facebook

Ambasadori ghiduri-turistice.info

Alex Berca
4 poveşti scrise

1 Top 5 destinaţii unde vreau să ajung

Aș vrea să ajung peste tot. Pe termen scurt plănuiesc să vizitez Oradea (spre rușinea mea n-am ajuns încă), apoi Spania, Toscana, Praga, Copenhaga.

2 Vacanţa ideală. La munte sau la mare?

Îmi plac ambele în aceeași măsură.

3 Ce încerc într-un concediu?

Să nu rămân sub nicio formă în București. Destinația e un detaliu.

4 Cel mai frumos loc vizitat până acum

Întrebare cu răspuns multiplu: orașul care m-a impresionat cel mai mult: Paris, cel mai frumos peisaj: Bucovina, cel mai liniștitor loc: Mănăstirea Voroneț, orașul preferat din România: Brăila.

5 O destinaţie pentru români cu buget redus

Un citybreak într-un alt oraș din România. Exemple frumoase avem destule.

6 Cel mai frumoas oraş European

Nu pot spune care a fost cel mai frumos. Fiecare oraș străin pe care l-am vizitat mi-a oferit o experiență diferită. Când vizitezi un oraș, mai ales o capitală de nivelul Parisului sau al Londrei, important e să-i iei străduțele la pas, nu să-l vezi din autocar, citind un ghid turistic.

 

Alex Berca

"Concentrează-te pe călătorie şi nu asupra destinaţiei. Bucuria nu este aflată în finalizarea unei activităţi, ci în chiar implicarea în acea acţiune" – Greg Anderson

Cred că scopul unei călătorii nu este acela de a mai bifa o destinație ci de a învăța lucruri noi și de a profita de experiență pentru a te simți bine.

Sunt pasionat de istorie și arhitectură și încerc în fiecare călătorie să observ specificul fiecărui loc în parte în contextul istoric și cultural general.

Pentru că îmi place să călătoresc și să învăț cât mai multe lucruri, mi-am transformat pasiunea pentru călătorie în meserie. În timpul liber sunt ghid turistic, însă cele mai multe excursii le fac ca şi turist.

 


 

Articole scrise de Alex Berca

 
Înapoi la echipa noastră
x

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >