Cărtureşti Carusel – un loc magic în centrul Bucureştiului

Cărtureşti Carusel – un loc magic în centrul Bucureştiului
 

Bucureştiul e plin de locuri frumoase, atracţii turistice şi nu numai ce îmbină perfect tradiţia şi modernitatea. Parcă au clădirile din capitală un farmec anume, mai ales atunci când se întâlnesc cu o mână potrivită pentru a reliefa istoria în modernitate şi pentru a scoate la lumină cele mai frumoase locuri. Cărtureşti Carusel este clădirea care de la începutul anului face senzaţie în România şi în străinătate prin frumuseţea sa.

Scurt istoric

Clădirea în care se află astăzi frumoasa librărie se află pe strada Lipscani, nr. 55. Aceasta datează din secolul 19, aparţinând familiei de bancheri greci Chrissoveloni încă din anul 1903. Banca a fost naţionalizată în anul 1960, iar clădirea confiscată în timpul comunismului şi transformată în magazin. A fost redată familiei după Revoluţie şi a fost restaurată de proprietarul său, Jean Chrissoveloni, pentru suma impresionantă de 1 milion de euro.

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Cărtureşti Carusel

Caruselul Luminii a luat naştere sub proiectul Square One, cei care au reuşit să transforme un spaţiu elegant printr-un design inovator şi luminos. Un sfert de secol mai târziu, impresionantul monument se redeschide cu ajutorul librăriei Cărtureşti. 6 etaje, 1 000 m², 10 000 volume, 5 000 albume de muzică şi filme, Bistro Carusel, o galerie de artă modernă la parter şi un centru multimedia la subsol – Cărtureşti Carusel este un loc de vis.

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Sursa foto: carturesticarusel.ro

Ai vizitat acest loc minunat din Bucureşti? Ce ţi-a plăcut cel mai mult din Cărtureşti Carusel?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.