Umile plecăciuni de la Cramele Recaş, alcoolici dumneavoastră!
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Umile plecăciuni de la Cramele Recaş, alcoolici dumneavoastră!

Ca om, degrabă locuitor în Vest de Românie, știu un lucru pe care cu toții îl putem observa.... de vrei să scapi din mândrul oraş Timişoara şi să evadezi spre zări albastre, cu peisaje verzi şi oxigen conform normelor Europene, ai face bine să fii dornic să purcezi minim 100 de kilometri. Altfel, slabe şanse ai să vezi frumușățuri care să-ţi încânte ochiul şi să-ţi îmbucure inimioara.

Concediu "la ghici", partea a II-a - Rânca
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Concediu "la ghici", partea a II-a - Rânca

Poate pentru mulţi dintre voi, iubitori de sporturi de iarnă sau oameni ai munţilor, Rânca este un loc comun, însă pentru mine, care sunt bănăţeancă "în ţoalele mele" nu a fost aşa. Pentru că sunt din Timişoara, toate escapadele mele la munte au fost evident în judeţul Caraş Severin: Semenic, Văliug, Crivaia sau Muntele Mic, iar de câţiva ani, de când mi-am descoperit pasiunea pentru sporturile de iarnă, mai exact pentru schi, am mers în Austria. Timişorenii suntem la doar 600 kilometri de Alpi, drum pe care-l facem în maxim 6 ore.

În fiecare luni îţi pregătim preţuri bune pentru vacanţa ta
BUSOLA CĂLĂTORULUI

În fiecare luni îţi pregătim preţuri bune pentru vacanţa ta

A trecut aproape un an de zile, de când în fiecare zi"călătorim virtual" împreună. Suntem oameni diferiţi, cu vieţi diferite, cu locuri de muncă diferite, suntem de toate vârstele, de toate etniile şi de toate tipologiile, avem preocupări diferite, caractere uneori şi opuse, însă un lucru foarte important în comun: suntem 80.000 de oameni care iubim să călătorim, să vizităm şi să explorăm lumea, până în cel mai mic detaliu.

 
Insula Tao din Thailanda - paradisul scufundărilor
VACANŢE EXOTICE

Insula Tao din Thailanda - paradisul scufundărilor

Situată în Arhipelagul Samui din Golful Thailandei, insula Tao este una dintre cele mai populare destinaţii pentru iubitorii de scufundări, în special pentru cei începători. Plajele curate, apele limpezi, abundenţa de corali şi peşti coloraţi, ospitalitatea localnicilor şi, nu în ultimul rând, preţurile mici la cazare, mâncare şi orice altceva au făcut din această insulă micuţă un punct important de atracţie pe harta de ‘must do’ a oricărui împătimit călător.

Insula Lanta din Thailanda, un loc perfect pentru o vacanţă relaxantă
VACANŢE EXOTICE

Insula Lanta din Thailanda, un loc perfect pentru o vacanţă relaxantă

Vacanţa noastră în Lanta a venit după trei săptămani mai nebunatice şi mai obositoare petrecute în Golful Thailandei, în insula Tao. Ne doream câteva zile de relaxare, aşa că am avut buna inspiraţie să optăm pentru liniştita insulă Lanta, aflată pe cealaltă coastă a Thailandei, în Marea Andaman.

Arhipelagul Ko Lanta are 52 de insule, se află în Marea Andaman şi aparţine de Provincia Krabi. Numai cele două insule Ko Lanta Yai şi Ko Lanta Noi şi câteva insule mai mici oferă spaţii de cazare.

Piatra Craiului - "Instinctul matern"
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Piatra Craiului - "Instinctul matern"

Obiectivul turistic despre care voi vorbi este Piatra Craiului, dar titlul pe care vreau sa-l dau povestioarei este "Instinctul matern", imi pare foarte potrivit pentru cele intamplate in vara anului 2011, intr-un concediu de 11 zile, cu sotia, in care ne-am propus sa terminam o harta (cand spun asta ma refer la Muntii Piatra Craiului, Bucegi, Piatra Mare si Ciucasul).

Trebuie sa recunosc, a fost un concediu in care am cunoscut multi oameni, locuri si de fiecare data cand stau si ma gandesc la acele momente ma cuprinde o emotie, de parca as trai din nou aceleasi clipe. Nu voi face referire decat la Piatra Craiului pentru ca nu doresc sa plictisesc pe nimeni si daca ar fi de povestit tot ce merita vazut si tot ce am trait cred ca mi-ar trebui mult timp sa le scriu.

 
Platoul Vartoapelor: 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb şi verde, 10 hectare de covor sfânt
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Platoul Vartoapelor: 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb şi verde, 10 hectare de covor sfânt

Se numeste simplu: Platoul Vartoapelor. Nu este un obiectiv turisic, neaprat. Nu doreste, inca, sa fie calcat de picioarele manelistilor si al distrugatorilor de frumos. Este un loc cu totul special, nemaivăzut, nemaiîntâlnit. Este inceputul şi sfârşitul, este acel tărâm descris, parcă,de Ispirescu, fiind acela al tineretii făra batraneţe şi al vieţii fără de moarte.

Platoul Vartoapelor este locul unde treci graniţa între tinereţe şi senectute, între adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate, între puritate şi maculare. Acela este raiul, cel pe care il intuim, dar nu il pricepem, acela pe care il visăm dar nu suntem pregătiţi să-l călcăm. 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb şi verde, 10 hectare de covor sfânt şi sublim, ascunse în imensitatea unui loc mirific nu trebuie sa fie o invitaţie la vizitare.

Ele există acolo si erită vizitate pentru că de acolo ni s-au născut legendele întregului neam, de acolo curge izvorul vieţii, acolo poţi să încerci sentimentul că eşti un om liber şi detaşat de toate mizeriile acestei lumi.

Crucea de pe Caraiman, un monument inaltat la locul care i se cuvine
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Crucea de pe Caraiman, un monument inaltat la locul care i se cuvine

Copil fiind, eram vrajit de povestile lui despre acest loc. Bunicul meu a fost un barbat puternic, foarte priceput (talentat as putea zice), plin de viata si dornic mereu sa vada locuri noi sau sa revada locurile pe care le mai vazuse si care i-au placut. Talentat zic, pentru ca desi castiga bani din mesria de contabil (dupa ce, in tinerete se pregatise in domeniul pomiculturii), picta destul de bine (in special dupa modele, reproducea aproape exact chipuri de oameni, dar si locuri, cladiri, peisaje etc.). Dar talentul lui cel mai mare, care impresiona pe toata lumea, era legat de lemn. Incepuse cu traforajul, trecuse apoi la pirogravura si incercase, in cele din urma, si sculptura. Apartamentul lui de doua camere ajunsese plin de lucrari facute de mana lui, muncite vara in balconul mic dar foarte bine amenajat, dar, mai ales iarna, si in bucataria de unde bunica nu reusea mai deloc sa-l alunge in vederea prepararii bucatelor.

Cheile Nerei, o zonă neaşteptat de frumoasă
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Cheile Nerei, o zonă neaşteptat de frumoasă

Obiectivul turistic despre care am ales să povestesc este o zonă neaşteptat de frumoasă din sud – vestul ţării şi anume: Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Auzisem demult despre frumuseţea Cheilor Nerei şi iată că după ce am epuizat de vizitat numeroase destinaţii turistice din ţara noastră, am ales să mergem şi în acest loc mai puţin accesibil pentru noi din punct de vedere al distanţei.

Înarmaţi cu hărţi, cort, GPS şi pregătiţi de drum, am plecat dimineaţa devreme deoarece ştiam că avem de parcurs peste 600 de kilometri şi doream să poposim în drum şi la Cazanele Dunării. Traseul urmat de noi a fost Buzău-Bucureşti-Piteşti-Craiova-Orşova-Moldova Nouă-Sasca Montană-Sasca Română. După un drum deosebit de lung si nelipsit de peripeţii (luându-ne după GPS am mers pe un drum forestier lung de 22 km pentru a ajunge la Sasca Montană), am ajuns într-un final în Sasca Română unde am şi găsit un loc de campare.

Total articole : 2505 | Se afişează acum pagina 208 din 279