Cesenatico - un oras impresionant
ORAŞELE LUMII

Cesenatico - un oras impresionant

Am ales sa va povestesc despre acest oras deaorece m-a atras foarte mult,este un oras turistic,foarte vizitat,ma atrage foarte mult pentru ca am marea Adriatica foarte aproape si locuiesc in zona Portului, este o admosfera magica aici in special in serile de vara,este un oras linisit chiar daca este foarte vizitat,toata lumea este gentila cu tine,iti dau informatii daca ai nevoie,in acest oras poti gasi aproape tot,magazine,centre comerciale,piscine,patinuoar,sunt insa si foarte multe piete unde se strang tinerii pentru a vorbi,a isi petrece timpul,sunt si multe cluburi de noapte,nu te poti plictisi intr-un oras ca acesta.

De ce nu Budapesta?
ORAŞELE LUMII

De ce nu Budapesta?

De ce? Pentru ca indiferent de persoanele care vor citi acest articol, participante sau nu la concurs, vreau sa le dovedesc ca merita vizitat acest minunat oras macar odata-n viata.

Aventura noastra incepe aproximativ la fel ca cea din Thessaloniki, Grecia, cand intr-o seara de vineri m-a sunat cea mai buna prietena a mea si mi-a zis:

“Ce mai faceti voi, porumbeilor? Ceva planuri weekend-ul asta?”
Noi: “Nu!..:(“

“Bine, atunci vi-l facem noi: destinatia Budapesta, maine dimineata la prima ora, plecarea”.

Ce? Am mai stat pe ganduri?......Zis si facut…..si asa am plecat pregatiti pentru noi experiente de trait….:)

Zante - Mica Venetie
ORAŞELE LUMII

Zante - Mica Venetie

Zante (Mica Venetie cum se zice) este orasul care m-a cucerit din primul moment ce am ajuns acolo, poate si mai repede,din momentul din care am zarit-o de pe vas. Este locul ideal pentru iubitorii de mare, cladiri frumoase, istorie si nu in ultimul rand al gurmanzilor. Am ales acest oras deoarece datorita amplasarii si distantelor mici sunt in imprejurimi multe locuri de vizitat, astfel un city break devine un island break .:)

 
Roma - un oras splendid
ORAŞELE LUMII

Roma - un oras splendid

Roma este un oras splendid.Am ales sa povestesc despre acest oras deoarece este plin de mistere si istorie.Fiecare monument are cate un secret fabulos.Scuplturile,picturile sunt geniale,unice.Momentele in care soarele se ridica deasupra centrului istoric e mirific.Pavajele stralucesc iar constuctiile vechi ascund mii de secrete.Mi-a placut enorm.

Ostia Antica - un city break arheologic
ORAŞELE LUMII

Ostia Antica - un city break arheologic

Este fostul oras-port care deservea centrul puterii din Imperiul Roman-Roma, de mai bine de 2000 de ani. Sunt pasionat de siturile antice, in special cele din fostul Imperiu Roman.

Prin portul antic se importau cerealele, uleiul, vinul, garumul și alte mărfuri provenind din întreaga lume romană, care apoi erau îndrumate până la portul fluvial de la Emporium. Fotografiile facute de mine cu siguranta va vor face sa vreti sa vizitati acest loc magnific;)

Paris - un oras boem
ORAŞELE LUMII

Paris - un oras boem

Parisul...prima impresie a fost groaznica apoi am inceput sa savurez'aerul parizian',boema orasului,mirosul caracteristic de parfum amestecat cu cel al croissantelor si cafelei cu lapte...macaroni,pitorescul picturilor din Montmartre...si nu in ultimul rand anumite locuri din Paris aminteau de 'micul Paris'...adica de Bucuresti.

 
Thessaloniki - locul pentru o vacanta perfecta
ORAŞELE LUMII

Thessaloniki - locul pentru o vacanta perfecta

In primul rand pentru faptul ca este un oras foarte frumos,curat,civilizat,oamenii de acolo fiind foarte dornici sa iti sara in ajutor(vorbesc din propria experienta) o temperatura foarte placuta,foarte multe locuri de vizitat,foarte multe peisaje,taverne si pub-uri foarte curate,cu stuff ( chelneri,barmani) si chiar clienti cum doresti sa vezi peste tot ( numai in Romania nu sunt ) .

Londra - orasul dragostei pentru mine
ORAŞELE LUMII

Londra - orasul dragostei pentru mine

Am ales acest oras deoarece m-a impresionat prin frumusetea locurilor si simplitatea oamenilor.Fara a iesi din comun totul parea atat de altfel,rutina parca nu deranja pe nimeni si eforturile erau mereu recompensate cu un zambet,cu o raza de soare,cu speranta ca maine va fi mai bine.A fost pentru mine orasul Dragostei,inima mea impartindu-se in doua-o parte pentru sotul meu si o alta pentru fiul nostru Casian,pe care l-am plimbat in pantece prin cele mai frumoase locuri,minunandu-ne si bucurandu-ne impreuna.

Budapesta si cele mai frumoase atractii ale sale
ORAŞELE LUMII

Budapesta si cele mai frumoase atractii ale sale

Datorita muzeelor,edificiilor religioase si centrelor istorice.Pentru Palatul Regal care a fost distrus si reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor.Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea. Acesta a fost din nou afectat in timpul Razboiului de Independenta din 1848. Urmatoarea reconstructie aproape ca a dublat dimensiunile palatului si a avut loc la sfarsitul secolului al XIX-lea. O aripa foarte mare a fost adaugata in spate. In 1945, palatul a fost ultimul loc in care trupele germane din Budapesta s-au retras inainte de a fi infrante.

Total articole : 507 | Se afişează acum pagina 38 din 57