10 cele mai citite articole de pe blog în 2013

10 cele mai citite articole de pe blog în 2013
 
 

Anul 2013 a fost unul extrem de productiv. Am avut o mulţime de articole noi şi interesante pentru voi atât din partea echipei noastre, cât şi de la ambasadorii Ghiduri turistice. Împreună am descoperit cele mai frumoase locuri din România, dar şi din străinătate, locuri pe care fie le-am vizitat, fie le avem pe wishlist-ul de concedii care urmează. Am scris peste 500 de articole cu ajutorul cărora am explorat lumea în imagini şi poveşti şi am făcut cunoştinţă cu voi la cele 3 ediţii de Poveşti de pe mapamond.

Pentru că a fost un an plin şi frumos, vrem să ne reamintim împreună care au fost 10 cele mai citite articole de pe blog în 2013!

1. Frumoasa Cascadă Bigăr, unică în lume

Frumoasa Cascadă Bigăr, unică în lume

Cascada Bigăr a fost subiectul cel mai popular al anului trecut nu numai în ţară, ci şi în străinătate, după ce micuţa curgere de apă a ajuns pe locul 1 în topul cascadelor unice din lume realizat de The World Geography, devenind astfel un nou simbol turistic pentru România. 

2. Tradiţii şi obiceiuri româneşti de iarnă

Tradiţii şi obiceiuri româneşti de iarnă

Ambasadoarea noastră, Ioana Popa, a pus laolaltă cele mai importante, mai frumoase şi, sperăm noi, încă respectate tradiţii şi obiceiuri româneşti de iarnă cu accent pe zonele ţării, dar şi pe simbolurile şi semnificaţiile speciale ale Crăciunului.

3. Top 10 cele mai frumoase aşezări din Europa

Top 10 cele mai frumoase aşezări din Europa

Topul celor mai frumoase aşezări din Europa s-a dorit a fi un ghid dedicat celor care vor să viziteze zone deosebite şi interesante din lume, dar care nu se află şi pe lista celor mai celebre destinaţii şi nu fac parte din grupul marilor oraşe sau capitale europene.

4. 5 cele mai ciudate obiective turistice din România

5 cele mai ciudate obiective turistice din România

Am ales de nenumărate ori să vorbim despre cele mai importante obiective turistice din ţara noastră, pentru ca voi să ştiţi că România este frumoasă şi să găsiţi mai uşor destinaţii de vacanţă sau de weekend pe care să le vedeţi, iar printre acestea s-au numărat şi cele mai ciudate obiective turistice.

5. Singurul lac din lume care îşi schimbă culoarea se află în România

Singurul lac din lume care îşi schimbă culoarea se află în România

Lacul Albastru, localizat la doar 45 minute de orăşelul Baia Sprie, de lângă Baia Mare, este singurul lac din lume care îşi schimbă culoarea în funcţie de lumină şi de oamenii care intră în el pentru a înota, devenind din albastru, verde sau turcoaz.

6. Vă invit să vizităm obiective turistice din Londra la pas

Vă invit să vizităm obiective turistice din Londra la pas

Ioana Popa ne-a povestit despre Londra şi ne-a dat o mulţime de sfaturi pentru vizitarea acestui oraş. De asemenea, ambasadoarea noastră ne-a arătat şi cele mai importante obiective turistice din Londra la pas, aşa cum le-a vizitat.

7. Turist în ţara mea - cele mai frumoase locuri din România: partea I

Turist în ţara mea - cele mai frumoase locuri din România: partea I

Am continuat să descoperim România împreună şi am ales să trecem în revistă cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Pentru început am făcut o incursiune prin Delta Dunării, am revăzut Cascada Bigăr, am vizitat Castelul Bran şi am descoperit drumul cu Mocăniţa, dar şi o şosea excelentă, Transfăgărăşanul.

8. 4 destinaţii unde poţi să evadezi la munte în România

4 destinaţii unde poţi să evadezi la munte în România

În mijlocul verii, am ales să vă povestim despre 4 destinaţii "mai răcoroase", locuri de excepţie în care poţi evada la munte în România, pentru a te bucura de temperaturi mai acceptabile, dar şi de relaxare la aer curat.

9. Cele mai frumoase gări din România

Cele mai frumoase gări din România

Am transformat gările din simple puncte de trecere în adevărate obiective turistice. Astfel, am ales cele mai frumoase gări din ţara noastră, recunoscute pentru vechimea lor, dar şi pentru stilurile arhitecturale clasice pe care le reprezintă.

10. 6 destinaţii turistice din România, în care să NU mergeţi în concediu

6 destinaţii turistice din România, în care să NU mergeţi în concediu

Printre destinaţiile frumoase din ţară pe care le-am prezentat de-a lungul anului, am descoperit, în topul celor de la Ziarul Capital, şi o listă a locaţiilor din ţară pe care ar trebui să le evităm atunci când ne alegem concediile.

Acestea au fost cele mai citite articole de pe blogul Ghiduri turistice în anul care a trecut. Ne-am bucurat alături de voi să descoperim poveştile ambasadorilor noştri, dar şi ale membrilor echipei noastre din locurile pe care le-au vizitat şi am adunat imagini şi detalii cu locuri interesante din ţară şi din străinătate pe care trebuie să le vedem.

Sperăm că veţi fi în continuare alături de noi şi în noul an şi că vom explora mai departe frumuseţile României şi ale întregului mapamond împreună! 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers