10 destinaţii din lume dominate de animale

10 destinaţii din lume dominate de animale
 
 

Ai putea crede că omul este cel care conduce lumea... dar nu e chair aşa. Unele locuri din lume sunt dominate de natură, acoperite de vegetaţie şi îmbrăcate în cele mai frumoase culori, iar altele sunt dominate de animale. Nu ne referim aici la safariuri africane, ci la locuri unde o anumită specie de vieţuitoare este cea care face legea.

Insula Pisicilor din Japonia

Îţi plac pisicile? Atunci paradisul tău se află în Japonia, în Tashirojima, o insulă din Oceanul Pacific a cărei populaţie este formată în mare parte din pisici. Câinii nu au voie aici, iar insula se susţine din turismul legat de pisici, dar şi din pescuit.

Insula Pisicilor din Japonia

Sursa foto

Insula Iepuraşilor din Japonia

Tot în Japonia ai acces la încă o insulă cu vieţuitoare simpatice: Insula Iepuraşilor sau Okunoshima. Micuţa insulă a jucat rolul de fabrică pentru producerea gazului toxic în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Iepuraşii au fost eliberaţi după închiderea fabricii din laboratoare şi, în timp, au pus complet stăpânire pe insulă.

Insula Iepuraşilor din Japonia

Sursa foto

Insula Crabilor, Christmas Island

O mică insulă face faţă cu succes la 40-50 milioane de crabi roşii. Deşi pare ciudat insula din Oceanul Indian este vizitată de numeroşi turişti, mai ales în lunile octombrie şi noiembrie, când are loc migraţia micilor crabi roşii.

Insula Crabilor, Christmas Island

Sursa foto

Stingray City, Insulele Cayman

Insulele Cayman sunt recunoscute ca locaţii exotice prin excelenţă. Apreciate de cei ce iubesc scufundările, mai ales pentru apele cristaline, aceste insule includ şi un loc dominat de pisici de mare. Exemplarele de aici sunt obişnuite deja cu turiştii care înoată alături de ele.

Stingray City, Insulele Cayman

Sursa foto

Insula Focilor din Africa de Sud

Numele spune totul: o insulă din Africa de Sud locuită de foci. Aproximativ 60 000 de exemplare din specia Urs de mare cu capă populează stâncile africane. Printre ele, turiştii curioşi mai au ocazia să admire şi pinguini şi cormorani pe uscat, dar şi balene şi delfini sărind prin apă.

Insula Focilor din Africa de Sud

Sursa foto

Insula Assateague din Maryland, SUA

Assateague este numele unei specii de cai, care a dat şi numele insulei populate de exemplare numeroase din Maryland, SUA. Caii sunt mici de statură, asemănători cu poneii, motiv pentru care sunt denumiţi ponei în zonele din apropiere şi au parte şi de un eveniment dedicat complet lor: Annual Pony Penning Day pe Insula Assateague.

Insula Assateague din Maryland, SUA

Sursa foto

Insula Pinguinilor Regali din Australia

Pingunii te întâmpină pe o insulă stâncoasă dintre Noua Zeealndă şi Australia. Insula Macquarie din Australia este populată de simpatici pinguini regali şi este certificată de UNESCO ca fiind singurul loc din Oceanul Pacific unde rocile din straturile inferioare ale pământului sunt expuse la nivelul mării.

Insula Pinguinilor Regali din Australia

Sursa foto

Insula Şerpilor din Brazilia

Pentru cei mai curioşi, există o insulă în Brazilia populată de şerpi. Din motive lesne de înţeles, insula Ilha de Queimada Grande nu este accesibilă turiştilor, nici măcar celor mai curajoşi, deoarece există între 1 şi 5 şerpi pe fiecare m², iar unele specii au un venin deosebit de puternic.

Insula Şerpilor din Brazilia

Sursa foto

Fox Village din Japonia

Ne întoarcem în Japonia, unde Zao Fox Village este locul în care 6 specii diferite de vulpi sunt întâlnite în peste 100 exemplare. Simpaticele vulpi pot fi hrănite şi mângâiate de oricine, fiind extrem de blânde. Acestea sunt considerate mesageri ai zeului fertilităţii, bogăţiei şi orezului, Inari Okami.

Fox Village din Japonia

Sursa foto

Plaja Porcilor din Bahamas

Dacă nu ţi-ai dorit niciodată să faci plajă şi să înoţi cu porci, atunci îţi vei dori acum. Exuma, Bahamas s-a transformat dintr-o insulă pustie într-un paradis pentru turiştii care ajung aici pentru Big Major Cay, golful cu plaja populată în totalitate de porci simpatici şi prietenoşi.

Plaja Porcilor din Bahamas

Sursa foto

În care dintre aceste locuri dominate de animale ţi-ar plăcea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers