10 dintre cele mai interesante obiective turistice din Sinaia - un loc cu o istorie incarcată de cultură

10 dintre cele mai interesante obiective turistice din Sinaia - un loc cu o istorie incarcată de cultură
 
 
 

Sinaia este o staţiune balneo-climaterică, situată la poalele munților Bucegi, renumită în special datorită listei foarte lungi de obiective turistice pe care le găzduieşte.

Orașul modern păstrează numeroase monumente, semn al unei istorii încărcate de cultură. Chiar dacă istoria oraşului sub această denumire are doar 140 de ani, primele aşezări în acest loc au fost construite cu mai bine de 300 de ani în urmă.

Cele mai importante obiective turistice sunt Castelul Peleș, Pelișorul, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia, dar şi Casa Memorială "George Enescu". În detaliu o să vă povestesc despre următoarele:

Obiective turistice în Sinaia

Castelul Peleş

Construcţia castelului Peleş a început cu aproximativ 150 de ani în urmă, la cerinţa principelui Carol, care s-a îndrăgostit de peisajul de la Sinaia. În momentul finalizării, castelul era una dintre cele mai moderne reşedinţe regale din Europa, având curet electric, lift interior, încălzire centrală, 170 de dormitoare şi peste 30 de băi. În 1953 castelul a fost confiscat de autorităţile comuniste şi transformat în muzeu.

Castelul Pelișor

Este un castel de mici dimensiuni construit în parcul castelului Peleș. Pelişor are doar 99 de încăperi, faţă de Castelul Peleş cu 170, iar întreaga casă a fost decorată pentru a fi o reşedinţă prezidenţială ce poartă amprenta unei personalităţi puternice: regina Maria.

Muzeul de trenuleţe

Muzeul de trenuleţe Sinaia se află în imediata apropiere a gării din Sinaia. În interior poţi vedea o colecţie de minitrenuleţe, locomotive vechi, ceasuri, telefoane şi alte obiecte din patrimoniul CFR. Cea mai importantă piesă cu care se mândreşte muzeul este o limuzină Mercedes care merge pe şine.

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »

Casa Nicolae Iorga

Casa Nicolae Iorga

Casa lui Nicolae Iorga a fost construită în anul 1918, la intersecţia dintre străzile Calea Codrului şi Gheorghe Doja din cartierul Furnica. Este realizată în stil românesc, după planurile arhitectului Bortonovski.

Parcul Dimitrie Ghica

Gradina datează încă din 1881 şi a fost amenajată de arhitectul peisagist elveţian Eder. Principalul obiectiv din parc este o bancă ce datează din 1905, construită de Carol I. Tot aici se poate vizita Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi şi o elegantă clădire a fostului cazino.

Sejur de neuitat în Zakynthos

Sejur de neuitat în Zakynthos

7 nopți cazare, demipensiune, zbor din București
de la 430 Eur
vezi detalii »

Dacă ești în căutarea unui loc de cazare, poți găsi mai multe opțiuni recomandate de noi AICI!

Obiective turistice lângă Sinaia

Vârful Omu

Este al unsprezecelea vârf ca înălţime din ţară (2.505 metri) şi cel mai înalt punct populat permanent. Chiar în vârf există o cabană, care din păcate nu de mult timp a fost desfiinţată şi o staţie de meteorologie. Urcarea se face din localitatea Sinaia o porţiune cu telecabina, după care pe jos. Traseul durează aproximativ 5-6 ore şi este marcat cu bandă roşie.

Sfinxul din Bucegi

Denumirea de "Sfinx" este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu asemănărea Sfinxului Egiptean. Se presupune că sculptura de 8 metri înălțime și 12 metri lățime a fost făcută de natură, datorită eroziunii eoliene. Se spune că acest loc a fost centru energetic folosit pe vremuri de extratereștri, multe legende circulând prin părțile locului în acest sens.

Poiana Stânii Regale

Este un loc care oferă o panoramă superbă asupra localităţiilor Buşteni, Poiana Ţapului şi Sinaia. Se află la baza Pietrei Arse, la altitudinea de 1.285 m. Dacă ajungi până în zonă nu rata Stâncile Franz Joseph, Peştera Bogdan şi Schitul şi Stâncile Sfintei Ana, ce se afla în apropierea poienii.

Cetatea Râşnov

La doar 30 de kilometri de Sinaia se află cetatea Râşnov, una dintre cele mai bine păstrate cetăţi ţărăneşti din Transilvania. A fost construită în secolul 13 de către localnici, în scopul de a se apăra de atacurile tătarilor. În prezent, cetatea a fost restaurată şi găzduieşte un muzeu care expune piese de istorie locală: fotocopii de documente, arme, unelte etc.

Castelul Iulia Haşdeu

La aproximativ aceeaşi distanţă ca şi cetatea Râşnov faţă de Sinaia se află localitatea Câmpina, ce găzduieşte Castelul Iulia Haşdeu. Castelul a fost ridicat cu aproximativ 120 de ani în urmă, de Bogdan Petriceicu Haşdeu, în memoria fiicei sale, care a murit la vârsta de 18 de ani de tuberculoză. În momentul de faţă este un superb muzeu care merită vizitat.

Dacă dorești să te cazezi în Sinaia, acestea sunt recomandările noastre:

 

Îţi mai recomandăm şi: Sinaia, orasul sufletului meu!Sinaia, un loc ideal pentru o escapada la munteSinaia, prima manastire din Romania care a dispus de curent electric.

Săptămână de vis în Rodos

Săptămână de vis în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 285 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.