Sfinxul si Babele, gura de rai a Romaniei
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sfinxul si Babele, gura de rai a Romaniei

Se spune ca sunt locuri in lume in care prinzi forte, te energizezi si devi alt om. Unul dintre ele, este in tara noastra minunata. Nu poti sa spui ca esti roman daca nu ai urcat cel putin o data la Babe si Sfinx. Se spune ca Sfinxul este reprezentarea unei divinitati, expresie suprema de putere si demnitate. Asemanarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv in plus sa ajungeti aici. Babele au fost supranumite „Altarele ciclopice din Caraiman”, semete, ele sunt parca, modelate de niste maini gigante.

Secretele Cetatii Alba Iulia
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Secretele Cetatii Alba Iulia

Am ales sa povestesc despre Cetatea Alba Iulia in cadrul unui ghid turistic detaliat despre Romania, pe care l-am scris cu manuta mea. Sunt ghid turistic de 6 ani si in curand, mai precis la anu in primavara, am sa public o carte despre calatoriile mele alaturi de turiti si despre locurile frumoase din Romania. Sunt si descrieri de obiective turistice si multe alte lucruri interesante acolo. 

Am scris aceasta carte din doua motive: dorinta de a impartasi si altor romani pe care i-am gasit la obiectivele turistice din tara, tristi ca nu pot afla mai multe deoarece nimeni nu se gasea sa le dezvaluie secretele monumentului si al doilea fiindca am vrut sa ridic un colt, de pe viata de ghid turistic. E frumoasa, si grea in acelasi timp. Te joci cu vacanta unui om, cu momentele din viata lui care ar trebui sa fie relaxante si pline de bucurie, iar daca nu dedici lui, turistului, 100% cu timpul tau si cunostintele tale, daca nu dai din tine tot ce ai mai bun atunci mai bine te apuci de pascut vaci. Sincer. Am vazut ghizi care ajungeau la obiectiv si lasau pe ghidul de acolo sa faca prezentarea, lucru care mi se pare inadmisbil.

Vrancioaia, o zona neexplorata care merita vizitata
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Vrancioaia, o zona neexplorata care merita vizitata

Vrancioaia este zona aproape neexploatata deoarece infrastructura (drumurile patriei lasa de dorit), dar care merita sa fie vizitata nu doar pentru frumusetile salbatice a naturii inca virgine dar si pentru obiectivul de interes national de care toti vorbesc dar nu prea este mediatizat ca se se vada munca celor care incearca sa contribuie la diminuarea si limitarea dezastrelor naturale.

Sinaia, prima manastire din Romania care a dispus de curent electric
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sinaia, prima manastire din Romania care a dispus de curent electric

Spătarul Mihail Cantacuzino (1650-1716), însoţit de familia sa, fiind la un pelerinaj la locurile sfinte a ajuns până la Muntele Sinai, unde a vizitat o vechea mănăstire ortodoxă Sf. Ecaterina (secolul IV). Impresionat de cele văzute a hotarât să construiască în acest loc o mănăstire care să poarte numele muntelui Sinai. Ulterior, denumirea "Sinaia" s-a extins şi asupra localităţii. Mănăstirea închinată Sfântei Maria a fost construită între anii 1690 şi 1695. Dealungul anilor avea un rol de apărare şi de protecţie pentru drumul comercial de-a lungul Văii Prahovei şi de adăpost pentru nevoiaşii zonei. Mănăstirea cuprinde Biserica Mică, Biserica Mare, Muzeul Mănăstirii şi mormântul lui Tache Ionescu.

Barajul Lesu, un loc care ma face sa revin lunar
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Barajul Lesu, un loc care ma face sa revin lunar

Am parcurs de nenumarate ori drumul spre Barajul Lesu - Coada Lacului. Peisajul este de vis , in oricare anotimp!!! Pacat insa ca de zeci de ani!!! drumul este impracticabil!!! Revin insa cu punctul forte peisajistica, apa izvorului, aerul ozonat. Acestea consider ca sunt motive intemeiate pentru mine sa revin aproape lunar in feeria Apusenilor. Pacat ca nu vedem oportunitatea care ne-o ofera Apusenii pentru a creea locuri de munca, pentru a promova turismul montan!

Cimitirul Vesel, unul dintre cele mai inedite monumente din patrimoniul romanesc
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cimitirul Vesel, unul dintre cele mai inedite monumente din patrimoniul romanesc

Sapanta este un mic sat din Maramures, de numai 3.267 locuitori, gazduieste si ingrijeste cu daruire unul dintre cele mai inedite monumente din patrimoniul cultural national: Cimitirul Vesel. Mesterul Ioan Pătraş, cel care a transformat definitiv un ritual solemn intr-o arta, a avut grija ca micul catun maremuresan sa devina o destinatie turistica internationala.

Cetatea Alba-Iulia este mandria Ardealului
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cetatea Alba-Iulia este mandria Ardealului

Cetatea Alba-Iulia, merita vizitata, istoria Ardealului, istoria noastra a romanilor nu trebuie uitata. Am ales acest obiectiv deoarece este mandria Ardealului, este mandria romanilor, este mandria mea, este istoria pe care nu o vom uita niciodata, este marea sarbatoare a romanilor din 1 Decembrie pe care politicienii din pacate au cam mutat-o la Bucuresti uitand semnificatia mareata a UNIRII....AM ALES Cetatea pentru ca ma reprezinta, pentru ca este in orasul si judetul meu, este in sufletul si inima mea. Sper ca prin alegerea mea sa pot atrage cat mai multi turisti , sa trag un semnal de alarma catre romani sa nu-si uite frumusetile patriei si abia apoi sa vada meleagurile altor tari.

Sinaia, orasul sufletului meu!
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sinaia, orasul sufletului meu!

Sinaia, orasul sufletului meu! Este orasul in care povestea mea de dragoste s-a infructat, locul in care iubitul meu m-a cerut in casatorie. Este orasul pe care l-am vizitat doi ani la rand si il voi vizita in continuare fara a ma plictisi. De fiecare data cand il vizitez desi uneori vad aceleasi obiective, traiesc altfel de sentimente, si descopar alte lucruri noi in plus...este orasul in care simt ca am trait de-o viata si nu as mai dori sa plec din el. Puritatea si prospetimea aerului ma linisteste oricat de stresata as fi....

Baile Herculane, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Baile Herculane, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala

Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele stațiunii de care este legat si numele societății noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.

Total articole : 717 | Se afişează acum pagina 60 din 80