facebook

Ambasadori ghiduri-turistice.info

Adriana Giurcă
4 poveşti scrise

1 Cel mai frumos oraş european

Roma. Pentru istorie, arhitectură, frumuseţea operelor de artă. Alte două oraşe europene care îmi plac la fel de mult, pentru că sunt foarte romantice şi elegante sunt Parisul şi Veneţia pe care le-aş recomanda oricui, dar mai ales cuplurilor tinere.

2 Un loc unde te-ai muta

Interlaken, Elveţia. Pentru lacurile superbe între care este poziţionată localitatea (Lacul Brienz la est si Lacul Thun la vest), apropierea Alpilor, frumuseţea răpitoare a zonei în care civilizaţia şi natura fac casă bună.

3 O destinaţie recomandată românilor cu buget redus

În funcţie de zona în care locuiesc, românii cu buget redus pot alege una din următoarele destinaţii: Maramureş, unde vor găsi multe obiective de vizitat şi preţuri decente, Padiş, în Transilvania, cu trasee spre multe obiective interesante şi loc de campare, Colibiţa, cu un lac frumos înconjurat de munţi, aer foarte curat, Cheile Nerei pentru frumuseţea traseului, Valea Frumoasei, cea care a inspirat câţiva mari scriitori.

4 Cel mai frumos loc din România

Munţii Făgăraşului, care l-au determinat pe geograful francez Emmanuel de Martonne să-i numeasca "Alpii Transilvaniei". Vârfuri de peste 2500 m, lacuri glaciare de o frumuseţe rară, apropierea de alte zone de interes turistic spectaculoase, bogăţia florei şi faunei, diversitatea pe care o oferă traseele, splendida şosea Transfăgărăşanul îi recomandă din plin. O altă destinaţie de top, remarcabilă prin unicitatea sa, ar fi Delta Dunării.

 

Adriana Giurcă

Ador călătoriile şi fiecare pas pe care îl fac în afară are un corespondent înăuntru.

Fiecare ieşire este mai mult decât o reverie, devine o lecţie interioară. Timpul pe care îl petrec astfel este mereu câştigat. Cu valoare adăugată, aş spune. Cu parfumul unic al clipei de neuitat.

Călătoresc şi scriu pentru că vreau să-mi amintesc clipa care mă face să mă opresc puţin din alergare. Să ştiu că sufletul meu a respirat lângă un fluture, s-a îmbătat cu soarele unei dimineţi, a urcat pe străduţe secrete, a îmbrăţişat lumea din vârful unui munte, a memorat detaliile unei flori, s-a aşezat lângă o piatră, a suspinat lângă un chip îngândurat, a gustat un fruct pentru prima dată, a ascultat muzica altor culturi, a mers desculţ prin roua altor lumi, prin praful altor ani, a fost una cu valul, îngenuncheat pe ţărmul unei mări de emoţii sau chiar malul acela, cu marginile ude şi imprecis conturate, ispititor mereu.

 


 

Articole scrise de Adriana Giurcă

 
Înapoi la echipa noastră
x

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >