Locuri incredibile: Peştera celor trei poduri din Liban

Locuri incredibile: Peştera celor trei poduri din Liban
 

Cascada Cheilor Baatara sau Prăpastia celor trei poduri din Tannourine, Liban este una dintre cele mai cunoscute atracţii ale acestei ţări arabe. Numeroşi turişti aleg să o viziteze pentru simplul fapt că este un loc incredibil, o atracţie turistică 2 în 1: şi peşteră şi cascadă!

Cum s-a format peştera cu cascadă din Liban

Peştera Baatara s-a format aşa cum o vedem astăzi de-a lungul a milioane de ani, din piatră de calcar, în care a săpat apa provenită din zăpezile topite de pe munţi. Şi astăzi se continuă acelaşi proces, peştera formând şi o cascadă interioară, numai după ce se topesc zăpezile.

Pestera Liban

Apa cade mai bine de 250m, până să ajungă în aşa numita prăpastie a peşterii. În timpul căderii, aceasta trece pe lângă trei poduri naturale, care formează peştera şi pe care turiştii curajoşi se pot plimba în voie pentru a admira cascada de la diverse înălţimi. Apa adunată în Prăpastia celor trei poduri se infiltrează în subteran şi izvorăşte în orăşelul Mgharet al-Ghaouaghir din apropiere.

Atenţie! Semnele de la faţa locului avertizează turiştii că pot aluneca pe muşchii umezi care acoperă podurile sau pot cădea dacă se apropie de marginile fragile ale acestora.

    

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Cabana unde poţi dormi gratuit şi Minunile lumii de gheaţăVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.