10 articole esenţiale pentru călătorii pe care le găseşti... la gunoi

10 articole esenţiale pentru călătorii pe care le găseşti... la gunoi
 
 

Nu, nu te pun să cauţi în gunoi. Dar înainte de a arunca diferite obiecte la gunoi hai să ne gândim că poate ne ajută să economisim nişte bani şi, de ce nu, să salvăm planeta. Mai jos găseşti câteva exemple:

#1 Folia cu bule

De fiecare dată când cumpărăm diferite obiecte prin casă aruncăm folia protectoare direct la gunoi. Iar când plecăm în vacanţă fugim la magazin să cumpărăm folie pentru a înveli sticle cu diferite conţinuturi lichide. Păstând folia protectoare putem înveli sticluţele în ea şi în acest fel economisim şi timp şi bani.

#2 Husa lenjeriilor de pat

Husele lenjeriilor sunt transparente şi de obicei au fermoar. Acestea le putem folosi ca organizatoare pentru bagaj în aşa fel încât să nu ocupăm mult spatiu şi să mai punem în bagaj diferite obiecte de care mai avem nevoie, sau nu (să fim serioşi... toţi punem lucruri inutile în bagaj, pe care nu le folosim, dar e bine să fie acolo). 

#3 Mostre gratuite

De câte ori mergem într-un magazin primim mostre gratuite de şampoane, săpunuri, parfumuri. De fiecare dată când comandăm diferite produse primim şi mostre gratuite. Le luăm, le ducem acasă, le punem într-un dulap şi uităm de ele până când ne hotărâm să facem curăţenie şi le aruncăm direct la gunoi. Dar dacă ne-am face o cutiuţă în care le-am păstra pe toate şi le-am folosi în vacanţe nu doar că am economisi bani, dar am economisi şi spaţiu. 

#4 Prosoape vechi

Fiecare prosop vechi îl refolosim pentru a şterge praful, parchetul, geamurile. Dar putem să le folosim şi ca huse pentru scaunele din avion. Cu ajutorul vechilor prosoape putem înveli diferite produse fragile din bagaj pentru a ajunge la destinaţie cu ele în siguranţă.

#5 Învelitori de pernă

Vechile învelitori de pernă le putem folosi ca saci pentru hainele murdare.

Sfaturi calatorie

#6 Pantofi de unică folosinţă

Când mergem la un salon de înfrumuseţare primim o pereche de pantofi de unică folosinţă. Îi putem lua cu noi pentru a evita momentele din aeroport în care trebuie să ne descălţăm şi să umblăm cu picioarele goale pentru a trece de securitate. 

#7 Vechiul portofel

Cardurile şi banii îi vei ţine în portofelul nou, dar asigura-te că ai un portofel vechi cu bani puţini, chitante şi facturi de care nu mai ai nevoie, iar dacă se întâmplă să mergi într-o ţară străină şi să dai de hoţi care vor să îţi ia portofelul, dă-le portofelul vechi şi vei scăpa repede de ei.

#8 Cofrajul de ouă

Cofrajul pentru 6 ouă este perfect ca dispenser pentru bijuterii. Pe lângă faptul că hoţii nu vor bănui nicio secundă că într-un cofraj de ouă se pot găsi bijuterii, le poţi încuraja copiilor imaginaţia rugându-i să îl picteze cum vor ei.

#9 Vechii ciorapi

Ai nevoie de bandă adezivă sau de ciorapi vechi pentru a recondiţiona un geamantan vechi, pentru a ambala geamantanul astfel încât să-l recunoşti mai uşor pe banda din aeroport, pentru a face o aţă de întins rufele în baia din hotel. De asemenea resturile de săpun poţi să le pui într-un ciorap vechi şi vei avea un scrub fantastic.

#10 Recipientul în care era iaurt

După ce mănânci iaurtul, spală recipientul şi îl poţi folosi ca dispozitiv de stocare anti-şifonare pentru cravată sau eşarfă. 

Ai alte idei de obiecte utile pentru vacanţă pe care le găseşti la gunoi? 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers