DESCOPERĂ ROMÂNIA

Valea Spumoasa, un spectacol de cascade

Busteni, locul de munte unde natura isi tese drum spre cascade spectaculoase, mi-a dezvaluit Valea Spumoasa, o adevarata feerie. Apa creeaza spectaculoase caderi in cascade si fine picurari peste peretii de stanca. Iti afiseaza in fata un labirint al apelor de munte, racoarea dandu-ti energie pentru a urca drumul inclinat al vaii. Muntele mi-a deschis in cale stancile marete, care, privite de la poalele muntelui, ating cerul si te indeamna sa urci Valea Spumoasa, fiind la un pas de apele care se impletesc. Peisajul de un verde orbitor te fascineaza prin multimea de brazi ce se contureaza in zare. Am fost la un pas de cascade, dar nu am avut curajul sa risc mai mult de a le admira...

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Baile Herculane, una dintre cele mai frumoase statiuni balneoclimaterice din Romania

Statiunea Baile Herculane din judetul Caras Severin este situata in Sud Vestul TARII LA 16 km de Orsova.  Acest loc merita vizitat atat pt ca el este un oras balneo-climateric cat si pt ca aici puteti "invata si deprinde Lectii la mai multe materii" cum ar fii: Istorie Geografie Biologie dar si pt pasionatii de alpinism si speologie Orasul impresionand nu doar prin caracteristicile sale Balneo - Climaterice sau prin elementele arhitecturale Specifice Romanilor ci sii prin fauna si flora prezente aici. Deoarce el este parte intergranta a parcului National Domogled -Valea Cernei. Aceasta calitate din urma conferind orasului statiune inca un atu In plus in incercarea sa de a atrage cat mai multi si noi Turisti.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Slatina, un coltisor de rai

As vrea sa va vorbesc de un loc drag copilariei mele si anume satu şi comuna Slatina care se afla in sudul judetului Suceava. Merg in fiecare an in acest loc, am adunat o multime de a mintiri pe care nu le pot uita vreodata . Am ales acest loc extraordinar pentru ca se merita sa traiesti aici.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Belis-Fantanele, un loc care te face mandru ca esti roman

Statiunea despre care am ales sa scriu aici se numeste Belis-Fantanele. Am cutreierat, zic eu si sper sa fie asa, toate cotloanele acestei tari, dar pentru concursul dumneavoastra primul nume care mi-a venit in minte a fost: Belis, judetul Cluj.

Am ales acest loc pentru ca te fascineaza, te face mandru ca traiesti in tara asta, dar in acelasi timp iti aduce o umbra de melancolie, cel putin pentru cei ca mine care traiesc intre betoanele Bucurestiului si care, pleaca de cateva ori pe an in cautarea linistii.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Harghita Bai, un loc incarcat cu energie pozitiva

Sunt o tanara moldoveanca, insa imi place linistea din secuime. Statiunea despre care cred eu ca merita sa vorbim este Harghita Bai. Am ales acest loc intrucat este unul incarcat de energie pozitiva si calm. De ce cauta noi linistea muntelui? Pai acasa stingi lumina si te multumesti cu un ecran la care tot butonezi din placere ori din nevoie. iti faci datoria celor cateva ore ce mai au a trece si te intrebi ce lipseste. Poate glasul unui cunoscut si lumea ce o starneste in jurul lui. Poate placerea regasirii si innodarii zilei de acum cativa ani cu cea de azi ca si cum totul ar fi fost o scurgere lina... de fapt ne lipseste natura! Asadar sa o lasam sa cearna toamna la picioare, brat la brat cu ieri incolacit in azi si rasarind spre maine...

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Roznov, cel mai tanar oras din judetul Neamt

Roznov este cel mai tanar oras din din judetul Neamt. Ca aşezare, localitatea este amintită pentru prima dată într-un act din timpul lui Alexandru cel Bun, datat 8 aprilie 1419, unde apare o menţiune la o aşezare situată în "Câmpul lui Dragoş". Însă numele satului Roznov este menţionat pentru prima oară într-un document din 18 aprilie 1576, prin care Petru Şchiopul întăreşte Mănăstirii Bistriţa dreptul de stăpânire a mai multor sate între care şi Roznovul. 

Primul care are grija de acareturile din aceasta localitate este NICOLAE (RUSET) ROSSETTI (1725-1806) care isi va lua numele de Roznovanu. Pentru a-si regasi frumusetea de alta data va trebui sa astepte retragerea din armata a colonelului GHEORGHE ROSSETTI ROZNOVANU iar odata cu stabilirea lui la Roznov, mosia, cladirile si curtile vor fi renovate, iar biserica veche (distrusa de un cutremur) va fi inlocuita cu o alta de o maretie deosebita !Biserica actuala, cu hramul Sfantului Nicolae, a fost ridicata intre 1890-1892 pe un teren al mosiei boieresti, ctitoria colonelului Gheorghe Roset Roznovanu (1834-1904) si a sotiei sale Alexandrina, nascuta Campineanu.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Lacul Rosu, cel mai mare lac natural montan din Romania

As vrea sa va prezint Lacul Rosu (Lacul Ghilcoș sau Lacul Ucigas). Este cel mai mare lac natural montan din România. S-a format prin surparea unui flanc al Muntelui Ghilcoș. Numele acestui lac provine de la un pariu, Paraul Rosu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. Exista si o legenda care spune ca in urma unei surpari de terenun păstor împreună cu turma sa de oi au fost ingropati de vii, si de aici numele de Lacul ucigas. Dar, practic lacul s a creat intr-o zi din luna iulie 1837. Atunci, dupa o serie de furtuni si ploi torentiale, din Muntele Ucigasu s-a desprins o bucata si a blocat pârâul Licas, pârâul Oii si paraul Rosu.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Manastirea Caraiman din Busteni: daca ajungi aici, sigur te vei mai intoarce

Manastirea Caraiman se inalta mandra la poalele Muntilor Bucegi, am fost in acest loc inca de cand a inceput constructia. Se spune ca Parintele Gerontie Puiu a trait multi ani in munti, pana a primit o veste de la Maica Domnului, care i-a spus locul unde sa ridice manastirea, cred ca este o poveste adevarata.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Brasovul, un oras revigorant

Am ales sa va povestesc despre orasul Brasov pentru ca mi se pare un loc special. Aerul este incredibil de curat si revigorant. Am fost de nenumarate ori acolo si mi-a lasat o impresie extraordinar de buna , in plus are destule obiective turistice si locuri pentru cazare. Va spun sincer ca merita vizitat.

Total articole : 759 | Se afişează acum pagina 67 din 85