Catedrale spectaculoase din Europa, partea a doua - galerie foto

Catedrale spectaculoase din Europa, partea a doua - galerie foto
 

"Un morman de pietre încetează a fi un morman de pietre în momentul în care un singur om care îl contemplă vede în el imaginea unei catedrale", citat de Antonie de Saint-Exupery

Indiferent dacă eşti credincios sau nu, este imposibil să nu apreciezi arhitectura celor mai frumoase clădiri din lume, care fără excepţie sunt catedralele. Coloane grupate, înalte de zeci de metri, bolte interesante, vitralii colorate, cupole care aduc soarele în interiorul încăperii, forme unice, uşi senzaţionale, turnuri care mai de care mai măreţe, detalii migăloase executate de cei mai renumiţi arhitecţi ai tuturor timpurilor, desene făcute de mai marii pictori ai lumii, istorie, religie, credinţă, răcoare pentru atei şi linişte pentru credincioşi, într-un cuvânt: catedralele!

M-am hotărât să fac o selecţie a celor mai frumoase catedrale din lume însă nu m-am gândit nicio secundă că o să trebuiască să extind această idee pe atât de multe părţi. Suntem doar la partea a II-a şi eu mai am în arhiva propie zeci de fotografii care ilustrează catedrale distincte din Europa, pe care nu le pot exclude din această serie de galerii.

Dacă aveţi imagini cu catedrale pe care le-am omis în acastă selecţie a celor mai frumoase catedrale din Europa şi consideraţi că nu trebuie să lipsească, aşteptăm cu cea mai mare plăcere să ni le trimiteţi.

Admiră și Catedrale spectaculoase din Europa, partea întâiCatedrale spectaculoase din Europa, partea a treia.

Poze frumoase cu catedrale din intreaga lume


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.