Çanakkale, Kuşadasi şi Pamukkale – întâlnire cu lumea orientală

Çanakkale, Kuşadasi şi Pamukkale – întâlnire cu lumea orientală
 
 
 

Am avut ocazia acum câțiva ani de a petrece câteva zile în Turcia și de a lua contact cu fascinanta lume orientală.

Çanakkale

Cu așteptări destul de mari am plecat la drum iar prima orpire a fost Çanakkale, oraș și port pe coasta de sud a strâmtorii Dardanele. Fiind al doilea oraș după Istanbul situat pe două continente, Europa și Asia, este cel mai apropiat de situl antic din vechea Troia. Deși am petrecut decât o după-amiază aici ne-am plimbat de-a lungul portului, admirând vapoare, bărci sau iahturi, ajungând la calul troian folosit în filmul Troia din 2004 ce sfidează întreg orizontul. O imagine romantică și idilică se așterne peste port când vine seara iar navele luminează timid apa în care se oglindește luna.

Çanakkale

Çanakkale

Kușadasi

Lăsând în urmă portul ajungem  la destinația noastră, Kușadasi. Am ajuns la răsărit când soarele ieșea frumos din Marea Egee iar valurile se spărgeau încet de nisipul fin de la mal.

Orașul se bazează puternic pe turism și este împânzit de resorturi care își etalează luxul și facilitățile. Pe mine m-a fascinat dispunerea orașului pe coline și statuia lui Atatürk care veghează impunător asupra liniștii orașului. Puteți să mai vizitați în oraș:

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
  • Kaleiçi Camii – moschee construită în 1618 pentru Grand Vizier (echivalent al primului ministru) Öküz Kara Mehmed Pasha.
  • Caravanserai – fortăreață ce a fost construită între 1615 și 1618.
  • Guvercin Adası sau "Pigeon Island" – o peninsulă ce are un mic castel și plaje private ce au vedere către portul din Kușadasi unde acostează gigantice vase de croazieră ce fac spectacol la apus.
  • Bazarul orașului este o atracție majoră pentru turiștii pasionați de cumpărături, mai ales că turcii sunt mari negociatori și poți obține reduceri de până la 50%-60% din prețul inițial.

Puteți să vă relaxați în Kușadasi la plajă, făcând o plimbare cu goeleta, făcând scuba-diving sau safari, activități pe care le găsiți la prețuri foarte bune la agențiile locale.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Kușadasi

Kușadasi

Pamukkale

Pamukkale a fost și ultimul orașmusulman în care ne-am oprit. Bogat în izvoare termale Pamukkale înseamnă castelul de bumbac în limba turcă. Dealul înalt din calcar strălucește puternic în bătaia soarelui. A trebuit să ne descălțăm pentru a pătrunde în albul castel și a ne bucura de ceea ce natura ne oferă gratuit. Tot aici am vizitat și baile Cleopatrei, niște bazine cu apă termală într-o oază de verdeață, răcoroasă, înconjurată de leandri înfloriți și palmieri. Legenda spune că însăși Cleopatra venea aici pentru ca, stând în această apă, să își păstreze pielea tânără. De fapt, piscina cu apă termală, a cărei temperatură este constană (37° C) a fost numită "Piscina Cleopatrei" de către Marc Antoniu în onoarea reginei care s-a îmbăiat o dată aici și a poruncit mai apoi ca aceste ape să-i fie aduse tocmai la Roma.  Oamenii locului afirmă cu tărie că o femeie care înoată cel puțin o dată în piscina antică va întineri cu zece ani căci apele acestea sunt la fel de benefice pentru ten precum băile în lapte pe care Cleopatra obișnuia să le facă.

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale

Aici s-a încheiat călătoria noastră, sper că am reusit să vă stârnesc curiozitatea despre aceste locuri iar dacă v-a plăcut vă invit pe blogul meu personal escapadeinlume.blogspot.ro pentru a descoperi împreună și alte destinații.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.