Locuri incredibile: mina de sare Soledar, Ucraina - galerie foto

Locuri incredibile: mina de sare Soledar, Ucraina - galerie foto
 

Complexul minier din oraşul Soledar, din Ucraina, este cu adevărat unul dintre locurile incredibile din lume. Poate nu te-ai aştepta ca în subteran să descoperi o aşa minune săpată în piatră, însă, dacă ai vizitat salinele din România şi ţi-a plăcut, pregăteşte-te să rămâi cu gura căscată în faţa Minei de sare Soledar.

Nu degeaba oraşul Soledar este numit astfel! Din limba rusă, numele s-ar traduce A da sare drept cadou. Aşadar este uşor de înţeles de ce a vizita Mina de sare din Soledar este ca un fel de cadou… de sare! După o coborâre ameţoare cu un lift de mare viteză, vizitatorii ajung în final în mina cu pereţi înalţi cât o clădire cu 9 etaje.

Mina de sare Soledar din Ucraina

Mina de sare Soledar

De fapt, nivelul cel mai de jos al minei, prin care începe turul de vizitare a fost odată fundul unei mări antice. Marea secată a lăsat în urmă o comoară de sare pentru Ucraina şi o minune pentru vizitatori! Smile Complexul minier este încă funcţional, extracţiile continuând aici, doar Mina de sare Soledar fiind deschisă pentru vizitare. Cei care ajung aici trebuie să ştie că temperatura în mină este una constantă de 16°C şi că sarea inhalată din aer are efecte benefice asupra sănătăţii.

Tot pentru vizitatori, Mina de sare Soledar include şi o biserică, un teren de fotbal, un spaţiu amenajat pentru concerte, o cafenea, un centru de tratament şi un muzeu al sării. 

Poze deosebite de la Mina de sare Soledar

Tu te-ai aventura să descoperi o astfel de minune din subteran?

   

Descoperă și alte locuri incredibile din lume: Munţii coloraţi din China și Pasarela de la Marele CanionVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.