O excursie la Sibenik, Croatia - galerie foto

O excursie la Sibenik, Croatia - galerie foto
 

Sincer am dorit sa vizitez Sibenik dupa ce am citit despre catedrala Sf. Ioan despre care se spunea ca este foarte frumoasa. Astfel ca intr-o dupa-amiaza ne-am urcat in masina si 20 de minute mai tarziu eram in portul din Sibenik.

Eu am fost un pic dezamagit deoarece cred ca ma asteptam la ceva mare si simpunator, in carte totul fiind descris la superlativ despre acest orasel. Este un orasel mediu cu un centru istoric bine conservat dar care dupa parerea mea nici nu se compara cu Trogir.Tongue Out

Statiunea Sibenik, Croatia

Portul statiunii Sibenik

Dupa o plimbare pe faleza scaldata de soarele care fierbea apa in sticle (38 de grade !) am descoperit catedrala Sf. Ioan. Catedrala in sine este un fel de biserica mai mare care am inteles ca a fost restaurata in cativa ani buni in urma bombardamentului din 1991. Catedrala a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO.

Statiunea Sibenik, Croatia

Catedrala Sf. Ioan din Sibenik

Usa de intrare in stil bizantin (ha!) este impodobita cu numeroase sculpturi cu sfinti. Domul catedralei domina zona cu inaltimea lui. Pe lateral am admirat usa leilor impodobita cu Adam si Eva, la fel ca si la catedrala din Trogir.

Statiunea Sibenik, Croatia

Domul Catedralei Sf. Ioan din Sibenik

In lateralul catedralei se gaseste o piateta din secolul al XVI-lea numita OLD LOGGIA dar care acum era ocupata de scaune de spectacol. 

Statiunea Sibenik, Croatia

Stradutele din Sibenik

Ne-am continuat plimbarea pe stradutele inguste care urcau inspre fortul St. Anne dar din pacate expeditia noastra a trebuit sa fie deturnata de la acest obiectiv intrucat junioara mea Irina a hotarat ca a obosit si astfel ne-am intors in centru unde am mai stat sa admiram un parc si biserica Sf. Francisc.

Statiunea Sibenik, Croatia

Sibenik inseamna stradute mici si cateva obiective turistice, majoritatea bierici. Oraselul poate fi un perfect loc de vizitat pentru cateva ore, mai ales ca nu este la fel de intesat de turisti ca si orasele mai vestite din Croatia cum sunt Split sau Trogir.

Daca ai intrebari lasa-mi un comentariu si iti raspund bucuros.

Pana la povestea urmatoare va transmit doar ganduri de bine!

Imagini din statiunea Sibenik din Croatia


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.