BUSOLA CĂLĂTORULUI

Cele mai pitorești căsuțe englezești de poveste - GALERIE FOTO

Zona rurală a Marii Britanii este faimoasă pentru peisajele sale pitorești și căsuțele sale care par desprinse din poveștile fraților Grimm. Un cottage este o casă de dimensiuni mai mici, de obicei de modă veche, cu un design vintage și o construcție clasică. Originile acestor căbănuțe fermecătoare se desprind din Anglia veche, când în acest tip de construcții trăiau muncitorii în zonele rurale.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Bled - verde de Slovenia

Fotografiile în care tronează insula aceea solitară dominată de turla unei biserici m-au făcut să îmi doresc să văd cu ochii mei Slovenia. Petecul de pământ înconjurat de ape limpezi şi creste maiestuoase, cea mai cunoscută insulă a Sloveniei, se află în mijlocul Lacului Bled, la 507 m altitudine şi a devenit pe bună dreptate imaginea simbol a acestei ţări.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

13 lucruri pe care le poți face în Nepal

Nepal e un mic stat din inima munților Himalaya, îmbrăţişat de India şi China, două dintre cele mai importante națiuni de pe continentul asiatic. Iată cât de deosebit este şi ce cultură puternică poţi găsi în acest mic stat, Nepal.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Locuri magice din Asia – GALERIE FOTO

Asia, cel mai mare continent, debordează de culturi antice, diversitate religioasă, obiective turistice pitorești și localnici primitori. Descoperă cele mai fascinante locuri din Asia!

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Locuri incredibile: Petra, Iordania

Petra este cea mai mare atracție turistică din Iordania, un obiectiv care este învăluit în mister tocmai datorită ingeniozității cu care acesta a fost creat.  

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Ziua Morților în jurul lumii

Ziua Morților este o sărbătoare pe cât de sinistră pe atât de celebrată în aproape toate culturile. În toate colțurile lumii, Ziua Morților se celebrează într-un mod fascinant, la început de an sau chiar în mijlocul verii. Toate au în schimb un lucru comun – festivitățile sunt pline de culoare și se realizează după rituri străvechi. Iată cum se marchează Ziua Morților în jurul lumii.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Turcia, locul magic de întâlnire a două continente

Un amestec fascinant de exotic și familiar, Turcia este invincibilă la capitolul diversitate. Această țară uriașă se măsoară în multitudini – de oameni, peisaje naturale și culturi. 

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Muhahaha! Cele mai înfiorătoare vânători de fantome din lume

Chiar dacă ziua de Halloween este ideală pentru o vânătoare de fantome, o excursie prin istoria întunecată a unui oraș poate fi o modalitate fascinantă de a explora colțurile mai puțin cunoscute ale metropolei, chiar și în afara zilei de 31 octombrie. 

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Cele mai înfiorătoare case decorate de Halloween - GALERIE FOTO

Chiar dacă Halloween-ul nu este o sărbătoare extrem de populară în România, SUA și alte țări ale lumii o celebrează cu fast. Atât copiii, cât și adulții se costumeaza în cele mai înfricoșătoare personaje și merg la "colindat". Iubitorii acestei sărbători păgâne își decorează casele în cele mai ciudate moduri, lucru care se spune că îi ferește de spiritele rele care trec în lumea celor vii în noaptea de Halloween și trezesc amuzamentul trecătorilor.

Total articole : 983 | Se afişează acum pagina 20 din 110