DESCOPERĂ ROMÂNIA

Palatul de la Mogosoaia, un loc din care au luat nastere numeroase povesti interesante

Poate sunt mai romantica din fire dar de cand ma stiu am fost fascinata de castele, palate si de toate povestile care au luat nastere intre zidurile lor. Am urmarit cu ardoare o multime de documentare pe Discovery si pe alte programe TV, referitoare la minunatele palate ale lumii, am citit si rascitit zeci de carti despre acestea iar internetul l-am rascolit de zor pentru a mai gasi cate o noutate, un castel pe care nu-l stiam si care merita vazut si descoperit.

Insa pe masura ce m-am documentat referitor la aceste superbe edificii din lumea intreaga, am descoperit ca tara noastra adaposteste o veritabila colectie de castele si palate, realizate in cele mai ingenioase stiluri arhitecturale, unele mai cunoscute, altele mai putin cunocute si mi-am propus sa reusesc sa le descopar de aproape.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Batranul Ceahlau, un loc neatins inca de mainile celor "inteligenti"

"Batranul rege al Carpatilor Moldovii", cum il denumeste ilustrul scriitor drumet, Alexandru Vlahuta, mi-a cucerit privirile. Exista mai mult de 449 de motive pentru frumosul Ceahlau, exista cesuri intregi pentru a descrie acest taram al oamenilor credinciosi, dar oare stim noi, oamenii secolului al-XXI-lea, sa pretuim bogatiile cu care ne-a inzestrat Dumnezeu?! Stim noi cat de importanta este puterea naturii asupra sufletului? Nu stim, fiindca astazi vedem fericirea in lucruri marete si uitam sa mai privim in jur, uitam sa clipim, sa povestim, uitam ca suntem oameni si ne intrebam de ce tara nostra nu este la fel de presus ca celelalte! Vina este a nostra, deoarece nu ne cunoastem patria indeajuns de mult si ne ducem atat de repede spre valurile inalte ale lumii, lasand in urma lacrimile unui pamant minunat, presarat cu amintiri care starnesc melancolia celor sensibili. Ceahlaul este locul neatins inca de mainile celor "inteligenti", langa el poti privi, poti citi, poti medita, fara ca cineva sa te atentioneze.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Baile Herculane, o statiune plina de istorie si mister.

M-am tot gandit despre ce as putea sa va scriu, deoarece am vazut foarte multe locuri frumoase in Romania, dar pana la urma m-am hotarat sa va scriu despre ultimul concediu care l-am facut anul acesta impreuna cu sotul meu si socrii mei la Baile Herculane si o sa intelegeti imediat de ce am ales aceasta destinatie.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Sohodolului, frumusete salbatica

Toţi ne întoarcem din drumeţiile noastre cu un bagaj de imagini care de care mai încântătoare, cu inima plină de frumuseţe şi cu... dorinţa de a împărtăşi impresiile noastre şi altora. De aceea, acest concurs nu este doar o provocare, ci şi o invitaţie la taifas care nu se poate refuza.

Nerăbdător, am început să scotocesc printre amintirile încă proaspete ale verii trecute, dar a mă opri asupra unui SINGUR loc nu mi-a fost deloc uşor. Simţeam reverberând în mine atâta frumuseţe încât îmi venea greu să mă decid. Şi totuşi... Desprinzându-se dintr-un colaj de imagini care mă invada, iată Cheile Sohodolului! Frumuseţe sălbatică şi maiestuozitate. Apă, stâncă şi cer. Căldură şi generozitate. Şi parcă pentru a se putea dărui în întregime turistului însetat de frumuseţe, pentru a veni şi în întâmpinarea celor mai comozi, sunt şi uşor accesibile.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou, un obiectiv turistic mai putin cunoscut, care merita vizitat

Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou, judetul Salaj este unul din acele – destul de multe, mai putin cunoscute, dar care merita vizitate. Am avut sansa de a vizita aceasta gradina botanica in data de 28 august 2012 intr-o zi fermecatoare de vara tarzie parca perfecta pentru astfel de vizite.

Gradina botanica este amenajata in jurul castelului nobililor maghiari Wesselenyi, care, potrivit tendintelor vremii, a fost completat cu un arboretum ce avea sa constituie mai tarziu piatra de temelie a gradinii botanice din Jibou, fapt ce ne-a purtat cu gandul la parcul dendrologic din Simeria, judetul Hunedoara. 

Deopotriva gradina botanica si centru de cercetari acest obiectiv turistic din Jibou are o organizare pe sectoare tematice precum: sere, acvariu, parc zoo, gradina japoneza s.a.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Nerei, o zonă neaşteptat de frumoasă

Obiectivul turistic despre care am ales să povestesc este o zonă neaşteptat de frumoasă din sud – vestul ţării şi anume: Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Auzisem demult despre frumuseţea Cheilor Nerei şi iată că după ce am epuizat de vizitat numeroase destinaţii turistice din ţara noastră, am ales să mergem şi în acest loc mai puţin accesibil pentru noi din punct de vedere al distanţei.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Etapa a doua a concursului "499 de motive să fii turist în România"

Etapa a 2-a a concursului nostru "499 de motive să fii turist in România" începe acum!

Până când juriul va decide câştigătorul marelui premiul oferit de partenerul nostru agenţia Turist Center, o cazare cu demipensiune la Hotel Iadolina din Stâna de Vale, vrem să aflăm părerea voastră.

Voi, cititorii, puteţi desemna articolul câştigător al premiului "Povestea publicului" şi să recompensaţi autorul acestuia cu un Aparat foto Canon PowerShot A2300, 16 MP.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Alba Iulia si a sa minunata cetate

Am ales sa va povestesc putin despre Alba Iulia si a sa minunata cetate. Imi doresc din inima sa vorbesc despre acest unic obiectiv, deoarece este un loc prin care, de oricate ori trec, simt aerul vechi si curat al istoriei.Dar, cel mai mult ma bucura sa descriu Cetatea Alba Carolina, pentru ca sunt albaiulian. Un albaiulian mandru de ceea ce vede in oraselul lui micut, dar plin de viata datorita cetatii bastionare si turistilor care raman uimiti cand o vad.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Muntii Hasmas, spectaculosi in orice perioada a anului

Muntii Hasmas reprezinta obiectivul... e ceva superb... am ales sa povestesc despre acest obiectiv deoarece este unic prin felul sau de a fi, este un traseu montan care poate fi parcurs cu usurinta si de catre cei mai putin experimentati. Se poate ajunge usor, sus este o cabana, deci daca ajungeti obositi puteti poposi peste noapte acolo, conditiile sunt bune iar personalul este amabil. 

Total articole : 759 | Se afişează acum pagina 62 din 85