Lectura de weekend: arhitectura României

Lectura de weekend: arhitectura României
 

Am ales pentru această săptămână un subiect în care detaliile mă depăşesc, însă îl voi privi din punct de vedere a turistului care călătoreşte cu prieten care ar putea fi poreclit "dex", "ghid", "doc" etc.

Nu ştiu multe despre arhitectură, însă îmi place să admir. Apreciez detaliile de pe construcţii, apreciez decoraţiunile, geometrica, motivele şi alte câteva lucruri. Fără nicio explicaţie mi s-a întâmplat de două ori această săptămână să citesc un articol despre o anumită clădire şi să spun la prima vedere: "asta e în România?", în condiţiile în care scriu doar despre turism de aproape doi ani.

Aşa că, o să las vorbăraia că nu ştiu cât de mult vă interesează şi o să vă prezint câteva construcţii din ţărişoara noastră, incredibil de frumoase, despre care au scris colegii mei de breaslă în ultimul timp...

Hoinarii Români au vizitat , despre care spun: "dacă vrei să te întorci în timp, nu trebuie decât să faci o vizită la Castelul de la Miclăușeni și să te lași absorbit de poveștile ghidului…"

Citeşte despre Castelul Sturza de la Miclăușeni!

Cârtiţa Plimbăreaţă a ajuns la Biserica Evanghelică din Herina, Bistriţa – Năsăud, despre care spune: "biserica a fost construită între 1250 şi 1260 în stil romanic şi este una din cele mai valoroase biserici romanice din România…"

Citeşte despre aceasta!

Anda, cea de la bordul blogului "Hai la bord" a ajuns în nordul extrem al Moldovei româneşti, unde a descoperit o biserică "ca niciuna alta în România şi chiar în Europa..."

Citeşte despre acestă minunăţie!

Şi Florin Bad are o poveste interesantă, nu atât de recentă însă extraordinară, despre Castelul Iulia Haşdeu de la Câmpina. "Nu aş fi crezut că acest castel a fost vreodată locuinţă. Seamănă foarte tare a loc de refugiu temporar, loc de meditaţie, de reculegere…"

Citeşte despre Castelul Iulia Haşdeu de la Câmpina, pe:

Vă mulţumesc frumos pentru timpul acordat. Ne vedem săptămâna viitoare şi cu alte articole minunate, scrise de blogerii din România


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.