Locuri incredibile: moscheea plină de culori Nasir al-mulk din Shiraz, Iran

Locuri incredibile: moscheea plină de culori Nasir al-mulk din Shiraz, Iran
 

Impresionanta moschee Nasir al-Mulk este una dintre comorile bine cunoscute ale Iranului. Nu este de mirare că a devenit rapid un punct de reper pentru credincioși, dar și o atracție pentru turiști, dat fiind faptul că este acoperită în mozaicuri incredibil de frumoase și în vitralii complexe.

Moscheea colorată din Iran

Moscheea Nasir al-Mulk din Shiraz a fost construită în perioada 1876-1888. Deși exteriorul este unul relativ tradițional, ce nu atrage neapărat atenția față de celelelalte moschei din regiune, interiorul este cel în care totul pare a prinde viață, datorită jocului de culori și de lumini dat de vitralii. În fiecare zi, de la primele raze ale soarelui, totul se transformă într-un amestec de modele și culori fermecătoare pe podeaua moscheii.

În plus, pe pereți și pe tavan, moscheea Nasir al-Mulk din Iran este ornată cu mozaicuri, arcade și cupole colorate. Datorită faptului că majoritatea dintre acestea sunt trandafirii, lăcașul de cult a mai fost numit și Moscheea Roz.

Poze colorate cu Moschea Nasir al-Mulk

    

Vrei să descoperi și alte locuri incredibile din lume? Atunci citește și despre un hotel de lux într-un submarin și despre lacul de sare Salar de Uyuni din Bolivia! Vezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.