Frumuseţile Africii în 25 de poze deosebite - partea 3 - galerie foto

Frumuseţile Africii în 25 de poze deosebite - partea 3 - galerie foto
 

Africa ocupă 20.3% din suprafaţa Terrei şi este al doilea continent ca mărime de pe pământ. Suprafaţa totală a acestui continent este aproximativ aceeaşi cu cea a satelitului natural al Terei.

Curiozităţi din Africa:

Africa are cele mai multe ţări dintre toate continentele, este traversat de cel mai lung fluviu din lume, Nilul, şi gazduieşte cel mai mare deşert din lume, Sahara, însă cu toate astea, zona de deşert ocupă doar o mică parte din întreaga suprafaţă. Cea mai mare parte este acoperită cu păduri tropicale şi ecuatoriale, majoritatea chiar păduri virgine, care nu au fost încă explorate de om.

Temperatura maximă a aerului de pe glob a fost înregistrată la Aziziyah, în Libia, pe acelaşi continent unde se află şi gheţari. Tot Africa găzduieşte regiunea cu cele mai mici cantităţi de precipitaţii din lume, unde 9 ani consecutivi nu a plouat deloc; palmierul care are frunze de 3 – 4 metri; arborele Baobabul a cărui rădăcină are o circumferinţă de 30 metri; cel mai mare canal maritim din lume, cea mai caldă mare de pe glob şi cea mai adâncă peşteră de pe Terra.

Explicaţiile peisajelor absolut senzaţionale din Africa nu se opresc aici, dar mai bine, vă las să vă delectaţi cu o galerie foto de câteva zeci de imagini, care să vă demonstreze lucrurile pe care vi le-am povestit eu.

Să începem cu un peisaj impresionant?

Frumuseţile Africii în 25 de poze deosebite

Care este cea mai reprezentativă imagine pentru frumuseţea Africii?

 

Vezi şi alte galerii cu frumuseţile Africii în partea întâi şi în partea a doua.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.