DESCOPERĂ ROMÂNIA

Busteni, o multime de obiective turistice si trasee care te incarca de energie pozitiva

Statiunea despre care va voi povesti in continuare o cunosc foarte multi dintre noi... dar nu toata lumea indrazneste sa o viziteze pentru ai descoperi farmecul. Am ales staiunea BUSTENI, din simplul motiv ca ofera o imagine de ansamblu si o multime de obiective turistice si trasee care te incarca de energie pozitiva!

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sighişoara, o zona turistica cu o istorie aparte

Am ales să vorbesc despre oraşul Sighişoara deoarece am fost plăcut impresionată de frumuseţea sa. Acum doi ani am fost în excursie şi am ales ca destinaţie această zonă turistică cu o istorie medievală aparte. Este un oraş plin de cultură şi trecut glorios; când te plimbi pe străzile oraşului Sighişoara simţi emoţia unui tânăr cavaler. Un lucru foarte interesant este faptul că, casele medievale sunt încă locuibile. Călătorul descoperă astfel o lume de un farmec nemaiîntâlnită.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Castelul Bran, una din emblemele romanesti

Castelul Contelui Dracula - Bran este una din emblemele romanesti recunoscute peste hotare. Consider ca acest castel merita vizitat si promovat fiind un punct de reper al turismului in Romania, datorita frumusetii lui cat si a legendei contelui Dracula. Castelul este construit pe o stanca strajuita de dealuri, este cunoscut drept casa in care s-a nascut Vlad Tepes.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Geoagiu Bai gazduieste ape curative cunoscute de pe vremea dacilor

Am ales sa va povestesc despre statiunea Geoagiu-Bai pentru ca aici am crescut, pentru ca este o asa-zisa "statiune balneoclimaterica de interes national" desi nu sunt foarte multi cei ce o cunosc. Apele de aici au calitati curative cunoscute si folosite inca de pe vremea dacilor, pentru ca termele de aici erau foarte importante pentru romani ai caror ofiteri de la Apulum si Ulpia Traiana Sarmizegetusa veneau sa se trateze aici, pentru ca aici s-au facut descoperiri arheologice de importanta europeana, dar nu in ultimul rand: pentru ca este prea putin promovata si pretuita chiar si de cei ce locuiesc aici de una sau mai multe generatii. 

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cetatea Orgame, un loc ideal in care sa-ti aduni gandurile

Am ales ca obiectiv turistic Cetatea Orgame. Este un loc surprinzator de linistit, loc in care se imbina linistea fostului oras greco-roman cu linistea valurilor lacului Razim. Cetatea a fost mentionata de izvoarele istorice inca din secolul VI -V i.e.n, iar primele sapaturi in cetate au inceput in anul 1926 unde au fost scoase la iveala primele ziduri si ceramica.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Bucovina, un tinut de poveste

Poate ca multi ma vor contrazice, cind voi spune ca Bucovina este un tinut de poveste, ca manastirile istorice sint unice in lume, ca bucovineni sint oameni cu mult bun simt, desi eu sint ardelean si am atitea locuri de vis in zona unde locuiesc, totusi prefer sa vorbesc despre Bucovina, locul unde zinele si feti frumosi isi dau intilnire.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Baile Felix, o statiune perfecta in orice anotimp

Statiunea Baile Felix este cea mai mare statiune balneoclimaterica cu posibilitati de cazare, pensiuni, vile, hoteluri si particulari. Pe toata perioada anului. Poti sa iti faci rezervari fara intermediari. Statiunea are ape termale bazate pe tratament. In anul 1221 intr-o diploma a Vaticanului au fost mentionate apele termale de aici.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

"Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai" descoperi Cascada Putnei

Cu siguranta multi dintre voi nu ati auzit si cu atat mai putin ati vizitat Cascada Putnei. Dar "pe-un picior de plai, pe-o gura de rai" va suna foarte cunoscut. Sunt convinsa ca toti romanii au citit macar o data in viata versurile baladei noastre nationale, "Miorita", balada care s-a nascut si a crescut apoi prin viu grai pe stancile, prin padurile si prin satele muntilor Vrancei.

Cascada Putnei este o mica cascada naturala situata in muntii Vrancei, aproape de satul Lepsa care in ultimii ani s-a bucurat din ce in ce mai mult de atentia turistilor. Daca va ganditi la o zona dezvoltata din punct de vedere turistic, o zona cu multe cluburi, partii, telescaune si alte astfel de facilitati, va sfatuiesc sa mai asteptati vreo cativa ani. In schimb daca va doriti o statiune linistita, o zona in care natura inca este stapana, o locatie cu peisaje superbe si o istorie plina de legende si mituri locale, atunci cu siguranta Cascada Putnei si Lepsa trebuie sa fie pe lista voastra de obiective turistice pentru viitor.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Vatra Dornei, o statiune mica si cocheta care ofera numeroase activitati

Vatra Dornei, o statiune linistita din Judetul Suceava, mai este numita si Perla Bucovinei. Acesta statiune turistica, strabatuta de raul Dorna este ideala pentru familiie cu copii mici dar si mari, pentru pensionari cu activitati mult mai restranse si pentru tineri. Prima data cand am vizitat statiunea in iulie 2010 baiatul nostru Alexandru, care pe atunci avea 13 ani, a fost incantat de bucuria cu care veveritele din parcul statiunii ii fura nucile din palma.

Toti cei veniti in parc le striga cu numele Mariana, ciocaneau nucile una de alta si ele veneau, iti dadeau tarcoale parca sa te "citeasca" daca esti om bun si apoi treceau cu o viteza uimitoare si-ti furau nucile din palma. Baiatul ma trezea cu noaptea in cap ca sa fim primii care le hraneste cu nuci si chiar veneau multe spre incantarea lui. Am fost fascinati si de privelistea oferita de plimabarea cu telescaunul, care urca la o altitudine de 1300 m, pe varful Dealului Negru.

Am auzit si de proprietatile curative ale apelor minerale pentru tratarea bolilor aparatului cardiovascular dar si de tratamentele de vindecare si recuperare in cazul parezelor si paraliziilor. Am aflat si de vindecarea mai multor boli ale aparatului respirator cum ar fi astm bronsic, bronsite cronice, si boli profesionale.

Total articole : 754 | Se afişează acum pagina 63 din 84