10 destinații exotice pentru vacanța de iarnă

10 destinații exotice pentru vacanța de iarnă
 
 

Dacă atunci când mercurul din termometre se apropie de 0 grade, îţi doreşti să dormi până în luna Martie, ai ajuns unde trebuie. Nici mie nu-mi place frigul, aşa că, am decis să vă prezint o selecţie a celor mai frumoase, interesante şi accesibile destinaţii turistice din lume, unde te poţi bucura de vreme minunata 365 de zile pe an.

Aceste minunate locuri îţi oferă posibilitatea să-ţi petreci revelionul în bermude, să te răcoreşti în mare, în timp ce familia ta serveşte masa de Revelion, să înoţi cu broaşte ţestoase uriaşe, delfini sau pisici de mare sau pur şi simplu să leneveşti într-un hamac în timp ce soarele te prăjeşte finuţ, în timp ce vecinii tăi îşi dezăpezesc maşinile.

Vacanța de iarnă în Egipt

Egipt este o destinaţie exotică renumită pentru soare, pe tot parcursul anului, atâta timp cât alegi o locaţie de-a lungul coastelor. Temperaturile variază între 27 grade Celsius si 32 în timpul verii şi între 13 şi 21 în timpul iernii.

În timpul lunilor de vară ţara devine foarte uscată şi caldă, fapt care o transformă într-o destinaţie nu foarte plăcută. Sezonul de vârf durează din Octombrie până în Mai, iar anotimpul cel mai recomandat este primăvara, când vei găsi preţuri mici şi temperaturi ideale pentru orice ai alege să faci pe aceste meleaguri.

Dacă vei alege Egiptul ca şi destinaţie, ai numeroase oferte de cazare până în 120 de lei pe noapte / cameră dublă!

Egipt

Algarve

Algarve se află în sudul Portugaliei şi este un loc în care îţi poţi petrece tot anul în pantaloni scurţi. Biroul de turism al regiunii se bazează aşadar pe clima splendidă, dar şi pe terenurile de golf cu Oceanul Atlantic pe fundal.

Clima blândă şi temperata merge mână-n mână cu plajele cu nisip fin și auriu, unele pustii, altele foarte frecventate, precum Praia Da Falesia, aflată în vecinătatea complexului turistic Vilamoura. Daca nu te pasionează golful, interesant de vizitat este Parque Natural da Ria Formosa, zona lagunară dintre Faro, capitala regiunii şi mare. Orice ai alege, Algarve este o alegere minunată pentru vacanța de iarnă.

Cazare în Algarve veţi găsi în Districtul Faro:

Plaja este mereu aproape de tine oriunde ai fi în Portugalia. Important e să ajungi până în însorita ţară. De acolo, te descurci cu uşurinţă. Dacă decizi să vizitezi zona Algarve cazează-te în Districtul Faro. Noi am găsit câteva oferte pentru tine:

Vacanța de iarnă

Iarna la mare în Hawaii

Hawaii este poate cea mai renumită destinaţie de acest tip. Insulele au două anotimpuri, vară şi iarnă, însă diferenţa dintre acestea nu este foarte mare. În timpul verii, temperatura medie este în jur de 29 grade Celsius, în timp ce în lunile de iarnă, cea mai scăzută temperatură este de 20 grade. Sezonul uscat în Hawaii începe din aprilie şi se termină în octombrie, iar sezonul umed începe în noiembrie şi se termină prin martie. Ploi apar foarte foarte rar, maxim două, trei zile consecutive. În concluzie, ai puţine şanse să existe ceva ce ţi-ar putea strica vacanţa de iarnă în Hawaii.

Cazarea în Hawaii, o investiţie în amintiri:

Deşi variantele de cazare sunt mai scumpe,  nu vei regreta că te afli acolo şi nu vei uita această experienţă niciodată:

Hawaii

Abu Dhabi

Din Egipt, mai coborâm un grad pe linia paralelelor şi la cea de-a 24-a găsim Abu Dhabi. Vara, când coloana de mercur atinge 40 de grade, oraşul rămâne pustiu. Din noiembrie până în aprilie, clima uscată şi temperaturile blânde fac însa din Abu Dhabi o destinaţie "paradisiacă". De exemplu, în noiembrie, în capitala Emiratelor Arabe se înregistrează o medie zilnică de 24 grade centigrade.

În ultimii ani, zgârie-norii au apărut ca ciupercile după ploaie, iar Abu Dhabi-ul seamănă tot mult cu Manhattan. Chiar şi în aceste condiţii, încă se mai practică arta vânătorii cu păsări de pradă, şoimăritul - sportul şeicilor.

Trăieşte în Abu Dhabi, oraşul şeicilor prin cele mai bune oferte:

Iarna la mare

Fotografie preluata de pe travelartuae.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Thailanda

Imaginează-ți iarna la mare în Thailanda! Cel mai propice moment pentru a o vizita este cu siguranţă sezonul uscat, care începe în noiembrie şi durează până în martie, când temperatura se ridică la aproximativ 30 grade Celsius. Aprilie şi mai sunt cele mai fierbinţi luni, când oraşele devin foarte calde şi umede. Ar fi ideal dacă ai putea evita aceste perioade, sau dacă nu să alegi o locaţie în zona de nord a ţării, unde este mai răcoare cu aproximativ 5 grade.

În Thailanda există sezon ploios, iar acesta începe din iulie şi ţine până în octombrie, însă acest lucru nu este un impediment să faci o excursie în această perioadă, pentru că temperaturile sunt moderate, ploile scurte şi tarifele mai mici.

Unde să dormi în vacanţa ta spirituală din Thailanda:

Destinații exotice

Insulele Canare

Pentru a vizita Insulele Canare nu exista un moment ideal. Arhipelagul care aparţine Spaniei este situat pe Coasta de nord - vest a Africii şi este renumită ca un loc cu soare veşnic. În timp ce toată Europa este acoperită cu zăpadă şi tremură de frig, în Insulele Canare temperatura este de aproximativ 20 grade Celsius, în timp ce vara ajunge şi până la 30 de grade. Lunile noiembrie şi aprilie sunt considerate extra sezon, cu toate că sunt cele mai recomandate. Atunci scad atât tarifele la cazare, cât şi gradele din termometru, care lasă o temperatură ideală atât pentru bronzat, cât şi pentru vizitat. Așadar, Insulele Canare sunt una dintre cele mai populare destinații exotice pentru vacanța de iarnă.

Unde să dormi pentru a fi aproape de plajă în Insulele Canare:

Canare

Miami

Din Canare, coborând puţin faţă de paralela 28, ne oprim la cea de-a 25-a, deplasându-ne de cealaltă parte a Oceanului. Pe timpuri, Miami era oraşul preferat al pensionarilor din America, acum este destinaţia preferată a tinerilor. Vara, căldura din Miami este sufocantă, prin urmare, iarna este momentul perfect pentru a vizita acest oraş, când temperaturile aici variază între 18 şi 26 de grade.

Miami nu înseamna doar South Beach, fotomodele, localuri la modă, emigranţi cubanezi şi studenţi în căutare de escapade: la mai puţin de 18 kilometri de Miami City, pe insula Key Biscayne există Bill Baggs Cape Florida State Park, un "creuzet" de plaje necontaminate, ape cristaline şi 21 de hectare de "preerii" acvatice. Alt obiectiv ar putea fi şi Everglades, celebrele mlaștini ale metropolei.

Deşi lumea nu merge în Miami să doarmă, e nevoie şi de puţină relaxare între activităţi distractive. Iată unde să te cazezi în Miami:

Vacanta iarna Miami

Cap Verde

Pe coasta Africii de vest se găsesc cele zece insule din Republica Cap Verde, care se întind pe o distanţă de aproximativ 600 km. Cu o climă mai moderată decât în celelalte ţări africane, din decembrie până în martie, temperaturile se ridică la aproximativ 25 de grade Celsius, în timp ce în lunile de vară temperaturile ajung şi până la 30.

Pentru că vorbim de un climat semi-deşertic, ar trebui să fie un adevarat ghinion să prinzi ploi în vacanța de iarnă pe aceste meleaguri, ele sunt extraordinar de rare.

Unde să te cazezi în Insula Capul Verde:

Cap Verde

Fotografie preluata de pe latedeals.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Iarna în Maldive

Maldive este o ţară insulară din Oceanul Indian, care se bucură în medie de 8 ore de soare pe zi. La fel ca şi celelalte destinaţii exotice, are sezoane umede şi uscate, însă diferenţa de temperaturi nu este foarte mare. Indiferent de sezon, ziua sunt între 25 şi 30 grade Celsius, în schimb, sezonul uscat sau "musonul de nord - est" durează din decembrie până în martie, moment în care umiditatea creşte foarte mult. Sfatul nostru este să eviţi o excursie în această perioadă.

Cazare în Maldive:

Iarna in Maldive

Cuba

Cuba îşi revine încetul cu încetul şi sunt destul de multe motive pentru care insula merită vizitată. În Cuba nu se află doar unele dintre cele mai minunate plaje din lume, dar şi o bogată moştenire culturală şi o trăire pasională care a fascinat vizitatorii de-a lungul anilor. Având o populaţie de 11 milioane de locuitori - cea mai mare din Caraibe -, 20% dintre cubanezi locuiesc în Havana

În largul plajelor se află cel mai splendid recif de corali din Caraibe, alcătuind un habitat natural pentru o minunată viaţă subacvatică. Dacă te îndepărtezi de mare, vei descoperi o ţară fascinantă, care îşi ademeneşte vizitatorii cu o combinaţie ameţitoare de influenţe spaniole, africane şi caraibene, prezente la tot pasul. Deschişi şi prietenoşi, aceştia vă asigură cea mai călduroasă primire din Caraibe şi o prietenie care vă va însoţi pe toată şederea.

Cazare în Cuba:

Cuba

Fotografie preluata de pe travelandleisure.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu în care dintre aceste destinații exotice ai vrea să-ți petreci vacanța de iarnă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers