DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cetatea Neamţ, simbolul valorilor durabile

Cetatea Neamţ este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Moldova. Fortificaţia medievală a jucat un rol important de-a lungul istoriei, în bătăliile împotriva popoarelor cotropitoare. De la Petru I la Ştefan cel Mare, oastele de plăieşi şi-au găsit aici refugiu dar şi punct de pornire în bătăliile care, de cele mai multe ori, le-au adus victoria.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Destinaţie de weekend: Casa memorială Mihai Eminescu din Ipoteşti

Primul muzeu memorial a fost inaugurat la Ipotești, în anul 1940, în casa reconstruită în perioada 1934-1936, o casă trainică și frumoasă, dar care nu avea nimic în comun cu casa în care s-a născut și a copilărit poetul Mihai Eminescu. Această casă a fost darâmată, iar în 1976 începe reconstrucția după planurile originale ale casei memoriale a familiei Eminovici.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

De ce Mădăras?

Pe drumul de ieșire din ţară, aflat la 3 km distanţă de orașul Salonta din județul Bihor, între Arad şi Oradea, în localitatea Mădăras, strada Principală nr.366, rivalizând ca ape cu Băile Felix, se află Băile termale Mădăras deschise în perioada 1 mai-1 octombrie.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cât costă o vacanţă la munte în Arieşeni în 2016

Staţiunea Arieşeni este o alegere excelentă pentru locuitorii din vestul, nordul şi centrul ţării, care doresc să se bucure de o vacanţă la munte aşa cum se cuvine. În inima Parcului Natural Munţii Apuseni se află o staţiune deosebită, cu trasee montane spre peşteri, cascade şi platouri cu privelişti incredibile, pe timp de vară, dar şi cu acces la pârtii de schi numai bune pentru o vacanţă de iarnă.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Destinație de weekend: Lacul Vidra

Amplasat pe râul Lotru la o altitudine de 1289 metri, lacul Vidra are o suprafață de 12,4 km². Înconjurat de păduri de molid, lacul a luat naștere odată cu ridicarea Barajului Vidra, construcție care a început în anul 1966 și a fost finalizată în anul 1973. Poziționat între Munții Lotrului, Lătoriței și Căpățânii, lacul este alimentat de 76 captări de pâraie colectate din bazinele Oltețului, Lotrioarei, Jiețului și Gilortului.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Grădina Zmeilor din Sălaj, locul unde fiecare stâncă are o poveste

La poalele dealului Dumbrava, în apropiere de Jibou, judeţul Sălaj, se întinde un ţinut unic în România: Grădina Zmeilor. Dacă ai ajuns din întâmplare aici, fără să cunoşti povestea locului, vei avea impresia că te înşeală privirea, şi, cumva, ai aterizat din întâmplare în Meteora grecilor. Nici vorbă. Te afli în Grădina Zmeilor, o arie naturală protejată care cuprinde un ansamblu neregulat de stânci. Acest loc plin de legende şi poveşti interesante te va cuceri din prima clipă.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Destinaţie de weekend: Canionul 7 scări

Canionul Șapte Scări este situat în Masivul Piatra Mare, este un defileu săpat în calcar și este format din șapte scări care se transformă în cascade atunci când volumul de apă al pârâului crește. Canionul are lungimea de 160 metri, o diferență de nivel de 58 de metri și se află la altitudinea de 1050 metri.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cât costă o vacanţă la munte în Rânca în 2016

Staţiunea Rânca a cunoscut o ascensiune rapidă în ultimii ani, după deschiderea primelor tronsoane ale Transalpinei. Dacă vara şoseaua ce te duce spre nori este intens tranzitată de turişti din ţară şi din străinătate, iarna rămâne deschisă doar porţiunea care te duce până la celebra staţiune montană. Dacă vrei să urci pe Transalpina şi să schiezi la Rânca în această iarnă, ţi-am pregătit un ghid cu informaţii utile de vacanţă.

DESCOPERĂ ROMÂNIA

Destinație de weekend: Podul lui Dumnezeu

Podul Natural de la Ponoarele sau Podul lui Dumnezeu este un pod natural format prin prăbușirea tavanului unei peșteri. Astfel de poduri mai există doar in Franța și SUA, dar acesta este singurul deschis circulației rutiere. Podul are forma unui arc uriaș format din blocuri de calcar suprapuse, dimensiunile podului sunt: 30 metri lungime, 22 metri lațime și 9 metri grosime. 

Total articole : 759 | Se afişează acum pagina 24 din 85