DESCOPERĂ ROMÂNIA

Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Maramureș

Județul Maramureș este una dintre cele mai importante destinații turistice ale României. Dacă te hotărăști să petreci câteva zile aici, nu o să fii dezamăgit. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Vacanța în Maramureș: 8 atracții pe care nu trebuie să le ratezi

România se poate lăuda cu o mulțime de locuri încântătoare, care par desprinse din povești. Printre cele mai iubite dintre ele se numără minunatele atracții turistice din Maramureș, pe care orice împătimit al călătoriilor trebuie să le viziteze. Iată câteva obiective pe care nu ai voie să le ratezi dacă îți faci vacanța în Maramureș.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Vacanța în Maramureș: Mănăstirea Bârsana

Dacă ai decis să vizitezi cele mai frumoase atracții turistice din Maramureș atunci cu siguranță nu vrei să ratezi Mănăstirea Bârsana. Iată ce trebuie să știi despre acest loc minunat.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Vacanța în Maramureș: Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației

Ești îndrăgostit de minunatele atracții turistice din Maramureș și de frumusețea de aici? Atunci trebuie neapărat să vizitezi și Muzeul Satului Maramureșean, locul ideal pentru a sărbători istoria și tradiția acestei zone excelente.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Vacanța în Maramureș: Cimitirul Vesel din Săpânța și Mănăstirea Săpânța-Peri

Maramureșul adăpostește adevărate comori are României, locuri extraordinare pe care merită să le vizitezi cel puțin odată. Printre cele mai importante atracții turistice din Maramureș se regăsesc Cimitirul Vesel din Săpânța și Mănăstirea Săpânța-Peri.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

10 locuri de vizitat în Crișana și Maramureș

Nord-vestul României se mândrește cu cele mai variate zone naturale, dar și cu o istorie fascinantă care și-a lăsat amprenta asupra orașelor din regiune. Crișana și Maramureș sunt împânzite cu cetăți și mănăstiri vechi de secole, dar și cu nenumărate rezervații naturale superbe, perfecte pentru cei care vor să se piardă prin peisajele idilice ale acestor regiuni. Pentru următoarea ta aventură noi îți propunem zece locuri interesante de vizitat în Crișana și Maramureș.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Călătorie în timp cu mocănița, prin Maramureș

Șuieratul puternic al locomotivei cu abur răsună printre munți. Turiștii se urcă la bordul bătrânei mocănițe care începe să se târască greoi, pufăind prin pădurea deasă, de la marginea României. Mocănița de pe Valea Vaserului este modalitatea perfectă de a călători printr-una dintre cele mai frumoase zone din România – Maramureș.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Maramureş, locul în care timpul a încremenit

Maramureş plai cu flori. Şi nu doar cu flori. Un tărâm cu păduri fermecate, cu dealuri line străjuite de căpiţe ţuguiate şi locul în care berzele îşi fac cuib în fiecare primăvară. Este locul în care tradiţiile româneşti sunt cel mai bine conservate, iar localnicii încă mai merg la muncile câmpului în straie populare. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

8 atracţii turistice naturale din zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului

Dacă dorești să planifici o vacanţă în Maramureşul istoric, destinaţia Mara-Cosău-Creasta Cocoşului este perfectă pentru călătorul care poftește la vremurile de odinioară în care oamenii îşi croiesc încă drumurile prin sate cu căruţa, trudesc la fân doar cu puterea braţelor, își confecţionează singuri straie şi clopuri şi au credinţa nezdruncinată în rânduiala lăsată de Dumnezeu pe pământ. Destinaţia ecoturistică Mara-Cosău-Creasta Cocoşului oferă o multitudine de atracţii naturale, dar şi atracţii de cult, pe care sunt sigură că vei dori să le dezvălui, aşa că am pregătit o listă de 8 minuni ale naturii pe care nu trebuie să le ratezi în Maramureş.

Total articole : 30 | Se afişează acum pagina 1 din 4