DESCOPERĂ ROMÂNIA

Complexul Magura, cea mai mare expozitie de sculptura in piatra, aflata in natura, din intreaga tara

Multe sunt locurile frumoase din Romania.Eu sunt mare admiratoare de natura si arta.Acest loc le imbina intr-un mod unic si fericit,astfel incat iti satisface atat nevoia de a respira aer curat in mijlocul padurii,de a admira cea mai mare expozitie de sculptura in piatra (in natura) din tara,de a face o mica excursie pe dealurile din jur,unde sunt presarate cele 250 de sculpturi,dar si dorinta de reculegere in cadrul unui asezamant monahic foarte vechi.Este o manastire cu 2 biserici,prima datand din secolul XVI, a doua din secolul XIX, fiecare dintre ele cu legenda sa.In aceasta manastire exista icoane pictate de Tattarescu,moastele mai multor sfinti.

Locul este atat de frumos,incat se pare ca a fost prima optiune pentru ridicarea in acest loc a castelului Peles. Legenda spune ca la intrarea in manastire, calul lui Carol I si-a rupt piciorul.A fost considerat semn de la Dumnezeu.Si eu cred ca a fost semn de la Dumnezeu:e mare pacat de stricat armonia acestui loc!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Pestera Scarisoara, cea mai mare pestera cu gheata din Romania

Am ales ca obiectiv turistic pe care as dori sa il prezint e Peştera Scărişoara sau Ghețarul de la Scărișoara care se afla in Muntii Apuseni in zona comunei Gârda de Sus, județul Alba. Am ales sa il amintesc ca obiectiv ce merita sa fie vazut deoarece este un obiectiv deosebit care iti "fura" privirea precum si zona parcursa de la drumul national se face un drum forestier pana la pestera. Pana la Pestera Scarisoara oferindu-ti o frumoasa priveliste a muntiilor si naturei din jur.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Mangalia, o statiune cu numeroase obiective turistice

Mangalia, vine de la Pangalia, care in greaca bizantina insemna „cea mai frumoasa,este o statiune balneoclimaterica permanenta cu un climat metiteranian,aflata la 43 km sud de Constanta.In secolul VI se numea Callatis iar denumirea de Mangalia a fost data in secolul XII,”.

Un interes turistic deosebit prezinta Muzeul de arheologie Callatis,infiintat in 1925 si reorganizat in 1962,construit pe baza descoperirilor arheologice a unor urme materiale neolitice,grecesti,romane etc.Muzeul de arta expune lucrari de pictura,sculptura si grafica,Colectia de curiozitati Mercurius.

Moscheea Esmahan Sulatan,in stil maur,construita in secolul XVI si plaja cu nisip fin.Constanta se afla pe locul fostei colonii grecesti Tomis cu punct de atractie Cazinoul de la Marea Neagra si Delta Dunarii,cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa si cea mai bine conservata,aici traiesc mii de pasari pe cale de disparitie cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent, mai mult de 325 de specii, printre care colonii unice de pelicani si ihtiologica. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Tisitei, o rezervatie naturala din Muntii Vrancei

Cheile Tisitei reprezinta o rezervatie naturala din Muntii Vrancei. Traseul incepe din statiunea turistica Lepsa, de pe soseaua principala si se parcurge in trei zile ajungandu-se in cele din urma in satul Coza. Acest drum a fost construit in timpul celui de-al doilea razboi mondial de germani. A fost un drum feroviar si a avut ca scop usurarea accesului intre Coza si Lepsa pentru transportul de lemne. Aceste informatii nu sunt oficiale ci le-am aflat de la locuitorii din zona.

Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Este situata in bazinul hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Limitele se inscriu pe varfurile Tisaru Mare, Tisaru Mic, Dealul Crucilor, Culmea Lespezi, Varful Titilelor, Groapa Adanca, Groapa Larga, Varful Cristianu Mare, Varful Coza, Varful Gurguiata, Varful Porcului.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Manastirea Putna, un centru de spiritualitate, cultura si istorie

Am ales sa descriu Manastirea Putna din Bucovina, pentru ca pe mine m-a impresionat cel mai mult dintre toate manastirile vizitate, fiind un centru de spiritualitate, istorie si cultura. Am plecat de acolo cu bateriile incarcate si mai optimista. Am descoperit oameni calzi, care au de dat cate o povata pentru fiecare. La Putna am redescoperit mandria de a fi urmasii Marelui Stefan si ai unui popor viteaz. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Valea Ariesului, un loc cu peisaje extraordinare, cu multe activitati si cu oameni puri

Valea Ariesului... de la Vartop si pana la Buru, Ariesul isi aduna apele de pe Muntii Bihorului si Muntele Mare si sapa de mii de ani valea atat de pitoreasca de care sunt atat de incantata. De ce Valea Ariesului? Pentru blandetea reliefului, pentru peisajele incantatoare, pentru diversitatea de activitati oferita, pentru oamenii puri din zona si nu in ultimul rand pentru ca m-am indragostit si am ramas cu sentimentul asta, chiar daca au trecut 10 ani de cand vizitez de cateva ori pe an locurile.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Parcul National Retezat, un colt de rai

Parcul National Retezat, m-a impresionat prin peisajele unice pe care le intalnesti vazand acest colt de rai. Am ales sa povestesc despre acest obiectiv turistic pentru ca mi-am dorit de mult timp sa ajung aici si anul trecut am avut ocazia sa parcurg cateva trasee si sa ma bucur de frumusestea, linistea, salbaticia si unicitatea care exista acolo.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

O poveste din suflet despre orasul Orsova

Este vorba despre orasul Orsova un oras foarte frumos situat pe malul dunarii. Ati putea sa fiti urmatorii vizitatori deoarece cred ca veti ramane uimiti despre peisajele de pe clisura Dunarii care cresc in tine sentimente de neuitat de uimire pe care le poti stapani doar daca iti faci poftele si vi aici. La noi la Orsova oamenii sunt primitori, pensiunile sunt pline de romani din toate colturile chiar si de straini care dau concediile din Maldive pe Orsova noastra saraca dar plina de viata, de omenire si liniste si nu in ultimul rand peisajele care te fac sa mai vii la Orsova oridecateori ti se iveste ocazia.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sibiu, unul dintre cele mai reprezentative orase ale culturii romanesti

Învăluit în istorie și tradiţie, Sibiu este unul dintre cele mai reprezentative oraşe ale culturii româneşti - este considerat pe buna dreptate ca fiind unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase istorice din Romania si Europa, cu un patrimoniu arhitectural care se intinde pe 80 de hectare.

Cetatea medievala a Sibiului, ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist, pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse. Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de inestimabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.

Total articole : 759 | Se afişează acum pagina 65 din 85