Locuri incredibile: Centrul spațial abandonat din Rusia

Locuri incredibile: Centrul spațial abandonat din Rusia
 

Pentru aceia dintre noi care de mici am spus că vrem să devenim cosmonauți când ajungem mari, pentru visătorii care privesc stelele sau pentru pasionații spațiului cosmic, centrul spațial abandonat din Rusia cu siguranță este un loc fascinant și plin de mistere.

Visuri spațiale părăsite

Centrul spatial abandonat din Rusia

Fotograful urban din Rusia Ralph Mirebs a descoperit în deșertul Kazahstan un depozit părăsit, care obișnuia să fie casa navetelor spațiale rusești. El a reușit să ajungă înăuntrul clădirii uitate de timp și a fotografiat cele două navete spațiale păstrate aici de peste 20 de ani.

Navetele care nu văd cosmosul

Depozitul face parte din Cosmodromul Baikonur, cel mai vechi și mai mare cosmodrom din lume, care a lansat prima navetă spațială din istoria lumii. Asta da realizare!

Centrul spatial abandonat din Rusia

Centrul spatial abandonat din Rusia

Cosmodromul încă este funcțional, însă capitolul sovietic a rămas viu doar în încăperea unde se găsesc aceste două navete spațiale construite pentru cel mai mare și mai costisitor program spațial din istoria sovietică... iar acum adună praf și rugină. Programul a fost oprit în 30 iunie 1993, din cauza lipsei fodurilor. Rușii voiau să facă concurență rechetelor spațiale americane, modelele fiind asemănătoare celor de la NASA.

Sursa: news.boldride.com

Ai avea curajul să vizitezi acest obiectiv inedit?

      

Descoperă şi alte locuri incredibile din lume: Poarta Iadului din TurkmenistanMunţii Tianzi din China şi Pădurea Neagră, GermaniaVezi lista cu toate locurile incredibile din lume!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.