facebook

Echipa Ghiduri-Turistice.info

Florin
96 poveşti scrise

1 Destinaţia de vacanţă ideală

Nu cred că există o destinaţie de vacanţă ideală. Fiecare loc îşi are farmecul său.

2 Oraşul preferat

Mi-aş dori foarte mult să ajung in Bruges şi în Rio de Janeiro.

3 Cel mai frumos loc vizitat

Până acum Madeira. Nu ştiu când dar tare aş vrea să mă mai întorc!

4 Concediul ideal

Un concediu ideal trebuie să îndeplinească 3 condiţii: să fiu bine documentat înainte de a pleca, să am o companie plăcută şi bani.

5 3 lucruri pe care le încerc într-un concediu

Berea, o mâncare cu specific local şi un party în stil local (în această ordine)

 

Florin

informatia inseamna concediu placut!

A călători, pentru mine, înseamnă să fii dezinvolt, să vrei să descoperi locuri şi oameni noi şi să fii optimist indiferent ce se întâmplă. Indiferent unde mergi, în ţară sau în străinătate, în primul şi în primul rând trebuie să fii informat, deoarece "Un turist informat va fi un turist mulţumit". Nu prea îi înteleg pe cei care pleaca într-o anume destinaţie şi după ce vin acasă îşi exprimă nemulţumirea sau dezamăgirea. În cazul acesta sunt două explicaţii simple: sau nu s-au informat destul astfel încât să îşi aleagă  o destinaţie care li se potriveşte sau nu s-au informat corect şi au avut neplăceri pe parcursul călătoriei. Nu zic ... în majoritatea concediilor am avut de-a face cu experinţe mai puţin plăcute sau am luat “ţepe”, dar asta nu a însemnat că acestea mi-au influenţat în mod negativ experienţa avută. Având în vedere că un concediu, indiferent unde îl faci, înseamnă un efort financiar trebuie ales cu grijă, trebuie să te documentezi în prealabil... şi aspectul cel mai important: trebuie să te simţi BINE!

Cât mă priveşte nu consider că am călătorit destul şi nu consider că am văzut destul de multe locaţii. Sincer să fiu nu am idee cam câte locuri ar trebui să vizitez să pot spune "este ok". Dar poate este mai bine aşa. A călători, din punctul meu de vedere, este precum ai citi o carte. Pe măsură ce parcurgi paginile doreşti tot mai mult să afli lucruri noi şi să afli mai multe despre personaje dar în acelaşi timp abia aştepţi să termini cartea pentru a-i afla finalitatea şi să începi una nouă. Şi când călătoreşti, primele zile experimentezi acel impact de nou, după care devii foarte curios şi nerăbdător să afli cât mai multe despre locaţia respectivă, pentru ca la final, înainte de a ajunge acasă, deja să te gândeşti unde vei mai merge şi ce lucruri noi vei mai vedea sau cunoaşte.

Dacă tot am făcut această comparaţie cu o carte ( ador să citesc – aştept recomandări Laughing), pot spune că o experineţă din cadrul unei călătorii se aseamănă enorm cu o carte bună. De ce spun asta? Sunt conştient că nu voi apuca să vizitez toate locurile frumoase, dar măcar am o şansă de a citi despre acele locuri de la oamenii care au fost deja acolo. Acesta este principalul motiv pentru care m-am alăturat proiectului ghiduri-turistice.info.  De fiecare dată când organizăm un concurs şi oamenii ne povestesc despre călătoriile lor, de fiecare dată când cineva pe Facebook ne dă detalii despre ultimul lor concediu sau când cineva ne trimite un articol despre ultima sa experienţă mă determină să îmi doresc mai mult şi să fac tot posibilul să ajung în acea locaţie. Chiar dacă nu voi ajunge niciodată, datorită celor care mi-au povestit despre experinţa lor şi mi-au descris frumuseţile anumitor locaţii deja sunt câştigat ... am putut visa cu ochii deschişi, am avut ocazia să aflu lucruri noi şi să "citesc o pagină nouă".

MULŢUMESC tuturor care se implică într-o anumită măsură în acest proiect şi celor care participă chiar printr-un simplu comentariu la "parcurgerea unui roman infinit".

NU UITAŢI: fiecare călătorie începe cu primul pas! 

 


 

Articole scrise de Florin

 
 
Înapoi la echipa noastră
x

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >