DESCOPERĂ ROMÂNIA

Pe urmele romanilor la Baile Herculane

Daca se va gasi cineva - cu capacitatea financiara necesara - dispus sa redea acestei statiuni farmecul de alta data cred ca Baile Herculane ar putea sa devina cea mai importanta statiune balneoclimaterica din Romania, avand nu doar o istorie bogata ce porneste chiar din perioada Daciei Romane ci si facilitati de cazare, tratament si agrement din perioade diferite dar cu un farmec aparte.

Din fericire, la ultima mea vizita aici am vazut cateva semne ale unor incercari de restaurare a superbelor constructii din centrul istoric al orasului. Spun asta pentru ca in ultimii ani am vazut cum aceasta statiune este de-a dreptul ignorata, pana si investitorii din zona se dovedeau indiferenti.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Salina Turda, un obiectiv turistic care trebuie vizitat

Salina Turda este cel mai nou obiectiv turistic din Romania care a fost reamenajat si reintrodus in circuitul turistic, in anul 2010. Desi Salina Turda este un obiectiv turistic care se afla pe lista acelor locuri care trebuie vizitat, cel putin odata, majoritatea turistilor nici macar nu au aflat de existenta acestuia.

In mod ciudat, cel putin pentru mine, din 100 de turisti romani mai putin de 30 au aflat de existenta salienei, cel putin pana in luna august cand o televiziune de top a difuzat un reportaj despre acest obiectiv. Ceea ce este si mai ciudata este faptul ca marea majoritate a turistilor straini care ajung in zona clujului, au vizitat deja salina sau cel putin au aflat de faptul ca a fost modernizat si redatat circuitului turistic.

Procentul celor starinilor care au aflat de Salina Turda este cel putin dublu. Ca un lucru pozitiv, in ultima vreme se constata o imbunatatire a procentajului in ceea ce priveste numarul celor care viziteaza salina.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Delta Dunarii, pamantul tanar scaldat in soare

Delta Dunarii, pamantul tanar scaldat in soare este locul in care viata parca sta in loc, este locul in care uiti de email-uri, de dead-line si de orice ar putea sa-ti stirbeasca linistea atat de pretuita, cu precarede in momentele in care vrei sa simti ca intr-adevar esti in concediu. Odata ajuns in inima deltei, timpul capata o alta valoare, pentru ca ziua nu mai incepe la 7-8 dimineata, ci la 4-5. Da, la 4 trebuie sa fii treaz daca vrei sa simti adrenalina pe care ti-o da pescuitul adevarat!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Ochiul Beiului, un lac care pur si simplu merita vizitat

Aleg sa vorbesc despre Ochiul Beiului si cascadele Beusnitei. De ce? Simplu...
-pentru ca este de o frumusete care iti teie respiratia;
-pentru ca este de o salbaticie primordiala;
-pentru ca este unul din putinele locuri din Romania,sau de pe planeta,in care cuvantul NATURA se regaseste in toata plenitudinea lui;
-pentru magia legendei care i-a dat numele;
-PUR SI SIMPLU pentru ca MERITA

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Rausor, o statiune frumoasa in toate cele patru anotimpuri

Este statiunea montana Rausor, statiune vizitabila in toate cele patru sezoane, aflata in judetul Hunedoara, in Parcul National Retezat

Accesul se poate face dinspre Arad prin Hateg de unde se continua pe drumul care merge la Caransebes spre comuna Raul de Mori de unde mai sunt doar 10 km de drum asfaltat pe frumoasa si neatinsa(nu este decat o cabana pe vale) vale a Rausorului. In cazul in care veniti dinspre Bucuresti prin Targu-Jiu urmariti DN 66 pana la localitatea Hateg.

Consider ca statiunea merita vizitata intrucat ofera posibilitatea sa urci la altitudinea de 1200 de metrii in masivul Retezat cu ajutorul autovehiculului personal, din Rausor se poate ataca varful care da numele masivului,iar pe timp de iarna te poti bucura de partie. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Castelul Rosu, locul unde s-a filmat Dumbrava Minunata

Privim mereu peste hotarele tarii si ne minunam de obiectivele turistice pe care le au celelalte tari, de superbele lor castele si palate si de istoria ce le inconjoara. Dar stiti voi oare cate obiective turistice ascunde tarisoara aceasta a noastra, fara ca noi sa fi auzit macar de ele? Ei bine sunt nu multe ci foarte, foarte multe, iar eu o sa va spun acum povestea unui castel pe care sunt sigura ca multi dintre voi nu-l cunoasteti, Castelul Rosu din satul Lilieci, comuna Hemeiusi, judetul Bacau. O sa va intrebati de ce sunt asa sigura ca nu-l cunoasteti si o sa va spun ca nici eu nu aveam habar de existenta lui pana de curand si ca mai mult de atat, el nu este inca deschis vizitelor publice din pacate.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sarmizegetusa Regia, capitala statului dacic

Vreau sa va propun un loc cunoscut de toti romanii si nu numai: situl arheologic Sarmizegetusa Regia. A fost capitala statului dacic pana la infrangerea acestora de catre romani in cel de-al doilea razboi din perioada 105-106. Pentru ca este des confundata cu Sarmizegetusa ulpia-traiana, capitala provinciei romane care se afla in Tara Hategului, am sa insisist asupra localizarii obiectivului turistic, respectiv in muntii Sureanu, grupa muntoasa Orastie, aflata in Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina cu acces auto dinspre Orastie (jud. Hunedoara).

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Castelul Bran, un obiectiv turistic foarte frumos si de renume

Am ales sa vorbesc despre Castelul Bran, un obiectiv turistic foarte frumos si de renume. Am fost aici prima oara in 2007 dintr-o intamplare, dar mi-a placut enorm de mult. Imi place tot ce e legat de vechi iar aici totul are o incarcatura emotionala greu de explicat. Totul m-a fascinat. Cum erau amenajate camerele, superbe, curtea interioara, absolut totul.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Drumul din nori: Transfagarasanul

Am ales sa povestesc despre Transfagarasan, deoarece aici am avut cel mai frumos sentiment cand l-am strabatut, desi altitudinea si temperatura de afara, curbele, mi-au provocat o stare de ameteala, am profitat din plin de unicitatea acestui loc, de frumusetea si starea de libertate pe care ti-o ofera. Sentimentele pe care le traiesti sunt unice si ramai fara cuvinte atunci cand cobori din masina si mergi 2-3 pasi. Merita vazut! M-as muta acolo pe timp de vara, daca as avea posibilitatea sa-mi construiesc o cabana, sau de ce nu o pensiune.

Total articole : 760 | Se afişează acum pagina 66 din 85