BUSOLA CĂLĂTORULUI

6 aplicații de hărți offline pentru călătorii profesioniști

Dacă îți este greu să alegi din multitudinea de aplicații cu hărți offline, noi îți recomandăm câteva care cu siguranță îți vor fi de ajutor, indiferent unde mergi în următoarea ta aventură.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Vacanța de vară 2017: 14 destinații din Europa pentru un city break

Fie că vrei să te relaxezi zile în șir pe o plajă exotică sau vrei să explorezi un oraș interesant, vara este sezonul ideal de vacanță. Dacă ți-ai plănuit deja vacanța la mare, dar îți mai rămân câteva zile libere pentru o excursie, noi îți propunem 14 destinații europene perfecte pentru un city break cu mult soare.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Cele mai frumoase biserici din Roma – GALERIE FOTO

Roma, Cetatea Eternă, este unul dintre cele mai importante orașe din lumea catolică. Fie că ești o persoană religioasă, pasionată de artă și arhitectură sau un turist care vrea să admire cele mai frumoase locuri, trebuie să treci pe lista locurilor de vizitat în Roma măcar o parte dintre aceste superbe biserici, cu povești la fel de fascinante.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Franța: circuit pe magicul tărâm al Bretaniei - partea întâi

Vom lua contact azi cu o provincie franceză pe care o consider cu totul deosebită: Bretania. I-am acordat pe teren aproape o săptămână și totuși a trebuit să ne limităm la un circuit ce a unit mai ales principalele obiective de pe coastă, fiind nevoiți să neglijăm interiorul peninsulei. Sunt aici zeci, poate sute de locuri minunate, naturale și istorice deopotrivă, astfel încât o adevărată descoperire și asimilare poate lua ani de reveniri și aprofundări.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Olanda, tărâmul de poveste al lalelelor și al morilor de vânt

Olanda într-adevăr este tărâmul morilor de vânt, al lalelelor și al canalelor pitorești, dar asta nu înseamnă că nu este și o națiune modernă. Aici vei găsi o mulțime de clădiri istorice colorate, alei întortocheate cu piatră cubică, rețele intricate de canale, zone vase de dealuri înverzite și chiar și câteva plaje frumoase.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

7 experiențe spectaculoase de care să ai parte în mai

Luna mai este una dintre cele mai frumoase perioade pentru city break-uri și vacanțe dedicate explorării unor locuri noi. Atunci vremea se încălzește, dar nu te confrunți cu zăpușeală, astfel încât este o adevărată plăcere să explorezi străzile vreunei metropole vibrante sau să te relaxezi pe o plajă frumoasă care încă nu este invadată de turiști. 

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Cele mai impresionante clădiri parlamentare din lume

În orice țară, clădirea parlamentului este unul dintre cele mai importante edificii, deoarece acesta este centrul tuturor activităților administrative. Aceste clădiri sunt adevărate bijuterii arhitectonice, demne de rolul lor important. Dar, unele dintre ele sunt mai mult decât frumoase. Sunt adevărate monumente istorice și o imagine perfectă a patrimoniului națiunii pe care o deservesc. Iată care sunt cele mai impresionante clădiri parlamentare din lume.

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Vacanța de Rusalii 2017: 12 locuri din Europa pentru un city break minunat

Zilele libere de Rusalii sunt motivul perfect pentru o mini-vacanță de vară, în care să te bucuri de temperaturile ridicate și care să-ți stârnească cheful de explorat. Iată propunerile noastre pentru vacanța de Rusalii din acest an!

BUSOLA CĂLĂTORULUI

Croația, pe minunata coastă Dalmată - partea a treia: Dubrovnik, bijuteria Adriaticii

Pentru a înțelege mai bine istoria orașului Split și a regiunii sale, ne deplasăm spre nord vreo 3-4 kilometri, până la Solin, localitatea corespunzând anticului oraș roman Salona (Colonia Martia Ivlia Valeria) capitala provinciei romane a Dalmației.

Total articole : 981 | Se afişează acum pagina 12 din 109