DESCOPERĂ ROMÂNIA

Baile Herculane, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala

Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele stațiunii de care este legat si numele societății noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cetatea Neamtului - ziduri ce tremura la amintirea trecutului lor

Cetatea Neamtului - ziduri ce tremura la amintirea trecutului lor, o cetate care are propria ei poveste. Aceasta este situata in Nord-estul Judetului Neamt si sta marturie a sistemului de aparare al romanilor din vremurile lui Stefan cel Mare. Este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat daca va aflati prin zona orasului Targu Neamt.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sinaia, un loc ideal pentru o escapada la munte

Sinaia este locul unde mi-am petercut ultima vacanta la munte. Era ziua mea si am hotarat impreuna cu o prietena ca acela este locul potrivit pentru o escapada de cateva zile, si in acelasi timp cel mai acessibil. Asa ca ne-am facut bagajele si am pornit la drum. Aveam nevoie de o iesire din cotidian si de niste aer prospat de la munte, cum se spune.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Pe urmele romanilor la Baile Herculane

Daca se va gasi cineva - cu capacitatea financiara necesara - dispus sa redea acestei statiuni farmecul de alta data cred ca Baile Herculane ar putea sa devina cea mai importanta statiune balneoclimaterica din Romania, avand nu doar o istorie bogata ce porneste chiar din perioada Daciei Romane ci si facilitati de cazare, tratament si agrement din perioade diferite dar cu un farmec aparte.

Din fericire, la ultima mea vizita aici am vazut cateva semne ale unor incercari de restaurare a superbelor constructii din centrul istoric al orasului. Spun asta pentru ca in ultimii ani am vazut cum aceasta statiune este de-a dreptul ignorata, pana si investitorii din zona se dovedeau indiferenti.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Salina Turda, un obiectiv turistic care trebuie vizitat

Salina Turda este cel mai nou obiectiv turistic din Romania care a fost reamenajat si reintrodus in circuitul turistic, in anul 2010. Desi Salina Turda este un obiectiv turistic care se afla pe lista acelor locuri care trebuie vizitat, cel putin odata, majoritatea turistilor nici macar nu au aflat de existenta acestuia.

In mod ciudat, cel putin pentru mine, din 100 de turisti romani mai putin de 30 au aflat de existenta salienei, cel putin pana in luna august cand o televiziune de top a difuzat un reportaj despre acest obiectiv. Ceea ce este si mai ciudata este faptul ca marea majoritate a turistilor straini care ajung in zona clujului, au vizitat deja salina sau cel putin au aflat de faptul ca a fost modernizat si redatat circuitului turistic.

Procentul celor starinilor care au aflat de Salina Turda este cel putin dublu. Ca un lucru pozitiv, in ultima vreme se constata o imbunatatire a procentajului in ceea ce priveste numarul celor care viziteaza salina.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Delta Dunarii, pamantul tanar scaldat in soare

Delta Dunarii, pamantul tanar scaldat in soare este locul in care viata parca sta in loc, este locul in care uiti de email-uri, de dead-line si de orice ar putea sa-ti stirbeasca linistea atat de pretuita, cu precarede in momentele in care vrei sa simti ca intr-adevar esti in concediu. Odata ajuns in inima deltei, timpul capata o alta valoare, pentru ca ziua nu mai incepe la 7-8 dimineata, ci la 4-5. Da, la 4 trebuie sa fii treaz daca vrei sa simti adrenalina pe care ti-o da pescuitul adevarat!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Ochiul Beiului, un lac care pur si simplu merita vizitat

Aleg sa vorbesc despre Ochiul Beiului si cascadele Beusnitei. De ce? Simplu...
-pentru ca este de o frumusete care iti teie respiratia;
-pentru ca este de o salbaticie primordiala;
-pentru ca este unul din putinele locuri din Romania,sau de pe planeta,in care cuvantul NATURA se regaseste in toata plenitudinea lui;
-pentru magia legendei care i-a dat numele;
-PUR SI SIMPLU pentru ca MERITA

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Rausor, o statiune frumoasa in toate cele patru anotimpuri

Este statiunea montana Rausor, statiune vizitabila in toate cele patru sezoane, aflata in judetul Hunedoara, in Parcul National Retezat

Accesul se poate face dinspre Arad prin Hateg de unde se continua pe drumul care merge la Caransebes spre comuna Raul de Mori de unde mai sunt doar 10 km de drum asfaltat pe frumoasa si neatinsa(nu este decat o cabana pe vale) vale a Rausorului. In cazul in care veniti dinspre Bucuresti prin Targu-Jiu urmariti DN 66 pana la localitatea Hateg.

Consider ca statiunea merita vizitata intrucat ofera posibilitatea sa urci la altitudinea de 1200 de metrii in masivul Retezat cu ajutorul autovehiculului personal, din Rausor se poate ataca varful care da numele masivului,iar pe timp de iarna te poti bucura de partie. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Castelul Rosu, locul unde s-a filmat Dumbrava Minunata

Privim mereu peste hotarele tarii si ne minunam de obiectivele turistice pe care le au celelalte tari, de superbele lor castele si palate si de istoria ce le inconjoara. Dar stiti voi oare cate obiective turistice ascunde tarisoara aceasta a noastra, fara ca noi sa fi auzit macar de ele? Ei bine sunt nu multe ci foarte, foarte multe, iar eu o sa va spun acum povestea unui castel pe care sunt sigura ca multi dintre voi nu-l cunoasteti, Castelul Rosu din satul Lilieci, comuna Hemeiusi, judetul Bacau. O sa va intrebati de ce sunt asa sigura ca nu-l cunoasteti si o sa va spun ca nici eu nu aveam habar de existenta lui pana de curand si ca mai mult de atat, el nu este inca deschis vizitelor publice din pacate.

Total articole : 754 | Se afişează acum pagina 65 din 84