10 destinaţii superbe din Europa

10 destinaţii superbe din Europa
 
 

Sezonul viitor îți propunem zece destinații superbe din Europa care, deși nu se află pe lista celor mai populare locuri de pe bătrânul continent, te vor fermeca cu atmosfera lor incredibilă și peisaje nemaipomenite. Ești pregătit?

Manarola, Italia

Manarola, Italia

Cinque Terre a devenit în ultima perioadă una dintre cele mai populare destinații din Italia. Totuși, majoritatea turiștilor preferă să se oprească doar în cel mai mare oraș dintre cele cinci "terre", și anume în Riomaggiore. Totuși, dintre cele cinci mici orășele pitorești de la malul Mediteranei, favoritul nostru este Manarola. De aici poți admira iconica priveliște cu căsuțe multicolore cocoțate pe stâncile abrupte. Farmecul orășelului nu se oprește aici. Străduțele întortocheate ce urcă și coboară pe crestele stâncilor sunt mărginite de cafenele și restaurante simpatice, unde, pe terase, vizitatorii și localnicii se delectează cu un pahar de limoncello.

Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria

Considerat drept cel mai frumos sat din Austria, Hallstatt, de pe malul lacului cu același nume, încă și-a păstrat fermecătoarea atmosfera medievală. Ridicat pe locul unei vechi mine de sare, casele din secolul al XVI-lea și biserica gotică pot fi admirate cel mai bine din larg. Orășelul impresionează călătorii de secole așa că nu este de mirare că o replică a localității a fost realizată în China.

Kotor, Muntenegru

Kotor, Muntenegru

Fotografie preluata de pe bespokeyachtcharter.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aflat pe coasta Adriaticii, Kotor a fost construit peste canionul scufundat al unui râu. Această localitate izolată este înconjurată de stânci din calcar, care au ajutat la conservarea unuia dintre cele mai frumoase orașe medievale din lume.

Goreme, Turcia

Goreme, Turcia

Locul perfect pentru o excursie cu balonul se află în inima Turciei. În Goreme, formațiunile ciudate din piatră în care au fost construite biserici uriașe, se pot admira cel mai bine din nacela unui balon cu aer cald. Crestele ascuțite ale pietrelor se întind cât vezi cu ochii și vei avea impresia că te afli într-un oraș al zânelor.

Torun, Polonia

Torun, Polonia

Fotografie preluata de pe en.sdm2016.torun.pl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Deși nu este la fel de popular precum Varșovia sau Cracovia, minunatul Torun te va surprinde cu fațadele sale gotice ce se oglindesc în râul Vistula. Torun este locul de naștere al lui Copernicus, așa că o vizită la muzeul dedicat matematicianului este obligatorie. De asemenea, nu trebuie să ratezi nici muzeul turtei dulci, desertul cel mai popular în acest orășel.

Ikaria, Grecia

Ikaria, Grecia

Fotografie preluata de pe diario.latercera.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Această mică insulă din Marea Egee este o destinație perfectă pe timp de vară, nu doar datorită plajelor minunate, ci și pentru faptul că, în perioada mai – octombrie, aici au loc o mulțime de festivaluri dedicate sfinților. Toate evenimentele sunt reunite sub numele de "Panagiria" și se desfășoară în diferite locații. Mai mult, Insula Ikaria este faimoasă și pentru faptul că mulți dintre locuitorii săi ajung până la vârsta de 100 de ani.

Alesund, Norvegia

Alesund, Norvegia

Fotografie preluata de pe boomsbeat.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Una dintre cele mai pitorești localități din Norvegia, Alesund se întinde pe mai multe insule, fiind înconjurată de fiorduri uriașe. Arhitectura cochetă și localnicii primitori completează atmosfera minunată a acestui capăt de lume. Odată ajuns aici, nu trebuie să ratezi o vizită la Atlantic Sea Park, cel mai mare acvariu cu apă sărată din nordul Europei.

Piran, Slovenia

Piran, Slovenia

Fotografie preluata de pe hotel-piran.si. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Micuțul Piran se află în vârful unei peninsule ce se întinde în Marea Adriatică. Deși este foarte mic (îți va lua jumătate de oră să-l parcurgi dintr-un capăt în celălalt, pe jos), arhitectura sa superbă și panoramele minunate te vor surprinde în mod plăcut. Acest oraș medieval și-a păstrat o mare parte din clădirile gotice vechi, astfel că o plimbare pe străzile sale întortocheate te va face să te simți ca într-un muzeu.

Porto, Portugalia

Porto, Portugalia

Deși este al doilea oraș ca mărime din Portugalia, Porto este deseori pus în umbră de capitala Lisabona. Totuși, viața sa culturală bogată, casele colorate și briza oceanului te vor învălui deîndată ce vei ajunge în acest colț al Europei. Nu uita să vizitezi Mercado do Bolhao, pentru cele mai delicioase preparate tradiționale, dar și pentru atmosfera gălăgioasă specifică acestei națiuni.

Rovinj, Croația

Rovinj, Croația

Fotografie preluata de pe zicasso.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Orașele de pe coasta Dalmată sunt demult printre favoritele călătorilor, dar micul sat pescăresc Rovinj este deseori trecut cu vederea. Totuși, acest lucru nu ar trebui să te descurajeze. Atmosfera sa mediteraneană se împletește cu viața tumultuoasă a localnicilor, care debordează în port. Restaurantele te vor îmbia cu preparate din pește proaspăt, iar în Parcul Național Insula Brijuni, aflat în apropiere, poți admira vile antice romane și rămășițele unui palat bizantin.

Tu în care dintre aceste locuri ai vrea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers