facebook

Ambasadori ghiduri-turistice.info

Adina Tunér
4 poveşti scrise

1 Care crezi că este cel mai frumos oraș european?

Îmi place mult Visby, pe Gotland, Suedia, pentru amestecul de oraș la mare, istorie foarte vie și profilul său fotogenic.

2 În ce loc te-ai muta?

Cred că îmi cam ajunge cu mutatul în viața asta, dar ipotetic m-aș muta lângă ape, în ideea de a avea cât mai mult acces la natură și activități de timp liber lângă ape: arhipelagul Blekinge - Suedia, Coffs Harbour - Australia, Knysna – Africa de Sud sau, cine știe, poate Jurilovca noastră.

3 Top 5 destinații unde vrei să ajungi.

As dori sa ajung în Munţii Ciucașului, pe (și pe lângă) Lacul Razelm, în Maramureș, pe coastele Irlandei și apoi visez la o călătorie lungă cu vaporașul pe canalele Franței.

4 Care crezi că este cel mai frumos loc din România?

Sus pe munte – România are atâtea locuri superbe! Un loc care mi-a rămas aproape de inimă este satul Măgura, de lângă masivul Piatra Craiului.

 

Adina Tunér

"It is not the mountain we conquer, but ourselves" - Edmund Hillary

Curiozitatea față de lumea largă mă însoțește de când mă știu. De 17 ani sunt stabilită împreună cu familia mea în sudul Suediei, în orășelul universitar Lund. Pentru mine este esențial să aflu, să știu, să experimentez. De aceea vacanța sau weekendul ideal include neapărat explorări în natură și/ sau în istorie. Mă interesează cam tot, de la nori și pietre, la oameni ai locului și mersul societății.

În ultimii ani am descoperit vacanțele active prin incursiuni și drumeții pe jos, cu canoe sau pe bicicletă, și de atunci am început să îmi regândesc călătoriile în alt fel. Mai degrabă pun la bagaj un aparat foto, pantofi comozi la mers și o hartă de detaliu, decât o pătură de stat pe plajă. Cu bucurie pot spune că am reușit să îmi determin și familia să îmbrățișeze acest mod de a fi.

Când nu pot călători fizic, o fac virtual: citesc variat, mă uit la documentare sau ...mă documentez pentru călătoria următoare. Cam asta sunt eu!

 


 

Articole scrise de Adina Tunér

 
Înapoi la echipa noastră
x

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >