei pasionaţi de sporturi acvatice într-unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru acest lucru... asta înseamnă surfing în Sydney. Toate plajele de aici sunt gratuite, aşa că te vei putea relaxa pe nisip în linişte după câteva ture pe valuri.

Surfing în Sydney

Admiră Luminile Nordului

Unul dintre cele mai frumoase spectacole pe care le are natura de oferit este complet gratuit. Luminile Nordului se pot vedea iarna, în cele mai întunecate regiuni depărtate de marile oraşe din Islanda, Canada, Alaska, Rusia, Scoţia sau Finlanda.

Admiră Luminile Nordului

Vizitează Marele Bazar din Istanbul

Dacă te poţi abţine de la a cumpăra ceva (ceea ce va fi foarte greu), atunci vizita în Marele Bazar al Istanbulului nu te va costa nimic. Admiră tarabele încărcate, diversitatea de culori şi lumini, dar şi străzile şi construcţiile istorice din interior.

Vizitează Marele Bazar din Istanbul

Câte dintre aceste experienţe gratuite din lume ai bifat până acum... şi ce mai aştepţi pentru restul?

    

Ai nevoie de mai multe sfaturi pentru vacanţe inteligente? Citeşte şi: 5 moduri în care poţi călători pe gratis şi 5 sfaturi pentru economii în vacanţele cu familia


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers