10 capcane turistice din Italia şi ce să alegi în locul lor

10 capcane turistice din Italia şi ce să alegi în locul lor
 
 

Italia este o destinaţie de vacanţă în care oricine îşi doreşte să ajungă. Cu atât de multă informaţie, fotografii impresionante, atracţii turistice renumite şi oraşe care nu mai au nevoie de nicio prezentare, Italia lasă de multe ori un gust amar celor care ajung aici cu aşteptări foarte mari. Aşadar, îţi propun o listă de capcane turistice, acele locuri mult prea cunoscute tuturor, şi câte o alternativă pentru fiecare, ce cu siguranţă nu te dezamăgi.

#1 Pompeii vs Taormina

Pompeii este una dintre cele mai cunoscute destinaţii antice ale Italiei. Ruinele oraşului sunt sufocate de turişti. Dacă vrei să descoperi frumuseţea istoriei romane, atunci îndreaptă-te spre Taormina în Sicilia. Nu vei avea mase de turişti în poze şi vei putea admira vestigiile antice în voie.

#2 Sticlă de murano din Veneţia vs. Sticlă de murano din Murano

Nu cumpăra suveniruri din sticlă de murano din Veneţia, deoarece aici le vei găsi la supra-preţ sau chiar false. Localitatea Murano, unde aceste obiecte sunt produse, este foarte aproape, la 20 minute de mers cu vaporaşul, iar produsele sunt cu siguranţă cele pe care le doreşti şi la preţuri rezonabile.

Sticla de Murano

#3 Romantism în Verona vs. Veneţia

Balconul Julietei din Verona atrage mulţi turişti, cu toate că nu este cel din faimoasa poveste de dragoste. În schimb poţi porni în căutarea inimii de piatră de sub Sotoportego dei Preti din Veneţia. Se spune că dacă atingi inima de piatră alături de cineva drag, dragostea voastră va fi eternă. Dacă atingi doar tu inima, îţi vei găsi jumătatea într-un an.

#4 Florenţa din Dom vs. Piazzale Michelangelo

Domul din Florenţa este unul dintre cele mai cunoscute din Italia, motiv pentru care este şi un punct esenţial de admirarea a oraşului pentru majoritatea turiştilor. Vei urca 463 trepte pentru a te înghesui cu alţi turişti în turn... te poţi bucura de aceleaşi privelişti impresionante, fără urcare, din Piazzale Michelangelo şi vei avea şi Domul în fotografiile panoramice.

#5 Lacul Como vs Lacul Orta

Lacul Como este faimos în întreaga lume... doar până şi George Clooney are o casă aici. Cool Chiar şi aşa, a devenit o atracţie turistică supra-estimată, aşa că mai bine te-ai orienta spre Lacul Orta, un loc ce îşi păstrează farmecul, liniştea şi simplitatea, oferind în acelaşi timp peisaje de o frumuseţe impresionantă.

Lacul Orta

#6 Gondolă vs. Traghetto

O plimbare cu gondola pe canalele Veneţiei este una dintre cele mai scumpe activităţi turistice pe care le poţi alege. Alege o călătorie mai ieftină cu traghetto, o bărcuţă similară gondolei, dar cu un traseu făcut de localnici pentru utilitate, nu pentru a impresiona buzunarele turiştilor.

#7 Palazzo Vecchio din Florenţa vs. Palladian Villas din Veneto

Palazzo Vecchio din Florenţa este renumit pentru stilul renascentist al încăperilor şi pentru operele de artă impresionante pe care le include... motiv pentru care este şi în permanenţă aglomerat de turişti. Palladian Villas din Veneto în schimb este o atracţie mai puţin cunoscută, dar la fel de frumoasă şi face parte din lista siturilor de patrimoniu mondial a UNESCO.

#8 Fontana di Trevi vs. Terme di Saturnia

Fontana di Trevi este un simbol al Romei. Dar pentru zilele călduroase, decât să încerci să te scalzi în piaţa romană (ceea ce este ilegal!), mai bine vizitezi Terme di Saturnia, un loc magic din Toscana cu izvoare şi terase naturale perfecte pentru vacanţă.

Terme di Saturnia

#9 Un espresso într-o zonă turistică vs. oriunde altundeva

Un espresso lângă Colosseum sau într-o piaţă celebră a oraşelor italiene va fi probabil cea mai scumpă cană de cafea pe care o vei bea vreodată. În schimb, fă o plimbare mai departe de principalele atracţii, vezi unde sunt mai mulţi localnici... dacă nimeni nu vorbeşte italiană în jur şi meniul e în engleză, atunci eşti într-un local turistic. În plus, alege să bei cafeaua la bar, nu la masă, pentru că e mai ieftin.

#10 Turnul din Pisa vs. Turnurile medievale din San Gimignano

Turnul din Pisa este pentru mulţi o dezamăgire. Mic şi prea puţin fastuos în împrejurimi, este un loc pentru fotografii clişeice şi cam atât. În locul lui, optează pentru turnurile medievale din San Gimignano, un orăşel din Toscana unde nu vei da peste mulţimi de turişti şi vei putea admira o mulţime de construcţii istorice impresionante.

Aceste aspecte diferă de la o experienţă turistică la alta. Dacă ai alte recomandări de acest tip sau nu eşti de acord cu cele de mai sus, ne-ar face plăcere să-ţi ştim părerea şi experienţa personală în comentariile de mai jos.

   

Citeşte şi despre: 5 situri istorice care NU mai impresionează şi Top 5 ţări în care ar fi mai bine să NU călătoreşti.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers