10 cele mai interesante plaje din lume

10 cele mai interesante plaje din lume
 
 
 

Vara a început deja, iar noi ne îndreptăm cu sârg spre vacanţă. Dacă nu ai rupt încă uşa de la birou cu un cocktail nuca de cocos în mână, ţi-am pregătit un top al celor mai interesante plaje din lume cu care să te delectezi virtual până la prima zi de concediu.

Pink Beach, Komodo National Park, Indonezia

Pink Beach, Komodo National Park

Plaja roz din Parcul Naţional Komodo este una dintre acele minuni colorate ale lumii. Aspectul său unic este dat de culoarea rozalie a nisipului, cauzată de amestecul de microorganisme colorate de pe fundul apelor. Mai mult decât atât, Parcul ce include plaja este locul în care poţi admira cele mai interesante specii de plante şi animale.

Hyams Beach, Jervis Bay, Australia

Hyams Beach, Jarvis Bay, Australia

Hyams Beach este plaja centrală localizată în apropierea satului cu acelaşi nume din Australia. Frumuseţea acestei plaje este dată de faptul că nisipul de pe ea este perfect alb. Culoarea este atât de imaculată, încât conferă o oarecare strălucire şi eleganţă acestei regiuni.

Giants Causeway, Irlanda de Nord

Giants Causeway, Irlanda de Nord

Plaja Giants Causeway este probabil una dintre cele mai ciudate din topul nostru, pentru că este formată din blocuri înalte de bazalt plasate unele lângă celelalte pe o suprafaţă imensă, ca rezultat al unei erupţii vulcanice antice în Irlanda de Nord. Astăzi, zona este declarată rezervaţie naturală şi Sit de Patrminoniu Mondial UNESCO.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Bowling Ball Beach, California

Bowling Ball Beach, California

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Una dintre cele mai interesante plaje din lista noastă, unică şi de negăsit în altă parte este Bowling Ball Beach. Aceasta s-a format în Schooner Gulch, unde o serie impresionantă de roci au ajuns pe plajă, dându-i numele sugestiv. Ceea ce este şi mai impresionant este că toate rocile au în principiu aceeaşi formă şi aceeaşi dimensiuni şi par a se aşeza după un tipar bine stabilit.

Hot Water Beach, Coromandel, Noua Zeelandă

Hot Water Beach Noua Zeelanda

Hot Water Beach este o zonă preferată de localnici, dar şi de turişti pentru sfârşitul de săptămână, când toată lumea se poate bucura în voie de izvoarele cu apă caldă aflate sub pământ şi care ies la suprafaţă pentru a umple diverse spaţii naturale sau create de om. Astfel se formează locuri ideale pentru băi calde.

Playa de Gulpiyuri, Llanes, Spania

Playa de Gulpiyuri, Llanes, Spania

Playa de Gulpiri este o plajă formată în interiorul ţărmului şi mărgineşte o groapă naturală umplută cu apă din subteran, provenită din mare, care produce şi mici valuri pe plaja îngustă. Locul a devenit foarte cunoscut printre turişti şi localnici şi este considerat a fi monument natural.

Glass Beach, California, SUA

Glass Beach, California

Glass Beach este una dintre cele mai colorate şi mai interesante plaje ale Californiei. Din păcate felul în care s-a format plaja de la Fort Bragg a fost unul nociv pentru mediu, pentru că deversările de gunoaie în apă au fost cele ce au dus la formarea perlelor de sticlă colorată.

Punalu'u Beach, Hawaii

Punaluu beach, Hawaii

Punalu'u Beach este cu siguranţă o plajă cum rar ţi-e dat să vezi, pentru că nisipul care o acoperă este negru! Culoarea ciudată a acestuia este dată de faptul că lava vulcanilor locali ajunge în mare şi se răceşte brusc, formând nisipul negru de bazalt.

Plajele iordaniene ale Mării Moarte

Plajele iordaniene ale Marii Moarte

Plajele iordaniene ale Mării Moarte au atras tot mai mult atenţia specialiştilor, dar şi a turiştilor în ultima vreme. Principalul motiv este faptul că apele par a se lăsa în jos, iar stâncile care ies din ele, cel puţin de partea zonei Iordaniei, sunt mineralizate.

Acestea sunt cele mai interesante plaje din lume, pentru că s-au format în moduri unice, mai mult sau mai puţin influenţate de prezenţa umană, sau pentru că abia acum încep să arate un spectacol natural impresionant. Pe care dintre acestea ţi-ar plăcea să le explorezi?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.