DESCOPERĂ ROMÂNIA

Parcul National Retezat, un colt de rai

Parcul National Retezat, m-a impresionat prin peisajele unice pe care le intalnesti vazand acest colt de rai. Am ales sa povestesc despre acest obiectiv turistic pentru ca mi-am dorit de mult timp sa ajung aici si anul trecut am avut ocazia sa parcurg cateva trasee si sa ma bucur de frumusestea, linistea, salbaticia si unicitatea care exista acolo.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Valea Ariesului, un loc cu peisaje extraordinare, cu multe activitati si cu oameni puri

Valea Ariesului... de la Vartop si pana la Buru, Ariesul isi aduna apele de pe Muntii Bihorului si Muntele Mare si sapa de mii de ani valea atat de pitoreasca de care sunt atat de incantata. De ce Valea Ariesului? Pentru blandetea reliefului, pentru peisajele incantatoare, pentru diversitatea de activitati oferita, pentru oamenii puri din zona si nu in ultimul rand pentru ca m-am indragostit si am ramas cu sentimentul asta, chiar daca au trecut 10 ani de cand vizitez de cateva ori pe an locurile.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Manastirea Putna, un centru de spiritualitate, cultura si istorie

Am ales sa descriu Manastirea Putna din Bucovina, pentru ca pe mine m-a impresionat cel mai mult dintre toate manastirile vizitate, fiind un centru de spiritualitate, istorie si cultura. Am plecat de acolo cu bateriile incarcate si mai optimista. Am descoperit oameni calzi, care au de dat cate o povata pentru fiecare. La Putna am redescoperit mandria de a fi urmasii Marelui Stefan si ai unui popor viteaz. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Tisitei, o rezervatie naturala din Muntii Vrancei

Cheile Tisitei reprezinta o rezervatie naturala din Muntii Vrancei. Traseul incepe din statiunea turistica Lepsa, de pe soseaua principala si se parcurge in trei zile ajungandu-se in cele din urma in satul Coza. Acest drum a fost construit in timpul celui de-al doilea razboi mondial de germani. A fost un drum feroviar si a avut ca scop usurarea accesului intre Coza si Lepsa pentru transportul de lemne. Aceste informatii nu sunt oficiale ci le-am aflat de la locuitorii din zona.

Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Este situata in bazinul hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Limitele se inscriu pe varfurile Tisaru Mare, Tisaru Mic, Dealul Crucilor, Culmea Lespezi, Varful Titilelor, Groapa Adanca, Groapa Larga, Varful Cristianu Mare, Varful Coza, Varful Gurguiata, Varful Porcului.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Mangalia, o statiune cu numeroase obiective turistice

Mangalia, vine de la Pangalia, care in greaca bizantina insemna „cea mai frumoasa,este o statiune balneoclimaterica permanenta cu un climat metiteranian,aflata la 43 km sud de Constanta.In secolul VI se numea Callatis iar denumirea de Mangalia a fost data in secolul XII,”.

Un interes turistic deosebit prezinta Muzeul de arheologie Callatis,infiintat in 1925 si reorganizat in 1962,construit pe baza descoperirilor arheologice a unor urme materiale neolitice,grecesti,romane etc.Muzeul de arta expune lucrari de pictura,sculptura si grafica,Colectia de curiozitati Mercurius.

Moscheea Esmahan Sulatan,in stil maur,construita in secolul XVI si plaja cu nisip fin.Constanta se afla pe locul fostei colonii grecesti Tomis cu punct de atractie Cazinoul de la Marea Neagra si Delta Dunarii,cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa si cea mai bine conservata,aici traiesc mii de pasari pe cale de disparitie cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent, mai mult de 325 de specii, printre care colonii unice de pelicani si ihtiologica. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Pestera Scarisoara, cea mai mare pestera cu gheata din Romania

Am ales ca obiectiv turistic pe care as dori sa il prezint e Peştera Scărişoara sau Ghețarul de la Scărișoara care se afla in Muntii Apuseni in zona comunei Gârda de Sus, județul Alba. Am ales sa il amintesc ca obiectiv ce merita sa fie vazut deoarece este un obiectiv deosebit care iti "fura" privirea precum si zona parcursa de la drumul national se face un drum forestier pana la pestera. Pana la Pestera Scarisoara oferindu-ti o frumoasa priveliste a muntiilor si naturei din jur.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Complexul Magura, cea mai mare expozitie de sculptura in piatra, aflata in natura, din intreaga tara

Multe sunt locurile frumoase din Romania.Eu sunt mare admiratoare de natura si arta.Acest loc le imbina intr-un mod unic si fericit,astfel incat iti satisface atat nevoia de a respira aer curat in mijlocul padurii,de a admira cea mai mare expozitie de sculptura in piatra (in natura) din tara,de a face o mica excursie pe dealurile din jur,unde sunt presarate cele 250 de sculpturi,dar si dorinta de reculegere in cadrul unui asezamant monahic foarte vechi.Este o manastire cu 2 biserici,prima datand din secolul XVI, a doua din secolul XIX, fiecare dintre ele cu legenda sa.In aceasta manastire exista icoane pictate de Tattarescu,moastele mai multor sfinti.

Locul este atat de frumos,incat se pare ca a fost prima optiune pentru ridicarea in acest loc a castelului Peles. Legenda spune ca la intrarea in manastire, calul lui Carol I si-a rupt piciorul.A fost considerat semn de la Dumnezeu.Si eu cred ca a fost semn de la Dumnezeu:e mare pacat de stricat armonia acestui loc!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Transfagarasan: drumul care demonstraza ca natura si mana omului fac minuni impreuna

Obiectivul pe care l-am ales este un traseu turistic montan si se numeste Transfagarasan. Am ales Transfagarasanul pentru multitudinea peisajelor frumoase de pe aceasta ruta care au reusit sa ma impresioneze profund si m-au facut sa cred cu tarie ca natura este generoasa si mana omului poate fauri minuni.

Drumul "printre nori", asa cum este el supraintitulat, se afla situat pe Drumul National 7C. Traseul incepe din localitatea Bascov a judetului Arges si se termina in localitatea Cartisoara a judetului Sibiu.

Printre zecile de motive pentru care am ales acest traseu turistic, si care vor reiesi automat din descrierile peisajelor, un motiv foarte important in alegerea mea este importanta istorica a drumului Transfagarasan, care reuseste sa lege regiunea Munteniei de cea a Transilvaniei. Am ales acest loc pentru a le dovedi celor care au avut ocazia sa viziteze Alpii din Italia, Austria, Elvetia sau Franta, si care au mai vazut sosele asemanatoare, faptul ca si Romania detine o astfel de sosea. Transfagarasanul este "drumul oaselor", deoarece aici au fost consemnate sute de pierderi de vieti omenesti, si chiar daca istoria a lasat dovada ca s-au pierdut doar zeci de vieti omenesti, cei care inca mai traiesc si care au participat la "sculptarea" muntilor, precizeaza ca sunt de ordinul sutelor de vieti pierdute pentru construirea acestui drum.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Parcul National Bucegi, un loc cu peisaje care iti taie rasuflarea

Strabat Parcul National Bucegi in lung si in lat si in fiecare vara. Refac traseele pentru ca nu ma satur niciodata de privelisti, indiferent de locul pe care il aleg (alegem). Fie ca alegi sa urci si/sau sa cobori pe jos sau cu mijloacele de transport pe cablu si mai nou cu masina, intalnesti peisaje care iti taie rasuflarea (pentru iubitorii de natura si nu numai). Nu ratati aceste locuri!

Total articole : 755 | Se afişează acum pagina 71 din 84