facebook

Ambasadori ghiduri-turistice.info

Oana Ungureanu
15 poveşti scrise

1 Destinaţia de vacanţă preferată

O plajă exotică şi un mal de mare tropicală (în special în mijlocul iernii europene) ex. Insula Lanta din Tailanda

2 Destinaţiile de vacanţă exotică la care visez

Insula Palawan din Filipine şi insula Christmas din Oceanul Indian

3 Primele trei locuri pe care le vizitez într-o ţară/oraş

Piaţa (iubesc pieţele de peşte asiatice), Grădina Botanică şi un parc (cu zone de joacă pentru copii - pentru că îmi place să privesc copiii de diferite rase şi religii, atât de diferiţi ca înfăţişare unii de alţii, dar atât de asemănători în dorinţe şi puritate)

4 Cele patru extremităţi ale Globului pe care le-am atins până acum pe uscat

Cel mai Nordic punct – Hamburg, Germania Cel mai Sudic punct – Puerto Deseado, Argentina Cel mai Vestic punct – San Francisco, USA Cel mai Estic punct – Christchurch, Noua Zeelanda

5 Topul meu de “must see before I die”

Galapagos, Ushuaia, Madagascar

 

Oana Ungureanu

Happiness is not a destination, but a way of traveling!

Mă numesc Oana şi sunt născută la malul mării. Iubesc marea şi iubesc călătoriile. Iubesc natura sub toate formele ei în special dacă se asociază cu o climă blândă, caldă sau chiar toridă.

Soţul meu este navigator şi din 2004 am început să-l însoţesc în voiajele lui pe mare. Am atins până acum 35 de ţări din şase continente, am traversat trei oceane, am ajuns în locuri în care nici nu visam să ajung vreodată, de ambele părţi ale ecuatorului. Ȋn unele locuri nu am rămas decât câteva ore, în altele câteva zile sau chiar câteva săptămâni (atunci când am fost foarte norocoşi).

Ȋncă au rămas foarte multe locuri pe care doresc să le vizitez şi topul meu 5 arată cam aşa:

- Galapagos
- Ushuaia
- Madagascar
- Marea Barieră de Corali
- Serengeti

Anul acesta am fost foarte aproape să ating unul dintre aceste locuri de "must see before I die" când am fost în Patagonia, dar am ajuns la ~ 1000 de km de capătul lumii în iulie-august, perioadă deloc potrivită pentru astfel de călătorii la "fin de mondo".

Dintre toate locurile pe care le-am văzut/vizitat până acum cea mai frumoasă vacanţă am petrecut-o în insula Lanta din Thailanda, cel mai impresionant oraş (ţară) mi s-a părut Singapore, cea mai bună mâncare am mâncat-o în Filipine, cei mai ospitalieri oameni i-am întâlnit tot în Filipine, cei mai zâmbitori oameni i-am văzut în Thailanda, cea mai ieftină ţară mi s-a părut Filipine, iar cea mai scumpă Reunion. Lista ar putea continua cu superlative. Mi-ar plăcea să locuiesc pe o insulă tropicală şi să-mi petrec toată ziua într-un hamac, citind o carte bună. Ȋncă mai caut acel loc şi, până îl voi găsi, sper să mai treacă mulţi ani ... ca să nu mă opresc prea repede din călătorit. Până acum, Santorini se apropie cel mai mult de profilul insulei perfecte pentru mine (chiar dacă nu este tropicală) şi, după ce am petrecut trei vacante aici, tot nu m-am plictisit.

Recunosc că sunt o norocoasă pentru că soţul meu îmi împărtăşeşte pasiunile, mă susţine şi mă ajută să-mi îndeplinesc visele. Sper să mai parcurgem multe mii de kilometri împreună, atât pe mare, cât şi pe uscat.

Va doresc tuturor să călătoriţi acolo unde vă doriţi şi, mai ales, să visaţi. Visele se pot împlini şi nu depinde decât de noi.

 


 

Articole scrise de Oana Ungureanu

 
Înapoi la echipa noastră
x

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >