10 clădiri ce oferă privelişti impresionante. Vezi GALERIE FOTO

10 clădiri ce oferă privelişti impresionante. Vezi GALERIE FOTO
 
 

Vizitând The Shard, cea mai înaltă clădire din vestul Europei, care din cel mai înalt punct oferă o panoramă de până la 40 de kilometri, mi-a venit ideea de a scrie un top a celor mai înalte clădiri din lume, care bineînţeles, oferă nişte panorame senzaţionale asupra oraşelor ce le găzduiesc.

În ultimii ani, clădirile foarte înalte au început să apară în tot mai multe ţări, majoritatea având un scop economic. Poate unele dintre turnurile şi clădirile prezentate aici vă sunt extrem de cunoscute, în timp ce de altele poate nici nu ştiaţi, deşi sunt la fel de impresionante şi oferă privelişti superbe.

Burj Khalifa – Dubai, Emiratele Arabe Unite

Este cel mai înalt turn din lume: 828 de metri. Are 160 de etaje şi găzduieşte în mare parte birouri, însă şi un hotel, un restaurant, un mall dar şi apartamente.

Puntea de observaţie se află la etajul 124 şi oferă o privelişte panoramică a oraşului, a oceanului şi a deşertului. Telescoapele speciale oferă imagini şi informaţii asupra istoriei turnului şi a obiectivelor văzute din oraş. La acest etaj există şi o terasă deschisă, un magazin de suveniruri dar şi o cafenea.

Vizita de obicei durează o oră dar poţi să stai şi o zi întreagă dacă doreşti. Momentul cel mai bun în care să vizitezi o astfel de clădire este înainte de apusul soarelui, pentru că poţi vedea atât priveliştea din timpul zilei cât şi panorama din timpul nopţii.

Un bilet pentru această experienţă costă aproximativ 25 Euro.

Taipei 101 – Taiwan

Deţinătoarea recordului pentru cea mai înaltă clădire din lume între 2004 şi 2010, pâna la finalizarea construcţiei turnului Burj Khalifa, are rol în principal de centru financiar. În interior se găsesc sedii şi birouri, apartamente, restaurante şi o punte de observaţie.

Turnul măsoară 509 metri şi are 101 etaje, plus 5 etaje sub pământ, unde se află şi o gară care este încă în construcţie. Există două punţi de observare destinate turiştilor: una interioară la etajul 89, care oferă o imagine panoramică asupra oraşului şi o punte la etajul 91, care este exterioară, iar accesul este permis doar dacă vremea este favorabilă.

Preţul unui bilet este de aproximativ 15 Euro.

Turnurile Petronas – Kuala Lumpur, Malaezia

Acestea sunt două turnuri gemene. Au deţinut recordul pentru cea mai înaltă clădire între anii 1998 şi 2004, deşi în prezent sunt cea mai înaltă construcţie geamănă din lume.

Turnurile măsoară 452 metri şi au 88 de etaje fiecare. Puntea de observare este situată la etajul 86 şi oferă o imagine panoramică asupra oraşului. Podul ce leagă cele două turnuri se află între etajele 41 şi 42 şi poate fi vizitat.

Biletele pentru vizitarea podului sunt limitate la 1000 pe zi, iar pretul unuia este de apoximativ 8 Euro. Cele două turnuri adăpostesc sediile şi birourile unora dintre cele mai mari firme din lume.

Turnul Willis (Sears Tower) – Chicago, USA

A fost redenumit Willis Tower în anul 2009, când Grupul Willis a primit permisiunea de a schimba numele din Sears Tower, aşa cum este de fapt şi cunoscut. Este a doua construcţie ca mărime din Statele Unite şi a deţinut timp de 25 de ani recordul ca fiind cea mai înaltă clădire din lume.

Construit în anul 1973, măsoară 442 de metri şi are 108 etaje. Turnul adăposteşte birourile a numeroase radiouri şi staţii de televiziune din SUA, de asemenea aici se găsesc birouri şi sedii ale unor companii importante.
Puntea de observare se găseşte la etajul 103 şi oferă o imagine panoramică asupra oraşului. Unicitatea acestui turn constă în cele patru balcoane din sticlă ce sunt o extensie a punţii de observare. Acestea oferă vizitatorilor o imagine total diferită asupra Chicago-ului.

Având o lungime de 1.3 metri în afara punţii de observare şi cu podea de sticlă, doar cei mai curajosi se încumetă să vadă străzile oraşului de sub ei de la o asemenea înălţime. Turnul este deschis 365 de zile pe an iar biletul costa aproximativ 15 Euro.

Centrul Financiar Shanghai - Shanghai, China

Are 492 de metri şi 101 etaje. Aici se află hotelul Park Hyatt Shanghai – al doilea cel mai înalt hotel din lume, situat între etajele 73 şi 93.

Arhitectura turnului este un pic diferită faţă de arhitectura obişnuită a clădirilor cu o astfel de înălţime, alături de turnul Jim Mao şi turnul Shanghai (ce urmează să fie terminat în 2014) într-un grup unic în lume, de 3 turnuri extrem de înalte.

Găzduieşte mai multe punţi de observare, la etajele 93, 97 şi 100. Preţul biletelor este diferit, în funcţie de etajul ales, începând cu 13 Euro pentru etajul 93 şi ajungând la 20 € pentru toate cele trei etaje.

The Shard – Londra, UK

Constructia turnului din sticlă din Londra a fost încheiată abia în anul 2012, iar turnul a fost deschis publicului din februarie 2013. Are 306 metri înălţime şi 87 de etaje. Este cea mai înaltă clădire din vestul Europei. Adaposteşte sedii şi birouri, 2 restaurante, dintre care unul la etajul 32, un hotel şi apartamente.

Oferă o privelişte panoramică asupra Londrei până la o distanţă de 40 de kilometri. Punţile de observare se găsesc la etajul 68, 69 şi 72. Puntea de la etajul 72 este deschisă în funcţie de vremea de afară.

Am vizitat şi eu turnul şi vă spun sincer că merită din plin. Priveliştea Londrei este umitoare. Nu există limită de timp de petrecut în turn, aşa că, vă sfătiuesc să prindeţi apusul de soare acolo. Preţul unui bilet este de 33 Euro, achizitionat de pe internet ajunge la 27 Euro.

Centrul Comercial International – Hong Kong 

Este cea mai înaltă clădire din Hong Kong. Măsoară 484 de metri şi numără 118 etaje. Aici se află cel mai înalt hotel din lume: Ritz Carlton, care ocupă etajele de la 102 până la 118. La etajul 118 se află un bar şi o piscină, cele mai inalte din lume.

Puntea de observare se numeste "Sky 100", se află la etajul 100 şi oferă o privelişte asupra oraşului şi asupra portului Victoria. Liftul ce urcă până la etajul 100 ajunge la destinaţie în doar 60 de secunde. Preţul pentru un bilet începe de la 17 Euro.

Empire State Building – New York, USA

Este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume. Construcţia acesteia a fost finalizată în anul 1931 şi timp de 40 de ani a deţinut titlul de cea mai înaltă clădire din lume. Măsoară 381 de metri şi număra 102 etaje. Clădirea este un simbol al orşului, adăposteşte birouri, magazine, restaurante, baruri etc.

Punţile de observare sunt situate la etajul 86 şi 102. Turnul este deschis 365 de zile între orele 08:00 şi 02:00 (noaptea), iar preţul pentru a vizita ambele punţi este de aproximativ 40 Euro.

Tokyo Skytree – Tokyo, Japonia

Este una dintre cele mai impresionante clădiri din lume. Măsoară 634 de metri, a fost finalizată în anul 2011 si este a doua clădire ca înălţime din lume. Turnul adăposteşte sediile unor radoiuri şi televiziuni din capitala niponă.

Există şi două punţi pentru observaţie: Galeria Tembo – situată la 450 de metri, între etajele 445 si 450 (sistemul de numărare a etajelor este diferit în Japonia), care te face să te simţi că păşeşti prin cer (“walking in the sky”) şi Puntea Tembo, situată la 350 de metri, cu o privelişte panoramică ce ajunge până la o distanţă de 70 de kilometri. Preţul unui bilet pentru ambele galerii este de 23 Euro. 

Turnul Eiffel – Paris, Franţa

Este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume şi simbolul Franţei. Turnul este cel mai vizitat monument din lume unde trebuie să plăteşti bilet. A fost construit în 1889 şi măsoară 324 de metri. Este cea mai înaltă constrcuţie din Paris şi a doua din Franţa.

A deţinut recordul pentru cea mai înaltă construcţie din lume între anii 1889 şi 1930. O parte din oţelul folosit la construcţia turnului provine de la uzinele din Reşiţa, Caraş – Severin. Turnul adăposteşte magazine, restaurante şi baruri. Are trei nivele pentru vizitat, cel mai înalt fiind situat la 279 metri. Preţul unui bilet este de 16 Euro.

Dacă aţi fotografiat panorame din aceste turnuri aşteptăm fotografiile voastre pe adresa noastră de e-mail: info@ghiduri-turistice.info!

     

Îţi mai recomandăm şi următoarele articole: Dubai, un paradis în mijlocul deşertuluiDin pricina poluării, în Hong Kong au fost montate bannere cu panorama oraşuluiDestinatii de vacanta aparte pentru cei fara rau de inaltime


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers