Parcul National Retezat, un colt de rai
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Parcul National Retezat, un colt de rai

Parcul National Retezat, m-a impresionat prin peisajele unice pe care le intalnesti vazand acest colt de rai. Am ales sa povestesc despre acest obiectiv turistic pentru ca mi-am dorit de mult timp sa ajung aici si anul trecut am avut ocazia sa parcurg cateva trasee si sa ma bucur de frumusestea, linistea, salbaticia si unicitatea care exista acolo.

O poveste din suflet despre orasul Orsova
DESCOPERĂ ROMÂNIA

O poveste din suflet despre orasul Orsova

Este vorba despre orasul Orsova un oras foarte frumos situat pe malul dunarii. Ati putea sa fiti urmatorii vizitatori deoarece cred ca veti ramane uimiti despre peisajele de pe clisura Dunarii care cresc in tine sentimente de neuitat de uimire pe care le poti stapani doar daca iti faci poftele si vi aici. La noi la Orsova oamenii sunt primitori, pensiunile sunt pline de romani din toate colturile chiar si de straini care dau concediile din Maldive pe Orsova noastra saraca dar plina de viata, de omenire si liniste si nu in ultimul rand peisajele care te fac sa mai vii la Orsova oridecateori ti se iveste ocazia.

Sibiu, unul dintre cele mai reprezentative orase ale culturii romanesti
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Sibiu, unul dintre cele mai reprezentative orase ale culturii romanesti

Învăluit în istorie și tradiţie, Sibiu este unul dintre cele mai reprezentative oraşe ale culturii româneşti - este considerat pe buna dreptate ca fiind unul dintre cele mai frumoase si bine conservate orase istorice din Romania si Europa, cu un patrimoniu arhitectural care se intinde pe 80 de hectare.

Cetatea medievala a Sibiului, ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist, pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse. Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de inestimabila valoare culturala cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.

 
Valea Doabrei, parte a Parcului Natural Cozia
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Valea Doabrei, parte a Parcului Natural Cozia

Valea Doabrei este situată în grupa Parâng a Carpatiilor Meridionali cuprinzând partea sud-estică a Muntilor Lotrului, în zona de nord a orașului Brezoi din județul Vâlcea.
Această zonă face parte din Parcul Natural Cozia, fiind o zona cu peisaje frumoase (vederile pitoresti de pe anumite varfuri sau poieni înalte fiind captivante), cu o flora si fauna bogata in specii de plante rare
(cum ar fi floarea de colt) , dar si cu un relief bogat in forme sculpturale interesante sau grote, formate de factori de eroziune. De asemenea in zona exista mai multe izvoare si paraiase care se unesc si formeaza paraul Doabra.

Brasov, cel mai frumos oras din tara
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Brasov, cel mai frumos oras din tara

Brasov, de ce am ales acest oras... hmm nu este foarte greu sa iti dai seama ca este cel mai frumos oras, cu cea mai frumoasa poiana , unde au cele mai frumoase hoteluri si conditii , cele mai frumoase partii des sky , si cele mai frumoase peisaje montane.

In apropierea Pietii Sfatului se gaseste turnul spiralat al Bisericii Negre. Capodopera gotica a fost construita la inceputul secolul 15 isi trage numele de la incendiul din 1689 care a lasat-o neagra. Biserica poate fi vizitata desi acum este in renovare. Biserica gazduieste ocazional concerte de muzica clasica. Langa Biserica Neagra si Piata Sfatului se gaseste strada Republicii un loc de plimbari si o ocazie pentru cumparaturi.

Varful Negru, un tinut sacru al Dacilor
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Varful Negru, un tinut sacru al Dacilor

Pasind cu deferenta intr-o zi de toamna tarzie pe cararile montane ale acestui tinut sacru al dacilor, exersam placuta activitate a punerii in oglinda a informatiilor scrise despre relieful Muntilor Sureanu cu realitatea din teren.

Cunosteam din incursiuni prealabile doar anumite „izbucniri” calcaroase de la periferia acestor munti si pitorescul pe care aceste roci il ofera amatorilor de drumetie, precum si exploratorilor de adancuri. In prezenta tura prin Muntii Dacilor, aveam ocazia sa strabat la pas niste culmi impunatoare, omogene, cu un caracter mai mult decat tipic. Spun tipic, deoarece majoritatea grupelor de munti apropiate Sureanului, ca si acesta, denota veleitati de spinari golase, cu forme ondulate, pe alocuri aspect de cupola: Cibinul si Lotrul, Latoritei, Capatanii, Valcan si chiar Parangul Estic.

 
Targul de Craciun din Sibiu
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Targul de Craciun din Sibiu

E drept ca acest targ de Craciun nu este unul original ci mai degraba e unul din multitudinea de elemente culturale importate in deceniile postdecembriste insa anul acesta se pare ca autoritatile locale si-au dat tot interesul in organizarea acestui eveniment. Magia care te cuprinde atunci cand vizitezi seara acest targ de Craciun sigur te va insoti o vreme buna.

Valea Sambetei, un traseu care ramane intiparit in memorie si in suflet
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Valea Sambetei, un traseu care ramane intiparit in memorie si in suflet

Traseul turistic montan Valea Sambetei - Muntii Fagaras (Complex turistic Sambata-cabana Sambata 1600m)
Am ales sa vorbesc despre acest traseu ca mi-a ramas intiparit in memorie tot ce am vazut de-a lungul sau: relief, hidrografie, vegetatie, fauna, roca, semne turistice si cabana Sambata (care nu a fost pe masura asteptarilor).

Gradina Botanica din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase din Europa
DESCOPERĂ ROMÂNIA

Gradina Botanica din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase din Europa

Gradina Botanica din Cluj-Napoca este un obiectiv turistic minunat, datorita faptului ca este ca si un paradis desprins dintr-un basm. Am ales sa vorbesc despre acest obiectiv turistic pentru ca merita vazut si fotografiat din toate colturile. Este mai frumos daca il vizitam vara deoarece toate florile multicolore isi dau drumul miresmei care te face sa fii relaxat.

Total articole : 2427 | Se afişează acum pagina 204 din 270