DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Tisitei, o rezervatie naturala din Muntii Vrancei

Cheile Tisitei reprezinta o rezervatie naturala din Muntii Vrancei. Traseul incepe din statiunea turistica Lepsa, de pe soseaua principala si se parcurge in trei zile ajungandu-se in cele din urma in satul Coza. Acest drum a fost construit in timpul celui de-al doilea razboi mondial de germani. A fost un drum feroviar si a avut ca scop usurarea accesului intre Coza si Lepsa pentru transportul de lemne. Aceste informatii nu sunt oficiale ci le-am aflat de la locuitorii din zona.

Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Este situata in bazinul hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Limitele se inscriu pe varfurile Tisaru Mare, Tisaru Mic, Dealul Crucilor, Culmea Lespezi, Varful Titilelor, Groapa Adanca, Groapa Larga, Varful Cristianu Mare, Varful Coza, Varful Gurguiata, Varful Porcului.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Mangalia, o statiune cu numeroase obiective turistice

Mangalia, vine de la Pangalia, care in greaca bizantina insemna „cea mai frumoasa,este o statiune balneoclimaterica permanenta cu un climat metiteranian,aflata la 43 km sud de Constanta.In secolul VI se numea Callatis iar denumirea de Mangalia a fost data in secolul XII,”.

Un interes turistic deosebit prezinta Muzeul de arheologie Callatis,infiintat in 1925 si reorganizat in 1962,construit pe baza descoperirilor arheologice a unor urme materiale neolitice,grecesti,romane etc.Muzeul de arta expune lucrari de pictura,sculptura si grafica,Colectia de curiozitati Mercurius.

Moscheea Esmahan Sulatan,in stil maur,construita in secolul XVI si plaja cu nisip fin.Constanta se afla pe locul fostei colonii grecesti Tomis cu punct de atractie Cazinoul de la Marea Neagra si Delta Dunarii,cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa si cea mai bine conservata,aici traiesc mii de pasari pe cale de disparitie cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent, mai mult de 325 de specii, printre care colonii unice de pelicani si ihtiologica. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Pestera Scarisoara, cea mai mare pestera cu gheata din Romania

Am ales ca obiectiv turistic pe care as dori sa il prezint e Peştera Scărişoara sau Ghețarul de la Scărișoara care se afla in Muntii Apuseni in zona comunei Gârda de Sus, județul Alba. Am ales sa il amintesc ca obiectiv ce merita sa fie vazut deoarece este un obiectiv deosebit care iti "fura" privirea precum si zona parcursa de la drumul national se face un drum forestier pana la pestera. Pana la Pestera Scarisoara oferindu-ti o frumoasa priveliste a muntiilor si naturei din jur.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Complexul Magura, cea mai mare expozitie de sculptura in piatra, aflata in natura, din intreaga tara

Multe sunt locurile frumoase din Romania.Eu sunt mare admiratoare de natura si arta.Acest loc le imbina intr-un mod unic si fericit,astfel incat iti satisface atat nevoia de a respira aer curat in mijlocul padurii,de a admira cea mai mare expozitie de sculptura in piatra (in natura) din tara,de a face o mica excursie pe dealurile din jur,unde sunt presarate cele 250 de sculpturi,dar si dorinta de reculegere in cadrul unui asezamant monahic foarte vechi.Este o manastire cu 2 biserici,prima datand din secolul XVI, a doua din secolul XIX, fiecare dintre ele cu legenda sa.In aceasta manastire exista icoane pictate de Tattarescu,moastele mai multor sfinti.

Locul este atat de frumos,incat se pare ca a fost prima optiune pentru ridicarea in acest loc a castelului Peles. Legenda spune ca la intrarea in manastire, calul lui Carol I si-a rupt piciorul.A fost considerat semn de la Dumnezeu.Si eu cred ca a fost semn de la Dumnezeu:e mare pacat de stricat armonia acestui loc!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Transfagarasan: drumul care demonstraza ca natura si mana omului fac minuni impreuna

Obiectivul pe care l-am ales este un traseu turistic montan si se numeste Transfagarasan. Am ales Transfagarasanul pentru multitudinea peisajelor frumoase de pe aceasta ruta care au reusit sa ma impresioneze profund si m-au facut sa cred cu tarie ca natura este generoasa si mana omului poate fauri minuni.

Drumul "printre nori", asa cum este el supraintitulat, se afla situat pe Drumul National 7C. Traseul incepe din localitatea Bascov a judetului Arges si se termina in localitatea Cartisoara a judetului Sibiu.

Printre zecile de motive pentru care am ales acest traseu turistic, si care vor reiesi automat din descrierile peisajelor, un motiv foarte important in alegerea mea este importanta istorica a drumului Transfagarasan, care reuseste sa lege regiunea Munteniei de cea a Transilvaniei. Am ales acest loc pentru a le dovedi celor care au avut ocazia sa viziteze Alpii din Italia, Austria, Elvetia sau Franta, si care au mai vazut sosele asemanatoare, faptul ca si Romania detine o astfel de sosea. Transfagarasanul este "drumul oaselor", deoarece aici au fost consemnate sute de pierderi de vieti omenesti, si chiar daca istoria a lasat dovada ca s-au pierdut doar zeci de vieti omenesti, cei care inca mai traiesc si care au participat la "sculptarea" muntilor, precizeaza ca sunt de ordinul sutelor de vieti pierdute pentru construirea acestui drum.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Parcul National Bucegi, un loc cu peisaje care iti taie rasuflarea

Strabat Parcul National Bucegi in lung si in lat si in fiecare vara. Refac traseele pentru ca nu ma satur niciodata de privelisti, indiferent de locul pe care il aleg (alegem). Fie ca alegi sa urci si/sau sa cobori pe jos sau cu mijloacele de transport pe cablu si mai nou cu masina, intalnesti peisaje care iti taie rasuflarea (pentru iubitorii de natura si nu numai). Nu ratati aceste locuri!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Comuna Jurilovca, un loc puternic marcat de obiceiurile si traditiile lipovene

Nu voi vorbi despre un oras, ci despre o comuna: JURILOVCA. Comuna Jurilovca este situată în partea de centru sud a judeţului Tulcea, pe malul lacului Razelm. Satele componente ale comunei sunt: Jurilovca, Vişina, Sălcioara. Cetatea antică Orgame/ Argamum şi plaja de la Gura Portiţei, pescuitul sportiv şi plimbările pe lacul Razim sunt câteva din oportunităţile turistice din Jurilovca. Comunitatea este puternic marcată de obiceiurile comunităţii de lipoveni, pescuitul fiind activitatea tradiţională de secole.

Jurilovca a fost întemeiată de lipoveni în pragul veacului XIX, prima atestare documentară datează din 1826. Deşi la începuturile sale un mic cătun, aşezarea s-a dezvoltat devenind la sfârşitul secolului XIX un centru important al pescuitului în zona Deltei, în prezent fiind cea mai mare comunitate de pescari din Deltă, centru de colectare şi prelucrare a pestelui, precum şi un punct de atracţie turistică.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Palatul Brukenthal, unul dintre cele mai insemnate monumente construite in stil Baroc din Romania

Muzeul National Brukenthal. Am ales acet obiectiv turistiv deoarece este unic in Romania fiind cel dintai muzeu din Romania si cel mai vizitat muzeu din Europa de Est, datorită în primul rând vastelor colecţii aflate în patrimoniul instituţiei si trebuie remarcat si apreciat de romani dar si de alti oameni din lume. In acest muzeu se afla diferite picturi cu artisti romani dar si europeni.Palatul Brukenthal este cel mai vizitat muzeu din oraşul Sibiu poate şi pentru că este cel mai mare de acest gen, şi datorită locaţiei centrale.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cetatea medievala Sighisoara, un loc cu o incarcatura istorica fantastica

Am ales sa vorbesc despre Cetatea medievala Sighisoara deoarece reprezinta "Un impresionant monument al naturii", care merita vazut! Este exact ceea ce vrei sa cauti pentru a ramane uimit. Frumusetea caselor si marimea acestora este unul din motivele care iti starnesc curiozitatea sa vizitezi singura cetate medievala care mai "functioneaza" in prezent. Privelistea acestui oras este o adevarata comoara!

Total articole : 761 | Se afişează acum pagina 72 din 85