Moştenirea Chinei - galerie foto

Moştenirea Chinei - galerie foto
 

China este o ţară cu o întindere imensă şi cu o varietate uluitoare de rase şi caracteristici geografice, şi care se întinde de la deşerturile din vest până la oceanul din est. Recunoscută de secole ca una dintre cele mai semnificative civilizaţii, China este şi cea mai populată ţară de pe glob. Din punct de vedere cultural, are una din cele mai bogate istorii dintre toate civilizaţiile, întinzându-se pe o perioadă de 5000 de ani.

Oraşul Interzis sau Palatul Muzeu, munţii Karst, fluviul Yangtze, Valea Jiuzhaigou sau Palatul de vară, sunt o parte foarte mică din ceea ce China pune spre admiraţie celor care-i calcă tărâmul.

China a oferit lumii câteva construcţii care sunt unice şi sunt adevărate simboluri ale omenirii. Unul dintre ele este Zidul Chinezesc, unul dintre cele mai grandioase construcţii ale civilizatiei umane. Construcţia zidului a început în timpul dinastiei Ming, lungimea la care ajunge în zilele noastre fiind de 6700 de km. Marele Zid Chinezesc a fost înscris pe lista Patrimoniului Cultural Mondial înca din anul 1987.

O altă atracţie aparte sunt Războinicii de Teracotă, care reprezintă o armată alcatuită din mii de statui, de dimensiuni 1:1, fiecare cu trăsături unice şi cu stiluri de armuri diferite, în funcţie de gradul fiecăruia.

Ai ajuns unde trebuie dacă vrei să faci o călătorie virtuală pe tărâmul pe care locuieşte aproximativ 20% din populaţia globului. Mai jos ai o galerie foto cu 26 de locuri minunate de pe aceste meleaguri.

Vă dorim o călătorie virtuală plăcută!

Poze deosebite din China


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.