Lacul Rosu, cel mai mare lac natural montan din Romania
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Lacul Rosu, cel mai mare lac natural montan din Romania

As vrea sa va prezint Lacul Rosu (Lacul Ghilcoș sau Lacul Ucigas). Este cel mai mare lac natural montan din România. S-a format prin surparea unui flanc al Muntelui Ghilcoș. Numele acestui lac provine de la un pariu, Paraul Rosu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. Exista si o legenda care spune ca in urma unei surpari de terenun păstor împreună cu turma sa de oi au fost ingropati de vii, si de aici numele de Lacul ucigas. Dar, practic lacul s a creat intr-o zi din luna iulie 1837. Atunci, dupa o serie de furtuni si ploi torentiale, din Muntele Ucigasu s-a desprins o bucata si a blocat pârâul Licas, pârâul Oii si paraul Rosu.

Manastirea Caraiman din Busteni: daca ajungi aici, sigur te vei mai intoarce
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Manastirea Caraiman din Busteni: daca ajungi aici, sigur te vei mai intoarce

Manastirea Caraiman se inalta mandra la poalele Muntilor Bucegi, am fost in acest loc inca de cand a inceput constructia. Se spune ca Parintele Gerontie Puiu a trait multi ani in munti, pana a primit o veste de la Maica Domnului, care i-a spus locul unde sa ridice manastirea, cred ca este o poveste adevarata.

Brasovul, un oras revigorant
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Brasovul, un oras revigorant

Am ales sa va povestesc despre orasul Brasov pentru ca mi se pare un loc special. Aerul este incredibil de curat si revigorant. Am fost de nenumarate ori acolo si mi-a lasat o impresie extraordinar de buna , in plus are destule obiective turistice si locuri pentru cazare. Va spun sincer ca merita vizitat.

Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara

Rezervatia Geobotanica Scarita Belioara din masivul Muntele Mare, pe teritoriul comunelor Ocoliş şi Poşaga (judeţul Alba), cu vârfuri muntoase înalte, sub forma de turle (Colţul Bleantului, Piatra Belii, Vârful Negrilii) şi cu numeroase peşteri (Coşul Boului, Peştera fără Fund, Peştera Roşie, Peştera Lungă, Peştera Călugărului, Peştera lui Filip, Peştera Colţului Rotund etc). Rezervatia cuprinde „Şesul Craiului” situat pe un platou calcaros la peste 1350 m altitudine, în continuare pădurea de pe muntele Scăriţa, precum şi spectaculoase abrupturi ce străjuiesc obârşiile Văii Belioara (afluent al Văii Poşăgii), cu pereti verticali, tancuri, vâlcele, brâne si creste ascuţite. Are o suprafaţă de 47,7 ha şi adăposteşte multe specii rare de plante . Iniţiativa punerii sub protecţie a zonei a avut-o Alexandru Borza, încă din anii ’20 ai sec. XX.

Lacu Rosu, cel mai mare baraj natural din Romania
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Lacu Rosu, cel mai mare baraj natural din Romania

Am petrecut o saptamana de neuitat la Lacul Rosu, pe Cheile Bicazului. Peisajul e minunat, legenda lacului e foarte interesanta. Merita sa vizitam aceasta parte a Romaniei. E superb. Lacul Rosu este un lac vrajit, ale carui ape are culori rosiatice. Privilestea este fantastic, padurea se scufunda in lac,din care se mai vad trunchiurile brazilor,.

Tulcea, un oras care merita vizitat
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Tulcea, un oras care merita vizitat

Am ales sa vorbesc despre Tulcea deoarece este orasul din care sunt de 18 ani si inca sunt fascinata de atractiile lui. Mai nou e deschis si cel mai mare acvariu din Europa de Est, care merita vizitat. Sulina, Sf Gheorge si multe alte locatii fabuloase din Delta care merita vazute, muzee, monumentul independentei si alte locatii din imprejurimi, munti, pesteri, manastiri etc.

Cheile Runcului, o zona salbatica, incredibil de frumoasa
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Runcului, o zona salbatica, incredibil de frumoasa

Cheile Runcului, Cheile Pociovalistei: pentru a ajunge in acest loc minunat, mergeti cam 30 km din Turda, sau aproximativ 65 km din Alba Iulia spre Rimetea pe Valea Ariesului, drum care duce la, Arieseni, iar cand vedeti indicator cu Ocolis, faceti dreapta, treceti prin acest sat, apoi prin Runc, veti admira multele cabane care s-au construit in zona,printre care si (Casa Partizanilor Runc) renovata si unde va puteti caza, alaturi de casele vechi ale motilor, iar la iesirea din Runc sunt Cheile Runcului, iar din satul Runc din centru faceti stanga si intrati in salbaticia Cheilor Pociovalistei.

Rezervatia Scarita, acasa pentru Floarea de Colt
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Rezervatia Scarita, acasa pentru Floarea de Colt

Rezervatia Scarita - Belioara, este o rezervatie geo-botanică din masivul Muntele Mare, pe teritoriul comunelor Ocoliş şi Poşaga (judeţul Alba), cu vârfuri muntoase înalte, sub forma de turle, tarcuri, (Colţul Bleantului, Piatra Belii, Vârful Negrilii) şi cu numeroase peşteri Coşul Boului, Peştera fără Fund, Peştera Roşie, Peştera Lungă, Peştera Călugărului, Peştera lui Filip, Peştera Colţului Rotund pesterea Cheile Runcului si unde se gaseste floare de colt...

Este un teren de studiu important pentru botanisti (specii rare de plante, precum Sapunarita galbena Saponaria Belidifolia, specie de origine mediteraneana, Gentiana-cupa de calcar Gentiana clusii, Strugurii ursului Arctostaphillos uva-ursi, Argintica Dryas octopetala, Sangele-voinicului Nigritella rubra, Laleaua pestrita) si o zona frecventata de turisti, numai ca este total interzista facerea focului, culegerea oricaror plante, camparea sau orice altceva ce ar putea dauna rezervatiei. Vanatul aici este o problema care trebuie dezbatuta. Pentru pasionati, aici se gaseste si o specie rara de fluturi, numita Phybalapterie calligraphata si una de pasare, acvila de stanca Aquila chrysaetos.

Statiunea Ranca, cea mai spatioasa si comoda statiune din arealul muntilor Parang
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Statiunea Ranca, cea mai spatioasa si comoda statiune din arealul muntilor Parang

Statiunea Ranca este cea mai spatioasa si comoda statiune din arealul muntilor Parang, fiind o zona cu potential turistic foarte mare si o viitoare statiune climaterica si de odihna, cu functionare permanenta. Ranca este o alegere inspirata atat iarna, cat si vara, in special pentru turistii care isi doresc sa scape de aglomeratia orasului pentru cateva zile si sa petreaca momente de relaxare. 

Total articole : 717 | Se afişează acum pagina 63 din 80