Locuri incredibile: Mont Saint-Michel, Franţa

Locuri incredibile: Mont Saint-Michel, Franţa
 

Mont Saint-Michel este unul dintre obiectivele iconice ale Franţei. Din punct de vedere geografic Mont Saint-Michel este o insulă de granit care adăposteşte una dintre cele mai importante construcţii monastice din lume, ridicată în secolul al VIII-lea. Mont Saint-Michel este în prezent unul dintre cele mai populare obiective turistice ale Franţei, fiind vizitat de peste 4 milioane de turişti anual.

Povestea abaţiei de pe Mont Saint-Michel din Franţa începe în secolul al VIII-lea, după preluarea insulei de către franci. Conform legendei, în anul 708, Episcopului Aubert de Avranches i s-a arătat în vis Arhanghelul Mihail, care i-a poruncit să construiască un lăcaş de cult pe insulă. Episcopul ar fi ignorat mesajul de divin în repetate rânduri până când, într-o noapte, Arhanghelul Mihail a coborât pe pământ şi a găurit craniul episcopului cu degetul. Un an mai târziu, pe Muntele Saint-Michel a fost ridicată biserica.

mont st michele

Dincolo de legende şi poveşti, structura monastică a cunoscut o perioadă de dezvoltare în perioada următoare şi a ajuns să joace un rol important în chestiunile politice de la acea vreme. În perioada Evului Mediu, mănăstirea de pe Mont Saint-Michel a fost una dintre cele mai importante şi influente din Europa. În timpul Revoluţiei Franceze, mănăstirea a fost transformată în închisoare, ulterior căpătându-şi statutul iniţial. Biserica este construită în stil romanic şi are ziduri de apărare puternice.

mont st michele

Mont Saint-Michel se află pe coasta de nord a Franţei şi este o insula înconjurată de apele Mării Mânecii. În timpul refluxului Mont Saint Michel devine peninsulă şi comunică cu teritoriul continentului printr-o limbă de nisip. Dacă ajungi la Mont Saint Michel, asigură-te că respecţi toate indicaţiile de parcare şi vizitare a construcţiei monastice, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a-ţi găsi maşina sub ape sau să fii măturat de valurile mării.

Ție ce mănăstiri construite în locuri spectaculoase ţi-ar plăcea să vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.