Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou, un obiectiv turistic mai putin cunoscut, care merita vizitat
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou, un obiectiv turistic mai putin cunoscut, care merita vizitat

Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou, judetul Salaj este unul din acele – destul de multe, mai putin cunoscute, dar care merita vizitate. Am avut sansa de a vizita aceasta gradina botanica in data de 28 august 2012 intr-o zi fermecatoare de vara tarzie parca perfecta pentru astfel de vizite.

Gradina botanica este amenajata in jurul castelului nobililor maghiari Wesselenyi, care, potrivit tendintelor vremii, a fost completat cu un arboretum ce avea sa constituie mai tarziu piatra de temelie a gradinii botanice din Jibou, fapt ce ne-a purtat cu gandul la parcul dendrologic din Simeria, judetul Hunedoara. 

Deopotriva gradina botanica si centru de cercetari acest obiectiv turistic din Jibou are o organizare pe sectoare tematice precum: sere, acvariu, parc zoo, gradina japoneza s.a.

Cheile Nerei, o zonă neaşteptat de frumoasă
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Nerei, o zonă neaşteptat de frumoasă

Obiectivul turistic despre care am ales să povestesc este o zonă neaşteptat de frumoasă din sud – vestul ţării şi anume: Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Auzisem demult despre frumuseţea Cheilor Nerei şi iată că după ce am epuizat de vizitat numeroase destinaţii turistice din ţara noastră, am ales să mergem şi în acest loc mai puţin accesibil pentru noi din punct de vedere al distanţei.

Înarmaţi cu hărţi, cort, GPS şi pregătiţi de drum, am plecat dimineaţa devreme deoarece ştiam că avem de parcurs peste 600 de kilometri şi doream să poposim în drum şi la Cazanele Dunării. Traseul urmat de noi a fost Buzău-Bucureşti-Piteşti-Craiova-Orşova-Moldova Nouă-Sasca Montană-Sasca Română. După un drum deosebit de lung si nelipsit de peripeţii (luându-ne după GPS am mers pe un drum forestier lung de 22 km pentru a ajunge la Sasca Montană), am ajuns într-un final în Sasca Română unde am şi găsit un loc de campare.

Alba Iulia si a sa minunata cetate
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Alba Iulia si a sa minunata cetate

Am ales sa va povestesc putin despre Alba Iulia si a sa minunata cetate. Imi doresc din inima sa vorbesc despre acest unic obiectiv, deoarece este un loc prin care, de oricate ori trec, simt aerul vechi si curat al istoriei.Dar, cel mai mult ma bucura sa descriu Cetatea Alba Carolina, pentru ca sunt albaiulian. Un albaiulian mandru de ceea ce vede in oraselul lui micut, dar plin de viata datorita cetatii bastionare si turistilor care raman uimiti cand o vad.

 
Etapa a doua a concursului "499 de motive să fii turist în România"
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Etapa a doua a concursului "499 de motive să fii turist în România"

Etapa a 2-a a concursului nostru "499 de motive să fii turist in România" începe acum!

Până când juriul va decide câştigătorul marelui premiul oferit de partenerul nostru agenţia Turist Center, o cazare cu demipensiune la Hotel Iadolina din Stâna de Vale, vrem să aflăm părerea voastră.

Voi, cititorii, puteţi desemna articolul câştigător al premiului "Povestea publicului" şi să recompensaţi autorul acestuia cu un Aparat foto Canon PowerShot A2300, 16 MP.

Muntii Hasmas, spectaculosi in orice perioada a anului
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Muntii Hasmas, spectaculosi in orice perioada a anului

Muntii Hasmas reprezinta obiectivul... e ceva superb... am ales sa povestesc despre acest obiectiv deoarece este unic prin felul sau de a fi, este un traseu montan care poate fi parcurs cu usurinta si de catre cei mai putin experimentati. Se poate ajunge usor, sus este o cabana, deci daca ajungeti obositi puteti poposi peste noapte acolo, conditiile sunt bune iar personalul este amabil. 

Biserica Sf. Nicolae din Densus, aproape de Dumnezeu, de cer si de istorie
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Biserica Sf. Nicolae din Densus, aproape de Dumnezeu, de cer si de istorie

Nu e un loc foarte calcat de turisti, si nici nu as vrea sa vad anul viitor autocare oprind in fata bisericii din Densus, dar e un loc care ne reprezinta pe noi ca romani, credinta, istorie si continuitate a locului, si e pacat sa nu fie vazut de un turist adevarat macar o data.

As reveni oricand in Tara Hategului, pentru tot ceea ce poti vedea aici: Sarmisegetuza Ulpia si Regia, poarta de intrare in Retezat, cetatea Colt, siturile unde s-au gasit singurele fosile de dinozauri pitici din Romania.

 
Balta Suhaia, acasă pentru mai multe specii de păsări migratoare și de pasaj
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Balta Suhaia, acasă pentru mai multe specii de păsări migratoare și de pasaj

Balta Suhaia este o arie naturală de protecție specială avifaunistică ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip avifaunistic), situată în județul Teleorman, pe teritoriul administrativ al comunei Suhaia.
Rezervația naturală aflată în partea nordică a Câmpiei Burnazului, în vestul satului Suhaia, a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004[3] și se întinde pe o suprafață de 1.455 ha.

Aria protejată reprezintă o zonă din Lunca Dunării, cu luciu de apă (alimentat prin canalul Gârla Iancului cu apă din Dunăre), pajiști, turbării, mlaștini; cu floră și faună specifică zonelor umede, ce găzduiește și asigură condiții de hrană și cuibărit, pentru mai multe specii de păsări migratoare și de pasaj.

Am ales sa povestesc despre acest rai pamantesc pentru ca ms trag din acele locuri,si este unul din locuriile mele preferate din natura unde am si copilarit.

Stanca Baba Caia, un loc care te face sa uiti de reducerile din mall
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Stanca Baba Caia, un loc care te face sa uiti de reducerile din mall

Obiectivul meu turistic se numeste: Stanca Baba Caia si Pestera Ponicova. Am ales sa vorbesc despre ele deoarece pana ajungi sa le cunosti treci prin adevarate provocari ale naturii,par o minune a naturii iesite din Dunare numai ca sa te faca sa uiti de lumea in care traim. Uiti de reducerile din mall-uri in momentul in care observi ca natura se intalneste din nou cu tine,si realizezi cat de frumoasa si unica e Romania.

Transfagarasanul, unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Transfagarasanul, unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania

Obiectivul turistic pe care l-am ales este Transfagarasanul, si am ales sa povestesc despre el deoarece consider ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania si nu numai. Traseul Transfagarasan se intinde pe o lungime de aproape 90 km pe doua benzi de circulatie. Directia recomandata pentru strabaterea acestuia cu autoturismul este dinspre sud spre nord, din cauza pantei mai abrupte pe versantul nordic al Muntilor Fagaras. Traseul este deosebit datorita peisajelor intalnite, cu multe curbe periculoase, diferente mari de nivel, stanci si prapastii precum si cascade abrupte.
Peisajul este foarte frumos si in acelais timp salbatic avand in partea laterala prapastii pe o suprafata de 9 km. Din cauza faptului ca traseul este situat in cei mai inalti ai tarii, acesta poate fi strabatut doar vara.

Transfagarasanul face legatura intre Muntenia si Transilvania respectiv intre judetul Sibiu si Curtea de Arges. Traseul prezinta o mare atractie pentru turisti datorita peisajelor fascinante create de relieful glaciar. Aici intalnim lacurile Vidraru, Capra, cabane, Complexul Cumpana si telecabina Balea, cascada si Lacul Balea.

Total articole : 693 | Se afişează acum pagina 55 din 77