Barcelona - un oras care te cheama mereu inapoi
ORAŞELE LUMII

Barcelona - un oras care te cheama mereu inapoi

Este un oras care te cheama mereu,mereu,inapoi! este minunat!Un oras al personalitatilor artistice, cu multe muzee,parcuri, cu oameni minunati, catalanii mereu mandri de originea lor si iubitori de aceste locuri, femei elegante si barbati chipesi!

Un oras plin de istorie,de arta, un oras care a renascut din mandria catalana!

Istanbul - orasul care mi-a adus cea mai mare bucurie
ORAŞELE LUMII

Istanbul - orasul care mi-a adus cea mai mare bucurie

Este orasul care mi-a adus cea mai mare bucurie din viata. Pe avion, dupa ce am decolat, sotul meu s-a ridicat si vorbit ceva cu o stewardesa. Initial m-am gandit ca ii este rau, pentru ca era destul de stresat de ceea ce urma. In momentul cand domnisoara respectiva m-a adus masa mi-a zis "Congratulations!". Pe moment nu am realizat decat ca aveam o cutiuta rosie langa mancare si m-am gandit ca este un suvenir. Cand am deschis am vazut un inel finut de aur alb iar sotul meu, brusc, s-a inseninat la fata si s-a asezat langa scaunul meu si m-a cerut de sotie. Sincer va spun ca eram bulversata mai ales de privirile tuturor care erau atintite asupra noastra. Dupa ce am acceptat am fost aplaudati. A fost ceva extraordinar, la care nici nu as fi visat.

Cracovia - un oras deosebit
ORAŞELE LUMII

Cracovia - un oras deosebit

Este un oras deosebit!!Am fost surprinsa de numarul mare de biserci,de agitatia continua,de celebra piata centrala Rynek!!sunt foarte bine conservate cartierele din orasul vechi :Kazimierzul și Castelul Wawel.In orasul vechi se afla cateva mii de monumente istorice si doua milioane de opere de arta!!!

 
Roma - cetatea eterna
ORAŞELE LUMII

Roma - cetatea eterna

Roma a fost ca o zi de soare in plina iarna. Am ales acest oras pentru ca a reprezentat o evadare din ritmul cotidinian si innorat al Bucurestiului catre verdele crud din luna ianuarie din Roma. In Roma am redescoperit primavara in plina iarna, ritmul de viata meditarenean, pasnic si vesel si placerea oboselii de a merge pe jos, dupa o zi de vizitat. Roma a fost o redescoperire culturala si o imbinare hedonista a placerii culinare cu cea intelectuala.

Londra - cel mai frumos oras
ORAŞELE LUMII

Londra - cel mai frumos oras

Londra, prima mea vacanta si singura in afara tarii Impresionant oras, o cultura si un oras pastrat intr`un mod impecabil imbinand vechiul cu modernul. Am locuit intr`o zona ( Highbury and Islington ) unde toate casele erau din caramida o vedere impresionanta si un parc imens in zona. Am avut bilet dus-intors pe o perioada de 4 zile, insa a fost indeajuns incat sa vizitez tot ce mi-am propus, am colindat de dimineata pana seara am avut timp si de shopping.

Paris - un oras in care nu te poti plictisi
ORAŞELE LUMII

Paris - un oras in care nu te poti plictisi

De ce sa povestesc despre Paris? Cum de ce? Pentru ca imi dorisem de mica sa-l vizitez, pentru ca este absolut fabulos, un adevarat muzeu in aer liber, pentru ca este un furnicar de turisti care misuna de colo-colo cu zambete largi pe chip, incantati de ceea ce vad... Pentru arhitectura somptuoasa, pentru amabilitatea localnicilor, pentru gradinile superbe, pentru arta, pentru cultura... Intr-un cuvant: pentru ca merita!

 
Barcelona - orasul in care gasesti tot ce-ti poti dori
ORAŞELE LUMII

Barcelona - orasul in care gasesti tot ce-ti poti dori

Am avut ocazia sa ajung in Spania acum 2-3 ani . Atunci am vizitat Madridul, intr-o perioada de 2-3 zile, in august, in zilele cele mai calduroase din an, in mare fuga, avida sa vizitez cat mai multe locatii, parcuri, strazi, piete, sa simt viata spaniolilor. In alte cateva zile am vazut pe fuga Toledo, Segovia, Avilla, Las Rosas, Villallba, orasele aproape de Madrid. Mi-a placut tot ce am vazut, trebuia repetata experienta.

Barcelona - regina tuturor oraselor
ORAŞELE LUMII

Barcelona - regina tuturor oraselor

Cred ca aceasta este cea mai ușoara decizie luata vreodată, pentru ca as putea sa va vorbesc despre foarte multe orașe frumoase. Dar dacă trebuie sa aleg doar unul, atunci cu siguranța voi alege sa va povestesc un pic despre acel oraș care după părerea mea este o regina a tuturor celorlalte orașe, Regina Barcelona. Toată lumea cunoaște faptul ca Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei.

New York - orasul unde timpul sta pe loc
ORAŞELE LUMII

New York - orasul unde timpul sta pe loc

Am ales acest oras pentru ca este un oras in care timpul parca sta pe loc.Nu realizezi ca timpul trece deoarece totul in jur se misca si te simti mic ca o furnica,un om neinsemnat intr-o populatie de oameni care isi vede fiecare de drumul sau.Fiecare cladire are specificul sau si fiecare are ceva aparte.Totul este inconjurat de ape.Aici ai la dispozitie mini-vapoare ce te conduc spre peisaje de neinchipuit.Ai impresia ca totul este pictat de la distanta,nu realizezi pe moment ca tot ce vezi este cu adevarat real.Pe aceste ape poti vedea Statuia Libertatii si ai oportunitatea de a observa frumusetea insulei situata langa New York,anume New Jersey.Seara,in anumite locuri,precum Time Square nu realizezi ca este noapte deoarece sunt lumini peste tot.

Total articole : 507 | Se afişează acum pagina 40 din 57