Poze deosebite cu orasele pierdute - galerie foto

Poze deosebite cu orasele pierdute - galerie foto
 

De-a lungul istoriei omenirii au existat multe orase infloritoare, adevarate centre de cultura si economie ale unor civilizatii stravechi. Insa razboaiele sau dezastre naturale le-au transformat doar intr-o amintire. Orasele pierdute sunt o incantare pentru ochi si ne ajuta sa ne imaginam mai usor cum traiau oamenii acum sute sau mii de ani.

Orasele pierdute sunt arii reale, prospere si bine populate care a cazut in declin terminal si a caror locatie a fost la un moment dat pierduta. Cele mai multe orase pierdute au fost gasite o data cu dezvoltarea arheologiei, si au fost studiate extensiv de catre oamenii de stiinta.

Orasele pierdute se incadreaza in doua mari categorii: nu se stia nimic despre oras pana in momentul descoperirii accidentale a acestuia respectiv locatia a fost pierduta, dar despre oras se stia din mituri, legende sau inregistrari istorice.

Toate aceste orase au devenit de-a lungul timpului destinatii turistice foarte cautate. Sunt zeci de astfel de orase pierdute, dar noi va prezentam doar cateva dintre ele. Am facut o selectie de pe toate continentele a acelor orase care ni s-au parut cele mai interesante.

Va dorim o calatorie virtuala placuta ... in negura istoriei.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.